|
Gündüz:Erdoğan'ın 'CHP'yle mutabakat aramayacağım' sözü gerginlikten
Gündüz:Erdoğan'ın 'CHP'yle mutabakat aramayacağım' sözü gerginlikten
AK Parti Grup Başkanvekili İrfan Gündüz, cumhurbaşkanı seçimi konusunda, "zamanı geldiğinde CHP ile de görüşüleceğini" söyledi.
Parlamento muhabirleriyle sohbet eden Gündüz, gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı. Bir gazetecinin, eski Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş’in, "eşi türbanlı birinin cumhurbaşkanı olması halinde askerlerin bunu protesto edip Köşke çıkmayacağı, bunun kaosa neden olacağı ve AK Parti’nin aklını başına alması gerektiği" yönündeki sözlerini nasıl değerlendirdiği sorusuna, Gündüz şu karşılığı verdi:
"Dünya Kadınlar Gününün kutlanacağı bir haftada, belli makamda bulunan kişilerin, eşleri dolayısıyla yargılanmalarını doğru bulmuyoruz. Kaldı ki bizim Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız, eşlerinin başörtüsüyle Versay’a, Washington’a, Kremlin’e gidiyorlar, hiçbir sorunla karşılaşmıyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde öyle bir problem yaşanmazken, Türkiye’de de böyle bir problemin yaşanacağını tahmin etmiyorum. Kimin Çankaya Köşküne çıkacağıyla ilgili henüz hiçbir değerlendirme ve netleşme yokken, günü gelmeden bu tür meseleleri toplumda gündeme taşımayı doğru bulmuyoruz."
"CHP İLE MUTABAKAT ARANACAK MI?"
Gürdüz, "Başbakan, cumhurbaşkanı seçimi konusunda CHP ile mutabakat aramayacağını söyledi. Ama öte yandan dokunulmazlık konusunda ise CHP uzlaşmaya yanaşmadığı için yapılamadığını söylüyor. Tam tersi olması gerekmez mi?" sorusu üzerine, AK Parti’nin hemen her konuda toplumsal mutabakatın sağlanmasından yana olduğunu söyledi.
Katılımcı demokrasinin gereğinin de bu olduğunu kaydeden Gündüz, "Liderlerin kamuoyuna yansıyan beyanları, zaman zaman bizim toplumsal mutabakat talebimiz, anamuhalefet partisinin çok sivri çıkışları yüzünden baltalanabiliyor.
Ama bunlar zaman içinde aşılır ve alışılır diye değerlendiriyorum" dedi.
Gündüz, "Yani bir mutabakat arayacak mısınız?" sorusuna, "Tabii arayacağız. Sayın Başbakanın da talebi böyle..." derken, "Tam tersini söylemişti" sorusu üzerine şöyle konuştu:
"Sayın Başbakan, cumhurbaşkanlığı konusunda toplumsal uzlaşmaya önem vereceğini, toplumsal kesimlerle, sivil toplum örgütleriyle, parlamento içi ve dışındaki siyasi kurum ve kuruluşlarla görüşeceğini beyan etti. Ama ’CHP ile mutabakat aramayacağım" meselesi, zannediyorum o haftaki gerginliğin neticesidir. Zamanı gelince onlarla da görüşülür diye değerlendiriyorum. Bundan daha açık, net ne olabilir?"