|
Zamanında öyle yanlış şeyler yapıldıki(dışarda tabiki)ve bizede intikal etti,sonuçta insanlar(cahili bırak akıllısı bile) EMU yu receiver bir "orijinal"
software olduğunu sandı,hatta olmayınca "isyan etti"!!!!!!!!!!!!!
Ancak bu illegal işin öyle büyük bir karı varki,üstelik ilgili kanunları bile olsa
alan-satan razı heabından hareketle kimse işi hukuki boyutlara taşımıyor NEDEN???
Dediğim gibi illegal elde edilen karlar hem çok büyük hemde vergiden muaf
v.s ve durum böyle oluncada millet(yurtiçinde ve dışında) sapla-samanı
karıştırıyor,ama onlarda haklı ve kimse neyin legal olduğunu yada olmadığını
ya bilemiyor(yada işine gelmiyor) velhasıl bütün işler birbirine girmiş.
Dolayısıyla elbette bazı ciddi firmalar bu illegal EMU v.s işleriyle uğraşmaz
ama neticede piyasada bu işleri bilen bazı insanlar bir şekilde çeşitli software
ler çıkararak işleri halletmeye bakıyorlar(bunların çoğuda aslında bu firmaların bilgisi ve hatta bizzat onlar tarafondan bile verilmektedir,ama bir politika olarak farklı uygulamalar yapmaktadırlar) yani aslında herşey danışıklı dövüş şeklinde cereyan etmektedir.
------------
Ancak burada özellikle tüketiciler lütfen dikkat etsinler,elbette satıcılarada görev düşmektedir,çünkü dikkat ediyorum bazı esnaf;abi tamamdır hepsini açar,açmazsa ben kefilim,sen bana gel hallederiz,v.s gibi çeşitli laflarda
konuşmaktalar,bunlarda yanlıştır ve herşeyi açık olarak izah etmeleri gerekmektedir,dikkat ediyorum bir sürü insan işi bilmediği için özellikle sitelerde abu-subuk sualler sormaktadırlar,neticede kimsenin mağdur olmaması için lütfen iyice araştırmacı olunuz,bu arada satıcı esnafta
bazı tanımlamalarda ve söylemlerde bulunurken dikkatli olsunlar,sonra kendi
başları ağrımaktadır.
--------------------------
Ancak yinede sistem bu işlerde;
Yayıncı kuruluş-Şifreleme şirketleri-Hacker lar arasında geçmektedir!!!!!!!!!!!!!
Buna elbette Üretici firmaları da dahil ediyoruz(hepsi değilse bile büyük çoğunluğu)
Çünkü bu işin baştan ucunu kaçırdılar ve bugün artık geriye dönemiyorlar,birde yukarıda dediğim acaip illegal karlarda eklenince
hepten işler böyle gitmeye devam etmektedir!!!!!!!!!!!
Herkes uyanık olsun lütfen.
Selam ve saygılar
|