Konu: Fıkralar...
Tek Mesajı Görüntüle
Eski 13-04-2007, 09:54 PM   #80 (permalink)
OKURT
Senior Member

OKURT'ın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: usta34
Temel ile Kralın atı...

Temel ile Kralın Atı
Bir kral vardı ve bununda sevdiği çok güzel bir beyaz atı var imis.Fakat bu at hic gülmezmiş ki kral da buna hep cok üzülür.Bunun üzerine kral bir karar verdi ve `Her kim benim atimi guldure, bir oda dolusu altini ala ancak güldurmeyi beceremeyen kisinin kellesi kopa` der.Tabii fıkranın bundan sonrasinda bütün halk ati guldürmek icin siraya girsin ancak kimse ati güldürememiş ve kafalari uçmus`. Sonra tabi bizim asil kişi Temel geldi ve denemek ister, kapıda ki bekçi buna girme kardes senin de kellen uçar dediyse de bizim Temel ona `Yok ben mutlaka denemek istiyorum` diye cevap verecek. Bizim Temel ısrar edince peki o halde ne halin varsa gör demiş kapıcı ve içeri soktu. Bizim Temel ata yaklaşir ve kulağına bir şeyler fısıldıyor ve at başlıyor gülmeye, kralda verdigi sözü tutar ve bir oda dolusu altini bizim Temel'e verirmis. Bu at bir hafta iki hafta hiç gülmezde güler ,artik kral bundan bikar ve der ki ,yahuu bu ati güldüreni bulun ve bu atı tekra susturabilirse tekrar ona bir oda dolu altin vereceğim dedi. Tabii vezirler ararlar ve Temel'i bulurlar. Kral bizim Temel'e der ki sen bu atı sustur sana tekrar o kadar altın vereceğim. Temel tekrar atin yanina gitti , yani atin odasina ve bir kaç saniye sonra at susmus. Kral tabii buna verdigi sözü yerine getirir ve buna bir oda dolusu altin verdi ve fakat kral cok merak ediyor ve sorar , bu ati hic kimse ne güldüre bildi ne de sustura bildi ,sen bu ata ne yaptin veya dedin de at hem gülmeye basladi ve sonrada sustura bildin benim atimi. Bizim Temel tabii kralim siz istersiniz de ben size demem mi ne dedim ve ne yaptigimi der ve aciklar.
- Ben bu ati güldürmek icin kulagina benim seyim seninkinden büyük dedim ,at da başladı gülmekden yerlere yatmaya ..... sonrada açtım gösterdim ve at'da sustu diyor ve fıkra işte böyle nihayete erer. :

Son Düzenleme OKURT tarafından 13-04-2007 10:00 PM de yapıldı..
OKURT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Page generated in 0.08704 seconds with 8 queries Sayfa Boyutu (16102)