|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Moderator
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
|
Hotbird'e ayarlı çanak ile Astra 1KR
Sevgili arkadaşlar,
Astra 1KR ile ilgili bir topik içinde yazmama rağmen başka bir kaç topikte daha konunun sorulduğunu gördüm. Bunun dışında özele mesaj atıp detay isteyen arkadaşlar da oldu. Bu nedenle uygulamayı düşünenlerin kolay ulaşabilmesi amacıyla bu yeni topikte daha fazla detay vermeye çalışıyorum. Hotbird’ e yönlendirilmiş çanağı olan arkadaşlar için ikinci Lnb ile Astra 1KR’ yi de izlemek mümkün; gözünüzde büyütmeyin, çok kolay bulunuyor. Daha önce Eutelsat W3'ü ayarlarken biraz uğraşmıştım ama bu çok kolay oldu. Hotbird’ e bakan çanağınızın ayarını hiç bozmayın, Lnb’ yi resimlerdeki gibi yerleştirin. Astra 1KR' yi bulmak için 10832H 22000 5/6 frekansını kullandım. Astra 1KR için Lnb' yi elimde tutup deneyerek sinyali bulup yaklaşık olması gereken yeri tespit ettim, daha sonra da sabitledim. Aynı çanaktaki bir diğer Lnb ise Eutelsat W3’ e bakıyor. Bu Lnb ile Sirius yayınlarını da alıyorum. Çanak 90’ lık ofset. Lnb’ler standart Next. Mevkii İstanbul, Maltepe. Astra 1KR sinyal seviyesi farklı tp’lerde %75 ile %85 arasında. Sizlerin de kolayca ayar yapmasını sağlamak için farklı açılardan fotoğraflar: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aparatı nereden alabiliriz diye sorabilirsiniz. Ben açık arttırma ile ürün satılan bir web sitesinden almıştım. Ancak forumdaki ilgili sayfalardan aşağıdaki fotoğrafı da buldum sizin için. Benim aparatın aynısı. Ayrıca Karaköy Yüksek Kaldırım’ da da satıldığı yazılıyor. |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#4 (permalink) |
|
Junior Member
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
|
İlgi: Hotbird'e ayarlı çanak ile Astra 1KR
harika birşey soracağım 120lik next çanaklar nasıl kalitelimi astra için alacağım ben sivasta oturuyorum istanbul da 90lıkla çekebilir çünkü avrupaya yakın cevap verirseniz sevinirim taşekkürler
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Moderator
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
|
İlgi: Hotbird'e ayarlı çanak ile Astra 1KR
Alıntı:
astra 1kr: Astra 1KR at 19.2°E - LyngSat astra 1f Astra 1F at 19.2°E - LyngSat astra 1g Astra 1G at 19.2°E - LyngSat astra 1h Astra 1H at 19.2°E - LyngSat astra 1h Astra 1L at 19.2°E - LyngSat |
|
|
|
|
![]() |
| Konu araçları | |
|
|
| Desteklediklerimiz | |
| Atabb Forum, TVPano Forum, Xyeni | |