Tek Mesajı Görüntüle
Eski 19-05-2008, 12:50 AM   #33 (permalink)
digitur_81
Moderator

digitur_81'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
İlgi: Euro2008 haberleri (lütfen başka konu açmayınız)

"Sistemimiz 4-3-3"

Okay Karacan:

“Oyun sisteminizle ilgili sormuştum. Şunu düşünüyorum. Herkes aynı oyunu oynuyor derken; Eto’o hedef oyuncu olarak, pivot santrafor olarak gözüküyordu Mallorca’daki oyunuyla. Birden bire savunmadan top çıkartan, kanatlara yayılan, top taşıyan bir oyuncu oldu. Real Madrid’te Raul’un konumu sorgulanmaya başlarken, O da bir anda hücuma yönelik bir orta saha oyuncusu profiline dönüştü. Zaman zaman Ümit Karan o şekilde oynadı. Mesela Fenerbahçe ile oynadıkları maçta. Bu durumda da bir dönem hedef santrafor olanların da geriye çok geldiklerini, top taşıdıklarını görüyoruz. Yani sizin oyun sisteminiz bu mantık mıdır?”

Fatih Terim:

“Şimdi açık olarak; biz 4-3-3 oynayacağız. Ama oyun içerisinde de değişebiliriz. Zaten bağlı kalmayan bir hoca olduğumu da belirttim. Ama kalıp 4-3-3. Dönem dönem Yunanistan ve Moldova maçlarında olduğu gibi. Buna uygun oyuncularımız. Ben orada şöyle söyleyeyim; İspanya’da en çok gol atan kim? Nihat. Almasam herhalde baya sorulurdu. Halil devamlı oynuyor Schalke’de O’nu da almasan baya sorulurdu herhalde. Semih Türkiye’nin en fazla gol atan oyuncusu. Gökdeniz zaten her zaman bizim için olmuş ve gollerini de atıyor. Ben burada bir tek Mevlüt’ü değişik bir isim olarak görüyorum. O’nun da güzel oyununu izliyoruz ve gollerini de atıyor. Hem güçlü hem çabuk. Yaşı küçük olabilir; 21-22 yaşında ama istiyorum ki, bizimle olsun. Daha Tuncay’ı falan da saymadım. Yani bizim kendi içerimizde de maça başkasını almadan değiştirebileceğimiz adamlarımı da var. Antrenör iki şekilde müdahale eder; ya oyuncu değiştirir, ya da oyuncunun yerini değiştirir. Bizim değiştirmeden de oyunu değiştirme imkanımız var. Tuncay da Kazım da buna dahil. Ben tam 6 da değil ama topun oynandığın bekin de gelmesini istiyorum; 7 gerekirse 8. Analizimizden de ortaya çıkan bir şey; kaptırdığımız yerde baskıyı iyi yapıyoruz ve buna özen göstereceğiz. Benim Marco gibi önemli bir sigortam var. Mesela Hamit açık alan seviyor. Ortada bazen sıkışabiliyor. Gökhan mesela bizim için önemli bir bek. Bunlar çok şey fark ediyor. Bir oyuncu koyuyorsunuz, hücum düşünmez, diğeri de sadece hücum düşünür. Mümkünse kısa mesafede oynayan önemli. Savunmak sanattır bunu kabul ediyorum ama ne zaman alan ne zaman da adam adama çok önemli. Zaman zaman çok iyi yaptık bunu, zaman zaman da araya adam aldık. Ama burada bunu çok daha iyi yaptığımızı düşünüyorum.”

digitur_81 şuan çevrimiçi  

Page generated in 0.07378 seconds with 8 queries Sayfa Boyutu (16428)