Geri Git   Number 1 Forum Group > GENEL KONULAR & SOHBET > Genel Sohbet Muhabbet > Biraz Gülelim

LinkBack Konu araçları
Eski 14-02-2008, 01:34 PM   #601 (permalink)
ayhan53
Senior Member

ayhan53'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2007
Mekan: ne önemi var bu dünyada misafiriz
İlgi: Fıkralar...

Yolcu gemisi okyanusta ıssız bir adanın yanından geçerken yolcular uzun sakallı üstü başı yırtık sıska bir adamı fark etmişler.. Adamcağız sahilde oradan oraya koşuyor, çılgın gibi ellerini sallıyor, zıplıyor, bağırıp çağırıyormuş..
Yolculardan biri 'Kim bu kaptan? ' diye sormuş..
'Bilmem..' demiş Kaptan 'Her sene buradan geçeriz, her seferinde de bu manyak bizi görünce böyle kafayı üşütür..'
ayhan53 Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Faydalı Linkler
Eski 14-02-2008, 01:35 PM   #602 (permalink)
ayhan53
Senior Member

ayhan53'ın Avatarı

Adamın biri yeni dükkan açarken arkadaşından çiçek gelmiş.. Üzerinde bir kart, 'Derin saygılarımla...! ' diye..
O sırada sepeti getiren çiçekçi aramış telefonla 'Özür dilerim efendim, size gönderilen çiçeğinize yanlış kart takmışız! '
'Önemli değil! ' demiş adam 'Bende iş adamıyım, bu tip yanlışlıklar hep olabilir iş hayatında..!
'Ama efendim! ' demiş çiçekçi, 'Sizin kart da bir cenazeye gitmiş, 'Yeni yeriniz hayırlı olsun! ' diye.
ayhan53 Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-02-2008, 01:35 PM   #603 (permalink)
tatar35
Senior Member

tatar35'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2005
Mekan: İZMİR

kardeş eline emeğine sağlık vereyim dedim repini ama henüz veremiyorum artık borcum olsun sana.
tatar35 Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-02-2008, 01:35 PM   #604 (permalink)
ayhan53
Senior Member

ayhan53'ın Avatarı

Hayatım harika bir gece geçireceğiz üç tiyatro biletim var! ' demiş genç adam nişanlısına..
'Üç bilet mi? üçüncü kim için? '
'Annen Baban ve erkek kardeşin için..! '
ayhan53 Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-02-2008, 01:36 PM   #605 (permalink)
ayhan53
Senior Member

ayhan53'ın Avatarı

Adamın birinin evinde yangın çıkmış. Komşuları yardıma koşmayıp olayı seyretmeye başlayınca iş başa düşmüş.. İlk önce oğlunu yangının içerisinden çıkarıp dışarda beklemesini söylemiş. Dalmış tekrar duman ve ateşin içerisine, kızını çıkartmış dışarıya. Sonra karısını, sonra köpeği ve kedisini. Daha sonra dışarı hiçbir şey getirmeden 3 kere daha içeri girmiş çıkmış. Onu seyreden komşularından biri sormuş: - Niçin yanan eve girip çıkıyorsun dışarı hiçbir şey getirmiyorsun?" diye. - "Kayınvalidem içeride!" demiş adam; "arada bir girip çeviriyorum!".

ayhan53 Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-02-2008, 01:39 PM   #606 (permalink)
ayhan53
Senior Member

ayhan53'ın Avatarı

git açan repini bir yerlerde
ayhan53 Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-02-2008, 01:39 PM   #607 (permalink)
ayhan53
Senior Member

ayhan53'ın Avatarı

Adamcağız hayli alkollü ve de bitkin üstelik gecenin saat üçünde evin e gelir.
Karısı son derece zinde, duruma kesinlikle hakim, kocasını sorgulamaya başlar.

