|
||
|
|
#801 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
Mekan: ne önemi var bu dünyada misafiriz
|
İlgi: Fıkralar...
Genç deve annesine sormuş:
- Anne niye bizim ayaklarımız bu kadar büyük? Anne cevap vermiş: - Çölde kuma batmamak için. Genç deve tekrar sormuş: - Peki kipiklerimiz niye bu kadar gür? Anne tekrar cevap vermiş: - Çölde kum fırtınalarında kum kaçmasın diye. Merakı yatışmamış olan genç deve bir soru daha sormuş: - Bizim niye hörgüçlerimiz var? Anne deve sabırla yanıtlamış : - Çölde çok uzun süre susuz idare edebilmek için suyu hörgüçlerimizde depolarız. Sonunda dayanamayan genç deve sormuş : - Peki bizim bu hayvanat bahçesinde ne işimiz var? |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#802 (permalink) |
|
Senior Member
|
Çiftçi Temel'in bir koyunu varmis. Butun gayrete ragmen koyun gebe
kalamiyormus. Temel dusunmus tasinmis ve nam salan kocun sahibi Idris ile konusmaya karar vermis. Idris: -Tamam koyunun kocum ile ciftlesebilir ama 5 YTL alirim... der. Bunu seve seve kabul eder Temel ve ertesi sabah koyununu el arabasina oturtur Idris`in yolunu tutar. Koyun ile Koc ciftlesir. Ama Temel tedirgindir ya hamile kalmazsa diye sorar: -Koyunumun hamile oldugunu nereden anlayacagim? Idris: -Sabah kalktiginda eger ayakta ise hamile degil... eger yatiyorsa hamiledir... der. Sabah olur Temel kosarak gider ahira ama koyun ayaktadir. Oflayip yine el arabasina koyunu koyup Idris in ahirina gider. Bu sefer 3 YTL alir. Ayni seyi söyler Idris, ayakta ise degil, yatiyorsa hamile... Sabah olur ancak yine koyun ayaktadir. Yine gider Idris in ahirina ve bu sefer ona aciyan Idris 1 YTL alir ve hayvanlar yine ciftlesir. Takip eden gün Temel in cani hic ahira gitmek istemez ve karisi Fadime ye seslenir: -Su ahira bi baksana koyun ne alemde ayakta mi, yatiyor mu? Fadime gider bir zaman sonra gelir. Temel sorar: -Ee koyun ne durumda, ayakta mi yatiyor mu? Kadin gülerek cevap verir: > > -Ne ayakta ne de yatiyor, el arabasina binmis seni bekliyor
|
|
|
#803 (permalink) |
|
Senior Member
|
Temelle, Dursun ev dönerken yolda iki hayat kadınıyla karşılaşıyorlar.
Ve arabalarını sağa çekerek kadınlara alem yapalım mı teklifinde bulunuyorlar. Kadınlardan biri "ama biz dönmeyiz!" diyor. Dursun hazır cevap bir şekilde " Olsun bizde kalırsınız" der |
|
|
|
|
|
#804 (permalink) |
|
Senior Member
|
Roma'da dünyaca ünlü San Pietro Kilisesi'nde büyük bir pazar ayini... Görkemli bir dinsel tören.. Papa bile katılıyor. Koskoca meydan mahşer yeri gibi..Kilisenin içi de dışı da tıklım tıklım.. Bu arada kilise kapısında iki adam özellikle dikkati çekiyor...İkisinin de boynunda kocaman birer levha asılı..Birinde "Ben koyu bir Hıristiyan'ım ,lütfen bana yardım ediniz " yazılı. Ötekinde ise sadece " Ben koyu bir Yahudi'yim " yazıyor. Tabii ki kiliseden çıkanlar Hıristiyan olduğunu ifade eden adama yanaşıyorlar ve ellerini ceplerine atıp cömertçe bir şeyler veriyorlar. Yahudi olduğunu ifade eden adamda ise siftah yok. Bu arada kiliseden çıkan iyi niyetli biri "Yahudi'yim " yazısı taşıyana sokuluyor.
- " Bana bak kardeş " diyor , "..dürüstlük iyi bir şey, ama binlerce Hıristiyan kiliseden çıkarken , senin Yahudi olduğunu böyle aleni olarak ifade etmen kanımca hiç de akıllıca bir hareket değil. Bak kimse sana para da vermiyor zaten.. Bence çıkar o yazıyı boynundan , sen de su Hıristiyan gibi..." deyince , boynunda "Yahudi'yim" yazılı adam "Hristiyanım" yazılı olana dönüp sesleniyor: - Heey !.. Salamon !.. Herife bak be !.. Gelmiş bize ticaret öğretiyor..
|
|
|
#805 (permalink) |
|
Senior Member
|
Hoca güzel bir Turnayı kızartıp tepsiye koyar ve Timur'a götürmek üzere yola koyulur.Ancak tepsiden gelen mis gibi kokular Hoca'nın ağzını sulandırır.Bir ağacın altına oturup Turna'nın bir budunu koparır yer.
Timur, Hoca'nın getirdiği Turna'nın tek ayaklı olduğunu anlayınca : -Bu Turna'nın bir budu nerede Hoca?...diye sorar. Hoca hemen yanıtlar : -Bizim köyün Turnaları tek bacaklı olur da.. Timur inanmaz, gözüyle görmek ister.Kalkıp Hoca ile birlikte göl kenarına giderler.Gölde Turnalar tek ayakları üzerinde durduklarından Hoca ***ifli ***ifli söylenir : -İşte devletlüm gözünüzle görünüz... Timur, Hoca'ya döner : -Al şu oku at, birini vur... emrini verir. Hoca çaresizlik içinde ok atar.Turnalar birden öteki ayaklarını da çıkarıp kaçmaya başlarlar. Timur : -Gördün mü Hoca, hepsi de iki ayaklıymış... Hoca lafın altında kalır mı? : -Aman Sultanım, sizde sıkıyı görseniz iki ayağınızla kaçmaz mısınız?
|
|
|
#806 (permalink) |
|
Senior Member
|
Temel'e sormuslar; "Dünyada ne olmak en güzel seydir?"
