|
||
|
|
#51 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: usta34
|
KeÇİ Yedİ
KEÇİ YEDİ
Gülseren, ağacın altına oturmuş resim yapıyordu.Babası yanına gelerek sordu : -Gülseren, ne resmi yapıyorsun bakayım? -Çimenlikte bir keçi resmi. -Çimenler nerede? -Keçi hepsini yedi. -Ya keçi?... -Yiyecek birşey kalmayınca o da gitti. |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#52 (permalink) |
|
Senior Member
|
Kestİrme Cevap
KESTİRME CEVAP
Bütünleme sınavına girmişti Yılmaz.Akşam evde babası sınavının nasıl geçtiğini sordu : -Sorulara cevap verebildin mi, oğlum? -Evet babacığım... Ne sordularsa tümüne tek tek cevap verdim. -Peki, ne cevaplar verdin bakalım? -Bilmiyorum, dedim babacığım!... |
|
|
|
|
|
#53 (permalink) |
|
Senior Member
|
Kİm Kİmİ GÖrmeyecek
KİM KİMİ GÖRMEYECEK
Ders yılı sonunda sınıfta kalan öğrencilerden biriyle öğretmen arasında şu konuşma geçti. Öğretmen : -Bir daha sınıfta kaldığını görmeyeceğim, anladın mı? Öğrenci : -İstifa mı ediyorsunuz, öğretmenim? |
|
|
|
|
|
#54 (permalink) |
|
Senior Member
|
KÖy Yerİnde
KÖY YERİNDE
Şehirde doğma büyüme genç bir ilkokul öğretmeni uzak bir dağ köyüne atanmıştı.Buzdolabından, soğuk hava depolarından söz ediyordu.Çocuklardan birini kaldırdı ve şu soruyu sordu : -Koyun etini, kokutmadan uzun süre saklamanın yolu nedir? Çocuk bakmış ki öğretmenin anlattıklarıyla kendii yaşayışları birbirine benzemiyor, ne desin... -Köy yerinde öğretmenim, en iyisi koyunu sağ bırakmalı. |
|
|
|
|
|
#55 (permalink) |
|
Senior Member
|
Mantik Yolu
MANTIK YOLU
Öğrenci sınıfa yeni gelmişti.İkinci günü öğretmenine sordu : -Öğretmenim, insana yapmadığı bir şey için ceza verir misiniz? -Olur mu evladım, dedi öğretmen.Yapmadınsa ceza da olmaz.Niye sordun bunu? -Efendim dün verdiğiniz ev ödevini yapmamıştım da ceza verirsiniz sanıyordum! |
|
|
|
|
|
#56 (permalink) |
|
Senior Member
|
Matematİk Dersİnde
MATEMATİK DERSİNDE
Öğretmen hayvanlardan söz ederken Nizami'ye bir soru sormuş : -Dört ayaklı hayvanlardan birkaçının adını söylermisin? Nizami çok kısa bir süre düşünmüş ve cevap vermeye başlamış : -Bir at, bir kedi, bir köpek, iki tavuk... Öğretmen sözünü kesmiş : -İki tavuk mu dedin?Ne ilgisi var konumuzla? -Nizami cevap vermiş : -İki tavuğun dört ayağı yok mu? |
|
|
|
|
|
#57 (permalink) |
|
Senior Member
|
Nasil ÖĞrenmİŞ
NASIL ÖĞRENMİŞ
Küçük Mustafa ders çalışıyor, babası da köşesinde kahve içiyormuş.Bir aralık Mustafa sormuş : -Baba, elektirik nedir? -Elektirik?...Elektirik, şey!...Vallahi, ben de bilmiyorum oğlum.Ne kötü her gün görüp kullandığımız şey halbuki. Mustafa boynunu bükmüş, tekrar çalışmaya koyulmuş.Bir zaman sonra tekrar seslenmiş : -Baba! -Ne var oğlum? -Gök gürültüsü neden olur? -Gök gürültüsü mü?Şey!Gök gürültüsü...Doğrusu ben de bilmiyorum... Çocuk tekrar çalışmaya başlamış çaresiz.Biraz sonra tekrar seslenmiş : -Baba! Ardını getirmediği için babası merak etmiş : -Ne vardı oğlum, birşey mi soracaktın? -Hiç! deyip, boynunu bükmek zorunda kalmış çocuk.Babası devam etmiş konuşmaya : -Söyle bakalım, ne soracaktın?. -Yoo...Öyle pısırıklık etme, sor oğlum, sor!Ben hayatta bütün öğrendiklerimi sora sora öğrendim. |
|
|
|
|
|
#58 (permalink) |
|
Senior Member
|
Ne Bİlsİn?