- Söyle bakalım Süpermen. Neler yaptın bu akşam?
- Valla karıcım, patronla beraber müşterileri yemeğe çıkarttık.
- Eeee, sonra ne yaptınız süpermen?
- Oradan striptize gittik. . . Ben sadece seyrettim.
- Yani sen bir şeyler yapmadın değil mi, süpermen ?
- Ben hiç bir şey yapmadım, ama sen niye bana ikide bir süpermen diyorsun?
- Valla, ben donunu pantolonunun üstüne giyen bir seni bir de süpermeni gördüm

ayhan53 Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-02-2008, 01:39 PM   #608 (permalink)
ayhan53
Senior Member

ayhan53'ın Avatarı

Kudus'te gorevlendirilen bir gazeteci, Aglama Duvari'nin onunden her gecisinde, yasli bir musevînin orada oyle durup dua ettigini fark etmis. Bir hafta, iki hafta... sonunda adamla bir roportaj yapmaya karar vermis. Izin alip teybini acmis, sormus adama:
- Adiniz ?
- David, Polonya Yahudisiyim. Yasim 65. Smalla'da bir manav dukkânim var. Evliyim. Iki cocugum Tel Aviv'de bir cicek serasinda calisiyor...
- Sizi her gun burada, Aglama Duvari'nin onunde, dua ederken goruyorum.
- Evet, her sabah dukkâni acmadan buraya gelirim. Dunya barisi ve insanlarin kardesligi icin dua ederim. Ogle tatilinde bu sefer insanlarin mutlulugu, acilarin sona ermesi icin Yaradan'a yalvaririm. Aksam da, eve donerken, bu kez durust ve iyi insanlarin esenligi icin dua ederim. Cumartesi gunumu de burada, yine dua ederek geciririm.
- Ne guzel! Kac senedir bunu surduruyorsunuz ?
- Israil'e goctugumden beri, yani 40 yili gecti.
Gazeteci cok etkilenmis, heyecanla sormus:
- 40 yildir her gun dua ediyorsunuz. 40 yildir yilmadiniz. Bugun nasil bir duygu icindesiniz, neler hissediyorsunuz ?
Uzun uzun ic gecirmis yasli Musevî; sonra bezgin bir sesle cevap vermis:
- Vallahi artik bilemiyorum, demis. Icimde, sanki duvara konusuyormusum gibi bir his var...

ayhan53 Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-02-2008, 01:40 PM   #609 (permalink)
ayhan53
Senior Member

ayhan53'ın Avatarı

Vaktiyle Kalenderîyye yoluna mensup bir derviş, nefsle mücahede makamının sonuna gelir. Meşrebin usulünce bundan sonraki makam Kalenderîlik makamıdır. Yani her türlü süsten, gösterişten arınacak, varlıktan vazgeçecektir. Fakat iş yamalı bir hırka giymekten ibaret değildir. Her türlü görünür süslerden arınması gereklidir... Saç, sakal, bıyık, kaş ne varsa hepsinden. Derviş, usule uygun hareket eder, soluğu berberde alır.
- Vur usturayı berber efendi, der.
Berber dervişin saçlarını kazımaya başlar. Derviş aynada kendini takip etmektedir. Başının sağ kısmı tamamen kazınmıştır. Berber tam diğer tarafa usturayı vuracakken, yağız mı yağız, bıçkın mı bıçkın bir kabadayı girer içeri. Doğruca dervişin yanına gider, başının kazınmış kısmına okkalı bir tokat atarak:
- Kalk bakalım kabak, kalk da tıraşımızı olalım, diye kükrer.
Dervişlik bu... Sövene dilsiz, vurana elsiz gerek. Kaideyi bozmaz derviş. Ses çıkarmaz, usulca kalkar yerinden. Berber mahcup, fakat korkmuştur. Ses çıkaramaz. Kabadayı koltuğa oturur, berber traşa başlar. Fakat küstah kabadayı tıraş esnasında da sürekli aşağılar dervişi, alay eder:
"Kabak aşağı, kabak yukarı."
Nihayet traş biter, kabadayı dükkandan çıkar. Henüz birkaç metre gitmiştir ki, gemden boşanmış bir at arabası yokuştan aşağı hızla üzerine gelir. Kabadayı şaşkınlıkla yol ortasında kalakalır. Derken, iki atın ortasına denge için yerleştirilmiş uzun sivri demir karnına dalıverir. Kabadayı oracığa yığılır, kalır. Ölmüştür. Görenler çığlığı basar. Berber ise şaşkın, bir manzaraya, bir dervişe bakar, gayri ihtiyarî sorar:
- Biraz ağır olmadı mı derviş efendi?
Derviş mahzun, düşünceli cevap verir:
- Vallahi gücenmedim ona. Hakkımı da helal etmiştim. Gel gör ki kabağın bir sahibi var. O gücenmiş olmalı!..

ayhan53 Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-02-2008, 01:40 PM   #610 (permalink)
ayhan53
Senior Member

ayhan53'ın Avatarı

Bektaşinin bir uyuz eşegi ile besili bir inegi varmış... Inekten süt sagıp satıyor, kazandıgı paranın yarısıyla uyuz eşege arpa alıyormuş. Eşek bir işe yaramıyormuş.Bir gün dayanamayıp dua etmiş:
-Ey yüce Allahım, beni şu eşekten kurtar!
Ertesi sabah ahırın kapısını açmış ki ne görsün? Inek ölmüş eşek kalmış...
Bektaşi o hırsla sokaga firlayıp milleti başına toplamış:
-Ey ahali şu yerde yatan nedir?
-Inektir!
-Ya şu ayakta duran uyuz?
-Eşektir!
Bektaşi açmış ellerini yukarıya:
-Ey ulu Allahım, sana kırk yılda bir ricada bulunduk, onda da eşekle, inegi birbirine karıştırdın!

ayhan53 Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-02-2008, 01:41 PM   #611 (permalink)
ayhan53
Senior Member

ayhan53'ın Avatarı

Bektaşi cuma namazına camiye gider....Hoca nın o haftaki vaazı içkinin künahları üzerinedir....
hoca---- ey müslümanlar içki içmeyin cennetinizden olursunuz....künahı çok büyüktür...içki içen adamın cenaze namazı kılınmaz felan uzatıyormuşş...vaaz bitmiş... namaza durmuşlar...cemaat secdeye giderken bektaşinin cebindeki şarap şişesi yuvarlanmış ..cemaat dönmüş bektaşiye bakıyormuş......

----Bektaşi bakmış şişe yuvarlanıyor...ey cemaat bakın ben attım sizde atın kurtulun!!!!!!
ayhan53 Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-02-2008, 01:41 PM   #612 (permalink)
ayhan53
Senior Member

ayhan53'ın Avatarı

Komutan emir erini çağırmış
- Bana çabuk bir lazer yazıcı bul getir.
- Emredersin komutanım.
Bir saat sonra emir eri yanında başka bir er ile gelmiş.
-Lazer yazıcıyı getirdim komutanım.
-Hani nerde lan?
-Komutanım bu arkadaş laz bir erdir ve bizim bölükte yazıcıdır!
-Ulan iyiki scanner istememişiz be!
ayhan53 Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-02-2008, 01:41 PM   #613 (permalink)
ayhan53
Senior Member

ayhan53'ın Avatarı

Bir otobüs dolusu politikacı seçim kampanyası için TEKSAS' ta dolaşıyorlarmış. Otobüs büyük bir çiftliğin yanından geçerken, otobüs şoförün dalgınlığı yüzünden derin bir şarampole uçmuş. Çiftçi koşarak gelmiş, gece kurda kusa yem olmasınlar diye cesetleri gömmeye başlamış. Ertesi sabah, Şerif soruşturma için çiftliğe gelmiş. Çiftçiye sormuş: "Otobüsteki bütün politikacıları gömdün demek...Hepsi de ölüydü, eminsin değil mi?" Çiftçi cevap vermiş: "Bazıları yaşadıklarını iddia ettiler ama politikacıları bilirsiniz. Nasıl yalan söylerler! ".

ayhan53 Çevrimdışı