-"Tava!" demis. -Nedenini sormuslar? -Bilgece cevaplamis; "Içinde sürekli yiyecek bir seyler var, yani karnin hep tok.. Altin sürekli sicak.. Sapin da sürekli bir kadinin elinde!".. |
|
|
|
|
|
#807 (permalink) |
|
Senior Member
|
TRAFİK polisi Temel gece yarısı bir arabayı durdurmuş. Arabanın içindeki kadın sürücü, zil zurna sarhoş, pencereyi açmış,
“Buyurun” -Ehliyetinuz lütfen. Sarhoş kadın, elini makyaj çantasına atmış ve eline gelen aynayı Temel’e uzatmış. Temel aynayı dikkatle inceleyip sesini kibarlaştırarak: -Özür dilerum, buyrun belgenizu. Polis oldiğunuzu söyleseydinuz, durdurmazdum. |
|
|
|
|
|
#808 (permalink) |
|
Senior Member
|
Fadime ile Temel Büyükada'da dolaşıyorlarmış. Bir martı Temel'in kafasına pislemiş. Fadime:
-Temel, git şu tuvaletten biraz tuvalet kağıdı al! Temel, -Gerek yoktir. Kus, çoktan uçup gittu. |
|
|
|
|
|
#809 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Dec 2005
Mekan: İZMİR
|
Temel köy yolundan şehre ilerlemektedir, karşıdanda Temelin köyünden biri temele doğru yaklaşmaktadır..
köylü: selamun aleyküm temel. temel: aleyküm selam hocam. köylü: nasılsın inşaallah ? temel: iyiyim hocam sen nasılsın ? köylü: iyiyim hamdolsun, temel bak sana bir şey anlatacağım. temel: buyur hocam. köylü: temel, sen bir gün öleceksin. sevdiklerin, eşin, dostun seni gömecekler. yeraltı dünyasının bilinmeyen canlıları senin bedenini yiyecekler ve sen toprağa karışacaksın. sonra bir çiçek olup o toprakta yeşereceksin. inekler, danalar gelip seni yiyecekler ve gidip kuytu bir köşeye pisleyecekler. ve ben o pisliğe bakıp diyeceğim ki, 'yaaa temel, neydin n´oldun'. temel: peki ben sana bir şey anlatabilir miyim ? köylü: buyur temel. temel: bak, sen bir gün öleceksin. sevdiklerin, eşin, dostun seni gömecekler. yeraltı dünyasının bilinmeyen canlıları senin bedenini yiyecekler ve sen toprağa karışacaksın. sonra bir çiçek olup o toprakta yeşereceksin. inekler, danalar gelip seni yiyecekler ve gidip kuytu bir köşeye pisleyecekler. ve ben o pisliğe bakıp diyeceğim ki, 'yaaa hocam, hiç değişmemişsin'.
|
|
|
#811 (permalink) | |
|
Moderator
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
|
Alıntı:
bence bunun bi fıkra olmaması gerek çünkü gerçektende öyle nerde olması gerekiyorsa orda olmaları gerek ... güzel bi yazı teşekürler |
|
|
|
|
|
|
#812 (permalink) |
|
Special Member
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008
|
Ateşli Sarışın [#6772]
Güzel mi güzel olan genç bir sarışının bir tanesi, telefonda yüksek ateşli olduğunu söyleyerek doktordan randevu alır Randevu saatinde sarışın doktorun yanına gider ve sırası gelince içeri girer Doktor her hastasına sorduğu gibi bizim genç sarışına da aynı soruyu sorar şikayetiniz nedir hanim efendi? Ah doktor bey bir bilseniz çok ateşim var o zaman derece ile bir ateşinizi ölçelim buyurun dereceyi ağzınızda biraz tutunuz ay doktor bey ben dereceyi ağzıma alamam, ondan tiksinirim o zaman öyle ise koltuk altına koyunuz oradan ateşinizi ölçelim ay doktor bey orası katiyen olmaz, ben çok gıdıklanırım o zaman ateşinizi ölçebileceğimiz, son çare olarak tek bir yer kalıyor Neresi doktor bey? Ancak makatınıza dereceyi koyarak ölçebiliriz bu fikir bizim genç bayanın aklına yatar ve kabul eder Tabii bu arada derecenin makatına yerleştirilmesi için gereken pozisyonu da almıştır Tamam doktor bey ben hazırım ateşimi ölçebilirsiniz Doktor da ateşi ölçmek için atağa kalkar Bizim genç sarısından yine bir itiraz gelir şey doktor bey ne oldu hanim efendi? o dereceyi koyduğunuz yer makatım değil ki ha ha ehm oraya koyduğum şey de, zaten derece değil... ) |
|
|
|
|
|
#813 (permalink) |
|
Special Member
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008
|
Striptiz [#26304] Kiz stiriptiz barda çalismaya baslar ve bu ilk isi oldugundan çok heyecanlidir. Sahneye çiktigi anda seyirciler alkislamaya baslar... Kiz müzik esliginde üzerindekileri yavas yavas çikartmaya baslar. Seyirciler çilginca alkislamaktadir. Önce gömlek gider. Seyirci hala çilginca alkislamaktadir. Etegini çikarttiginda alkis sesleri biraz azalir. Sütyen çiktiginda alkis sesi biraz daha azalir. En son don çiktiginda ise salond |