NE BİLSİN?
Yan yana iki villannın ilkokul birinci sınıfa giden biri kız, diğeri erkek iki çocuğu, kendi aralarında konuşuyorlardı : -Büyüyünce benimle evlenirmisin? -Hayır evlenmem!Bizim ailede akrabalar hep kendi aralarında evleniyorlar.Baksana, annem babamla evli, büyükannem, büyükbabamla ...Teyzemle eniştemle!... |
|
|
|
|
|
#59 (permalink) |
|
Senior Member
|
Ne Zaman At Dİyorlar
NE ZAMAN AT DİYORLAR
Birinci sınıf öğrencisi okuldan dönünce annesine : -Bugün öğretmen bize atlardan söz etti.Ama ben atın ne olduğunu hala anlayamadım, dedi. -Neden?diye sordu annesi. -Öğretmen 'Atın yavrusuna tay, dişisine kısrak, erkeğine aygır derler, dedi. -Bunda anlaşılmayacak ne var çocuğum? -Peki anneciğim, ne zaman ata at diyorlar? |
|
|
|
|
|
#60 (permalink) |
|
Senior Member
|
NİÇİn ÇaliŞiyorlar
NİÇİN ÇALIŞIYORLAR
Küçük Ali babasına sordu : -Babacığım, insanlar niçin bu kadar çok çalışıyor? -Ekmek parası için...diye karşılık verdi babası. -Peki, öyleyse fırıncılar niçin çalışıyor? |
|
|
|
|
|
#61 (permalink) |
|
Senior Member
|
Öyleyse Neden Yedİnİz?
ÖYLEYSE NEDEN YEDİNİZ?
Küçük bir çocuk, hamile bir kadının karnına dokunarak : -Ne var sizin karnınızda teyze, der. Kadın : -Çocuğum var evladım, diye cevap verir. -Sizin çocuğunuz mu? -Evet. -Onu seviyor musunuz? -Evet. -Çok mu seviyorsunuz? -Evet evladım. -Öyleyse onu neden yediniz? |
|
|
|
|
|
#62 (permalink) |
|
Senior Member
|
Sİz De Yoktunuz
SİZ DE YOKTUNUZ
Öğretmen, tarih dersinde Hasan'a sordu : -Bana yüzyıl önce olmayan birkaç şey söyle bakalım. Hasan düşündü : -Örneğin ben yoktum, dedi.Öğretmen güldü : -Biliyorum senin olmadığını, dedi ve başka örnekler vermesini istedi. -Örneğin siz de yoktunuz! |
|
|
|
|
|
#63 (permalink) |
|
Senior Member
|
Soru
SORU
Öğretmen, öğrencilere : -Sizlere sorular soracağım.Birinci soruyu bilene ikinci soru sorulmayacak.Şimdi söyle bakalım Ahmet, bir hindinin kaç tane tüyü vardır? -9567 tane tüyü vardır öğretmenim!... -Nereden öğrendin bunu? -Öğretmenim, hani birinciyi bilene ikinci soruyu sormayacaktınız?!... |
|
|
|
|
|
#64 (permalink) |
|
Senior Member
|
TercÜme
TERCÜME
İngilizce dersinde öğretmeni çocuğa sordu : -Oğlum, sana Türkçe cümle söyleyeceğim, sen bunu İngilizceye çevireceksin. -"Çocuk, koştu koştu, denize düştü, boğuldu..." Öğrenci yanıt verdi : -The boy tıkıdık, tıkıdık, culup, glu, glu... |
|
|