|
||
|
|
#251 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
|
kilisede uyuyan adam....
adamla karisi her zamanki gibi kilisede vaaz dinlemeye gidiyorlarmis.. ancak adam her seferinde vaazin ortalarina dogru uyuklamaya baslarmis,o yüzden yerlerine oturmadan önce karisi çantasindan bir çengelli igne çikartmis, bana bak adam.." demis.. "bugün de yanimda uyuklarsan su igneyi artik nerene rastgelirse batiricam" derken kilise toplanmis, vaaz baslamis. biraz sonra kadin yana dogru basini bir çevirmis, kocasi uyukluyor.. kadin; "benden günah gitti" diye igneyi çikarirken, papaz; "bu evrenı yaratan kımdır?" diye sormus. tam o anda kadin igneyi batiriverince adam; "tanrımmm" diye bagirmis.. papaz gülümsemis, "adami uyandirdim" diye kadin da gülümsemis... vaaz devam etmis.. 5-10 dakika sonra kadin yine basini çevirmis, adam yine uyukluyor... bu arada vaaz devam ediyor.. papaz; "allah'in sizi duymasi için ona söyle seslenmeniz yeter" derken, kadin yine adama igneyi batirinca,adam; "ey yuce tanrım!!" diye bagirmis... papaz yine onlara bakip gülümsemis, vaaz devam etmis... -5-10 dakika sonra kadin kocasina bakmis,adamin yine uyukladigini görünce; "pes yani pes" diye ignesini çikartmis.. papaz da bu sirada ; ". peki havva ikinci kez hamile kaldigi zaman adem'e ne demistir? "diye sorarken kadin bütün gücüyle igneyi adama batirmis ve adam can havliyle bagirmis: "bana bak yettı artık.. o elindekini bana bır kez daha sokarsan yemın edıyorum tuttugum gıbı koparacagım ..
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#252 (permalink) |
|
Super Moderator
|
5 dakika...
iki sarhoş mezarlıkta içiyorlarmış, o sırada bir cenaze alayı gelmiş. sarhoşlardan biri , ben bir bakayım kimmiş diye cenazenin yanına sokulmuş... hayrola arkadaş neden öldü acaba demiş... cenaze sahibi, meftamız çok içerdi... alkol yüzünden oldü demiş... buna canı sıkılan sarhoş arkadaşının yanına gelmiş ve artık içmeyelim adam , alkolden ölmüş der... 5 dakika sonra bir cenaze daha gelir... bizim sarhoş merakla, bu da mı alkolden öldü diye sorar... cenaze sahibi hayır, rahmetli sağlığında hiç içmezdi, alkolden nefret ederdi der, sarhoş koşa koşa, arkadaşının yanına gelir ve, hadi içelim arkadaşım der, içenle içmeyen arasında 5 dakika var...
|
|
|
|
#253 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Vaiz
Rahip okulunda öğretimini tamamlamış rahip adaylarının kiliselerine dağıtımı başlamıştır. Başrahip her aday'a sırasıyla pazar ayini sırasında vaaz verdirmekte, bu tecrübeyi de edinmiş olan rahip adayı tayin olduğu kilisesine yola çıkmaktadır. Okulun en çalışkan ve yetenekli öğrencisi ise biraz pısırıktır. Başrahibin pazar ayini sırasında vaaz verdirmesi onu çok heyecanlandırmakta, bu işi asla yapamayacağını tekrarlayıp durmaktadır. Başrahip öğrencisine dönerek; - "Ben cemaat gelmeden senin vaaz vereceğin kürsünün altına saklanırım. Sen kürsüye geldiğinde başımı dizlerinin arasına yerleştiririm. Sen vaaz'a başladığında takılırsan dizlerinle başımı hafifçe sıkıştırırsın, ben de sana kürsünün altından fısıldarım." Düşüncelerini pazar günü uygulamaya koyarlar, başrahip kürsünün altına girer, cemaat gelir, yaprak gibi titreyen öğrenci kürsüye gelerek rahibin başını dizlerinin arasına alır. Aklına tek kelime gelmeyen vaiz başrahibin başını sıkar, başrahip fısıldar; - "Ey cemaatim!" Vaiz halka doğru seslenir; - "EY CEMAATİM !" Aklına birşey gelmeyen vaiz heyecanlanarak dizlerini biraz daha sıkar. Başrahip fısıldar; - "Adem, Havva'ya dedi ki!" Vaiz halka doğru seslenir; - "ADEM, HAVVA'YA DEDİ Kİ !" İyice heyecanlanan vaiz, başrahibin başını olanca gücüyle sıkar, canı yanan başrahip vaiz'e seslenir; - "Sen bacaklarını bu kadar sıkarsan ben bu işi yapamam!" Vaiz halka doğru seslenir; - "SEN BACAKLARINI BU KADAR SIKARSAN BEN BU İŞİ YAPAMAM...!"
|
|
|
|
#255 (permalink) |
|
Senior Member
Mekan: usta34
|
şöför temel....
Temel birgün yolda arabasıyla gidiyomuş.firenlari patlak ama.önünde pazar varmış ama pazarın yanında bir yol varmış.yoldan adamın biri geçiyomuş.temel düşünüyor.''pazarı ezsem 100'lerce kişi ölcek.adamı ezsem 1 kişi ölcek.gazetede çıkmış temel 100'lerce kişi ezdi.temele sormuşlar.''nasıl oldu.temel:valla adamı ezsem 1 kişi ölcek pazarı ezsem 100'lerce kişi ölcek bende bir suç yok adam beni gördü pazara gitti.bende direk pazara gittim 100'lerce kişi öldi.
|
|
|
|
|
|
#256 (permalink) |
|
Senior Member
|
Akıllı eşşek
Akıllı eşşek
Politikacının yolu Temellerin köyüne düşmüştü. Köyde gezinirken bir ara politikacının gözü yoldan geçen boynunda çıngırağı olan eşeğe takılmış. Eşeğin arkasından gelen Temele sormuş politikacı; -Ya bu eşeğin boynuna çıngırağı niye taktınız? Temel; -Eşek yürürken çıngırak çalıyor, durunca çıngırak sesi kesiliyor. O sırada ben de koşup eşeği yürütüyorum. Politikacı; -E peki ya eşek durup sadece boynunu sallarsa nerden anlayacaksın peki? diye sorunca ukala ukala.. Temel de yapıştırmış cevabı; -Sizin gibi akıllı eşeği nerden bulacağız ki! |
|
|
|
|
|
#257 (permalink) |
|
Senior Member
|
benimkini boşver.
Temel ile dursun uzun zamandır birbirlerini görmüyorlarmış.büyük bir alışveriş merkezinde karşılaşmışlar.ikiside panik içindebirbirlerine eşlerini görüp görmediklerini sormuşlar.ama ikiside birbirlerinin eşlerini tanımıyorlarmış ve birbirlerine tarif etmeye başlamışlar.temel ''benim kerım 1.80 boyunda, sarışın, mavi gözlü, 90 60 90ebadında güzel bir kadın.'' demiş."ya senin karın nasıl?"diye sormuş temel.dursun"benimkini boşver.seninkini arayalım" demiş.
|
|
|
|
|
|
#258 (permalink) |
|
Senior Member
|
Villa....
Köyden şehire yeni gelen dursun kalmak için kiralık ev aramaya cıkar ve bir emlakçıya gider.Emlakçı Dursun'u lüks bir vilaya getirir.
"Ha pu villa hastaneye postaneye pastaneye yakındır tam sana göre"der. "Kirası nekadar" der Dursun. "2 milyar" der Adam. Dursun "ha pu villanın ahırı var mı"der. Adam "villada ahırın ne işi var" der. Dursun da "peki bu kirayı verecek öküz nerede yatacak" der. |
|
|
|
|
|
#259 (permalink) |
|
Senior Member
|
Boğa güreşi ...
Boğa güreşi
Temel ispanya da boğa güreşlerini izlemeye gitmiş. Kalabalık bir seyirci topluluğu varmış.herkez matadorun hareketlerine hep bir ağızdan olley olley diye bağırıyormuş.yanındaki ispanyol merak etmiş.kardeşim niye bizimle beraber bağırmıyorsun da tek başına oley diye bağırıyorsun? Temel cevap vermiş uşağım ben boğayı destekliyorum demiş. |
|
|
|
|
|
#260 (permalink) |
|
Senior Member
|
Şaka ...
