Geri Git   Number 1 Forum Group > UYDU DÜNYASI > Popüler Uydular / Popular Satellites > Astra

LinkBack Konu araçları
Eski 28-03-2008, 08:28 PM   #1 (permalink)
digitur_81
Moderator

digitur_81'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Hotbird'e ayarlı çanak ile Astra 1KR

Sevgili arkadaşlar,

Astra 1KR ile ilgili bir topik içinde yazmama rağmen başka bir kaç topikte daha konunun sorulduğunu gördüm. Bunun dışında özele mesaj atıp detay isteyen arkadaşlar da oldu. Bu nedenle uygulamayı düşünenlerin kolay ulaşabilmesi amacıyla bu yeni topikte daha fazla detay vermeye çalışıyorum.

Hotbird’ e yönlendirilmiş çanağı olan arkadaşlar için ikinci Lnb ile Astra 1KR’ yi de izlemek mümkün; gözünüzde büyütmeyin, çok kolay bulunuyor. Daha önce Eutelsat W3'ü ayarlarken biraz uğraşmıştım ama bu çok kolay oldu. Hotbird’ e bakan çanağınızın ayarını hiç bozmayın, Lnb’ yi resimlerdeki gibi yerleştirin. Astra 1KR' yi bulmak için 10832H 22000 5/6 frekansını kullandım. Astra 1KR için Lnb' yi elimde tutup deneyerek sinyali bulup yaklaşık olması gereken yeri tespit ettim, daha sonra da sabitledim.

Aynı çanaktaki bir diğer Lnb ise Eutelsat W3’ e bakıyor. Bu Lnb ile Sirius yayınlarını da alıyorum.

Çanak 90’ lık ofset. Lnb’ler standart Next. Mevkii İstanbul, Maltepe. Astra 1KR sinyal seviyesi farklı tp’lerde %75 ile %85 arasında.

Sizlerin de kolayca ayar yapmasını sağlamak için farklı açılardan fotoğraflar:

Aparatı nereden alabiliriz diye sorabilirsiniz. Ben açık arttırma ile ürün satılan bir web sitesinden almıştım. Ancak forumdaki ilgili sayfalardan aşağıdaki fotoğrafı da buldum sizin için. Benim aparatın aynısı. Ayrıca Karaköy Yüksek Kaldırım’ da da satıldığı yazılıyor.
digitur_81 şuan çevrimiçi  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Faydalı Linkler
Eski 29-03-2008, 01:26 PM   #2 (permalink)
best54™
Co Administrators

best54™'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Mekan: Hendek-Beyazsaray
İlgi: Hotbird'e ayarlı çanak ile Astra 1KR

Güzel bir çalışma .Bilgiler için teşekkürler.
best54™ Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-03-2008, 10:29 PM   #3 (permalink)
ahmet_bayraktar
Senior Member

ahmet_bayraktar'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Çok teşekkürler.
Bayağı güzel olmuş.
Ellerine sağlık iyi çalışmalar.
Selamlar.
ahmet_bayraktar Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-05-2008, 12:05 AM   #4 (permalink)
bircan
Junior Member

Giriş Tarihi: Jan 2008

harika birşey soracağım 120lik next çanaklar nasıl kalitelimi astra için alacağım ben sivasta oturuyorum istanbul da 90lıkla çekebilir çünkü avrupaya yakın cevap verirseniz sevinirim taşekkürler
bircan Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-05-2008, 12:41 AM   #5 (permalink)
digitur_81
Moderator

digitur_81'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006

Alıntı:
Orjinal Gönderi : bircan Mesajı Görüntüle
harika birşey soracağım 120lik next çanaklar nasıl kalitelimi astra için alacağım ben sivasta oturuyorum istanbul da 90lıkla çekebilir çünkü avrupaya yakın cevap verirseniz sevinirim taşekkürler
120 astra 1 kr için sorun olmaz ama diğer yayınları biraz zor ama bazı yayınlarda acık havada sorun olmaz aşağıdaki linklere tıklayıp hangi yayınları alabileceğine bakanilirsin

astra 1kr: Astra 1KR at 19.2°E - LyngSat

astra 1f Astra 1F at 19.2°E - LyngSat

astra 1g Astra 1G at 19.2°E - LyngSat

astra 1h Astra 1H at 19.2°E - LyngSat

astra 1h
Astra 1L at 19.2°E - LyngSat
digitur_81 şuan çevrimiçi  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-06-2008, 12:50 PM   #6 (permalink)
KiLL
Junior Member

Giriş Tarihi: May 2008

teşekkürler eline saglıkk
KiLL Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık