|
||
|
|||||||
| Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sizin için hangisi daha uygun ? | |||
| Bekarlık Sultanlıktır . . |
|
7 | 53.85% |
| Evlenmek İstiyorum . . |
|
2 | 15.38% |
| Zaten Evliyim .. |
|
4 | 30.77% |
| Oylayanlar: 13. Bu anket üzerinde oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Konu araçları |
|
|
#1 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005
Mekan: BURSA
|
Evlilik Köşesi
Arkadaşlar bu topic altında evlilik hakkındaki görüşlerinize yer verelim.. Ben 2 yıldır evliyim mesela ..ve çok mutluyum.. evlenmek isteyenler , aradığı eş adayını anlatmak isteyenler kısacası bu konuda muzdarip arkadaşlar yazsın birbirimizi dinleyerek kıssadan hisse çıkaralım...... saygılarımla ;
|
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#5 (permalink) |
|
Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2005
Mekan: Samsun
|
Oylama yapmadım, çünkü eksik gördüm.
"Evliyim" seçeneğide olmalıydı, Mesela sen sevgili fam iki yıllık evli olduğunu ve çok mutlu olduğunu söylüyorsun. Allah ömür boyu mutluluğunuzu bozacak her türlü kötülüklerden korusun. Peki neden, yada nasıl mutlu oluyorsun bunları anlatmak istemezmisin. İstersen ben kendimi anlatayım. Allah nasip ederse bu yıl 10/10/2006 tarihinde 30. yılımızı bitiriyoruz. 1976 yılında daha çocuk denecek yaşta 16 yaşında evlendirildim. Kendi isteğimle değil, büyüklerin emriyle (Sebep: KIz çok iyiymiş, aman başkasına gitmesin). O zamanlar büyüklere karşı çıkmak mümkünmü?... İlk gençlik yıllarında büyüklerime çok kızdım ama hep içimde kaldı, isyan edemedim. Ne yaptım biliyormusunuz.? Sabırla inatla bu evliliği sürdürmeye ve mücadele etmeye karar verdim. O günkü çocuk aklımla giriştiğim bu savaşı çok sıkıntılı geçen ilk beş yıl sonunda zaferle bitirdim. Eşim dünyalar güzeli değildi ama bence dünyanın en mükemmel insanı. Kendisi bir köy kızıydı, bilmediği anlayamadığı birçok şey vardı. Üstelik büyüklerle aynı evde kalıyorduk. Büyüklerimizde anne-baba değil. Nine ve dede. Düğünümüzde alınan eşya sadece formika yatak odasıydı. (Dayalı döşeli evleri bile beğenmeyenler iyi okusun.) Biz daha burda sayamayacağım, bir çok güçlüğü atlatarak bugünlere geldik. İki kız çocuğum doğdu, büyüklerin baskısıyla (Erkek torun özlemi) devam dedik, üçüncü erkek oldu, bir gün yaşadı öldü, dördüncü yine kız oldu bir gün yaşadı öldü. İşte burda aklımızı topladık ve belkide ilk defa büyüklere kaşı gelerek çocuk olayını bitirdik. İki kızımı üniversitede bile okuttum, şimdi ikiside evli, ikisinide sevdikleri gençlerle evlendirdim ve onlarda çok mutlular. Birinden ikiz kız, diğerinden bir erkek üç torunum var. Şimdi onları seviyorum. Şu anda dünyanın en mutlu insanı biziz ve tanıdığım tanımadığım herkes için Allah'a hep bizim gibi mutlu olmaları için dua ediyorum. (Laf aramızda, çevremde aracılık yapıpta evlendirdiğim birçok genç var ve hepside çok mutlular ve bana dua ediyorlar.) İşte böyle kardeşlerim evlilik "" Eğer benimki gibi olursa "" dünyanın en güzel birliği...! ( İmzamdaki manayı anladınızmı.?) Allah(cc) herkese nasip etsin...
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005
Mekan: BURSA
|
Haklısın benim evliliğim daha yeni , mutluyum çünkü bende senin gibi evliliğimi sürdürmek için elimden geleni yapıyorum , sanırım şimdilik başarıyorum da .. Aynı şekilde eşimde bu özveride bulunuyor.. Zaten evliliğin temelinde özveri yatıyor , saygı , sevgi , anlayış ve birbirini idare edebilme sanatı bu evlilik.. Diğer arkadaşlarda katılsın lütfen . .
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2005
Mekan: Samsun
|
Alıntı:
Ben inanıyorumki sende ilerde evlenip çok mutlu olacak ve bugünkü yazdığın aklına gelince güleceksin. Ayrıca fam kardeşim sanada sonzuz mutluluklar diliyorum. Sabır ve iyi niyet her güçlüğün anahtarıdır bunu unutmayın. Bu konunun tam ortasında olması gerektiği için; LÜTFEN; Aaşağıdaki link'ede bakarmısınız. http://www.number1forum.com/showthread.php?t=77587 |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005
|
oylama kullanmadım çünki bekarlık sulatanlık dersem evlilğime haksızlık etmiş olurum ,evlenmek istiyorum dersemde olmaz zaten evliyim ...
şahsi fikrimi söylemekle katılabilirim bu konuya sadece,evliyim mutluyum huzurluyum sanırım en önmeliside bu ![]() çok fedakarlık yaptım eşimde aynı şekilde ödün vermeden evlilik olmuyo ,karşılıklı saygı ,sevgi,anlayış ve en önemliside güven olduğu sürece az önce dediğiniz gibi sanattır bu sanatıda ancak sanatçılar icra edebilir... |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
Administrator
![]() Giriş Tarihi: Jan 2005
|
Alıntı:
|