Şaka
Bir gün Temel balığa çıkar.İyi bir avdan sonra bir tekne balık tutar.Birden hava patlar ve çok büyük bir fırtına çıkar. Temel dua etmeye başlar.Tanrım beni bu fırtınadan kurtarırsan bütün bu balıkları fakirlere dağıtacağım der içinden. Hava bir zaman sonra düzelir.Temel evine dönmeye başlar.Bir tarafdanda balıklara bakar ve içinden bu balıklar fazla yarısını dağıtsam olur der.Biraz daha sonra balıklara tekrar bakar ve bu balıkların yarısıda çok fazla, ben bunların çeyreğini dağıtsam olur der. Biraz daha zaman geçer Temel tekrar balıklara bakar.Tam o sırada hava tekrar bozulur.Temel kafasını gökyüzüne diker ve şöyle der: -Haçen sende şakadan heç anlamiyesun... |
|
|
|
|
|
#261 (permalink) |
|
Senior Member
|
aynı sistem...
aynı sistem...
Temel askerden döner ve kahvede askerlik anılarını anlatmaya başlar."Biz askerdeyken tatbikatlarda gemileri torpidolarla batırırdık"'der. Köyün ileri gelenlerinden biri sorar."Yav Temel herşeyi anladım da denizaltıdan torpido gönderirken deniz altının içine nasıl oluyor da su girmiyor?" Temel herzamanki kıvrak zekasıyla yanıt verir:"Amca sen hiç denize girdin mi?" "Girdim"diye yanıt verir."Peki denizde hiç yellendin mi?" "Evet"der.İşte sistem aynı sistem. |
|
|
|
|
|
#262 (permalink) |
|
Senior Member
|
Vites ...
Vites
Temel birgün son model bir mercedes araba ile Trabzon'a gelmiş ve arkadaşları ile muhabbete başlamış; Konu arabalardan açılınca, Temel başlamış arabasını övmeye, Almanlar ne kadar zeki insanlar yahu, yaptıkları araba dört dörtlük. Şöyle iyi araba, böyle rahat araba, çok hızlı araba vs. neyse böyle konuşulurken iş iddiaya binmiş ve Temel 'Ben arabamla Trabzon'dan Samsuna 4 saatte giderim' demiş. Arkadaşları gidemezsin demişler. Temel hemen heyecanlanarak arabasına binmiş ve 'gideyimde görün uşaklar'demiş. Arkadaşları 'iyide biz senin oraya ne zaman vardığını nereden bileceğiz demişler.' Temel'de 'Samsun'a varınca telefon ederim.' demiş. Ordan hemen biri atılmış ve 'iyide Samsun'dan aradığını nereden bileceğiz. Sen git şu kişiyi bul ordan, o bizi arasın.' demiş. Temel adresi alarak yola çıkmış ve 3,5 saatte Samsun'a varmış, sözü edilen kişiyi bulmuş ve Trabzon'a telefon etmişler. Arkadaşları Temel'e 'oooo Temel iddiayı kazandın tamam hadi gel' demişler ve başlamışlar Temel'i beklemeye. Aradan 5 saat geçmiş Temel yok. gece olmuş Temel yok. Arkadaşları 'nerde kaldı bu yahu' diyerek evlerine gitmişler. Sabah erkenden herkes birbirine 'Temel geldimi? ' diye sormuş ama kimseden cevap yok. O gün de Temel efendi Trabzon'a teşrif etmemiş. Ertesi gün sabah yine yok, öğleden sonra çıkmış gelmiş!. Arkadaşları Temel'e hemen 'yahu Temel Samsun'a 3,5 saatte gittin 3 günde ancak döndün, ne oldu uşağım' demişler Temel de ' Sormayın be arkadaşlar bu Alman'lar ne gerizekalı bir millet' demiş. Arkadaşları ' Ne oldu Temel' demişler Temel ' Şu güzelim arabayı yapmışlar, 5 tane ileri vites koymuşlar ama 1 tane geri vitesi koymuşlar' demiş. |
|
|
|