Tek Mesajı Görüntüle
Eski 01-01-2008, 01:58 PM   #110 (permalink)
uzuncagatay
Senior Member

uzuncagatay'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2007
İlgi: Ocak ayı şelale mi?? Ralli mi?? bilin bakalım.

eur/usd paritesinde de 1,12 seviyelerini bekliyorum ama 1,25'i kırması çok ama çok zor.....nasıl bir gelişme olabilir ki.....

amerika'da bankalar zarar yazdıkça usd değer kaybediyor...fakat diğer taraftan bunlar zarar yazdıkça yabancı kaynak buluyorlar.....buldukları kaynaklar şu ana kadar belki de usd rezervlerinden karşılandığı için dolara bir talep gelmemiş olabilir.....ama zararın boyutları arttıkça ve dolayısıyla paraya olan ihtiyaçları arttıkça gelecek olan her yardım usd bazında olacağından bu da doların değer kazanmasını sağlayacak....çünkü piyasadan dolar çekilecek ama bu gelen doların tekrar piyasalara geri gitmesi biraz zaman alacak.....

bu da usd'nin yen hariç tüm para birimlerine karşın değer kazanması anlamına gelecek......

zaten birkaç aydır bu anlama geldiğinden düşüşe oynuyoruz ama teori hemen pratiğe dökülemiyor....halihazırdaki pozisyonlar nedeniyle.....

diğer taraftan MIGRS işinin bu ay biteceği planlanıyor.....geçende de yazdım bu likidite durumunda alıcıların yüksek para önermesi mümkün değil....ancak ülker kiler gibi gruplar çıkarsa belki kesenin ağzı açılabilir ama onun da bu tarz gruplara gitmesi endekste hiçbir etki yaratmaz....çünkü içerideki paranın el değiştireceği düşünülür.....

koç tahtaları da riskli tahtalar arasına giriyor artık.....

plato'da bir yazımda eğer endeks kağıdı alacak olsam sadece KCHOL alırım diye yazmıştım....beklentisi nedeniyle düşüremeyeceklerini biliyordum....bundan sonrası için de almayacağım ilk kağıt KCHOL olurdu....bklenti biter bitmez muhtemelen 2. seansında çok sert düşeceği için.....

tabii dow'dan dolayı çok önce çakılmazsa......

halkb gösterdi ki pala zor durumda....mal çıkabilmek için 1-2 tahtada mecburen salağı oynayacak....

o salağı oynarken biz de cezayı keseceğiz.....hiç tereddüt etmeden....

Page generated in 0.08773 seconds with 8 queries Sayfa Boyutu (15996)