Tek Mesajı Görüntüle
Eski 10-02-2006, 02:09 PM   #3 (permalink)
cebedexx
Special Member

cebedexx'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2005
Mekan: İZMİR/KSK
Sebepleri

Sebepleri
Normal şartlar altında, akciğerlerinizdeki kan damarları kan akışına karşı, vücudunuzun geri kalan kısmındaki damarlara göre daha fazla direnç sağlar. Bu nedenle, kan basıncı genellikle akciğerlerinizdeki damarlarda çok daha düşük olur. Akciğerlerinizdeki normal sistolik basınç, siz dinlenme halindeyken yaklaşık olarak 14 milimetre cıvadır (mm Hg). Akciğer hipertansiyonu sistolik akciğer tansiyonunun, dinlenme halinde iken 25 mm Hg, egzersiz halinde iken 30 mm Hg olması olarak tanımlanır.
Akciğer hipertansiyonunda, kan basıncındaki genel yükseliş, akciğer atardamarları boyunca uzanan endoteliyal hücrelerdeki değişikliklerle başlayan bir sürecin nihai sonucudur. Bu değişiklikler, nihai anlamda kan damarlarını daraltan veya bütünüyle tıkayan ek bir dokunun oluşmasına neden olur. Yaralanma (fibroz) da genellikle meydana gelerek, atardamarın sertleşmesinin yanı sıra daralmasına da neden olur. Bu durum kan akışına karşı direncin artmasına neden olarak, akciğer atardamarlarındaki basıncı artırır.
Yağmurlu bir günde görmüştüm seni Üstünde çubuklu formalar vardı Bir anda tutuldum aşık oldum ben Hayatın anlamı siyah-beyazdı Ölümle yaşamı ayıran çizgi Siyahla beyazı ayıramaz ki Her yolun sonunda ölüm olsa da Sevenleri kimse ayıramaz ki
cebedexx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Page generated in 0.08648 seconds with 8 queries Sayfa Boyutu (15659)