|
||
|
|
#101 (permalink) |
|
Co Administrators
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
|
Sahranın ıssız bir köşesinde,bir din adamı lejyonerlere vaaz vermeye gelir. Vaaz'dan önce binbaşı askerleri uyarır:
-Rahibin ziyareti sırasında, özellikle küfür ve müstehcen kelimeler istemiyorum! Dövüşmeyi bildiğiniz gibi, kendinizi tutmayı da bildiğinizi ona gösterin... Daha sonra rahip, birliğin önünde vaazına başlar : -Herşeyden uzakta yaşıyorsunuz, ama geleneklerinizle övünmeniz gerekir.Ben size kendisi de sizin gibi bir kahraman olan Hz. İsa'nın selamlarını getirdim.Söyleyin bana, kahramanlıktan daha saf, daha güzel ne vardır? Tam o anda birkaç lejyoner ağızlarını açmaya hazırlanırken binbaşı ayağa fırlar ve haykırır : -Popom, diyene onbeş gün hapis!...
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#102 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Albay, binbaşıya :
-Yarın güneş tutulacak. Bu her zaman görülen bir şey değildir. Erleri talim elbiseleri ile talim meydanına getirin de olayı görsünler. Bende orada bulunup kendilerine gerekli bilgiyi verecegim. Şayet yağmur yağarsa, tabii bir şey göremeyiz .O zaman erleri, üstü kapalı talimgaha götürürsün. Binbaşı, yüzbaşıya : -Albayın emri ile yarın sabah saat dokuzda güneş tutulacak. Bu her zaman görülen bir olay değildir. Şayet hava kapalı olursa bir şey görülemeyecektir. Bu durumda tutulma, kapalı talimgahta gerekli talim elbisesiyle yapılacaktır. Yüzbaşı, teğmene : -Albayın emri ile yarın sabah dokuzda talim elbisesi ile güneş tutulmasının açılış merasimi yapılacaktır. Şayet yağmur yağarsa ki bu durum pek görülen bir olay değildir, Albay kapalı talimgahta gerekli bilgiyi verecektir. Teğmen, başçavuşa : -Yarın sabah dokuzda hava güzel olursa, talim kiyafeti ile albay tutulacak. Kapalı talimgahta yağmur yağarsa, alayın meydanında manevra yapılacak. Çünkü bu her zaman görülen bir olay değildir. Basçavuş, askere : -Yarın sabah saat dokuzda kapalı talimgahta Albayı tutacağız. Sabah hepiniz talim techizat ile hazır olun. Askerler kendi aralarında : -Yarın sabah bizim basçavus Albayı tutuklayacakmış.
|
|
|
|
#103 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Cephedeki İzlandalıya karısından gelen mektupta şunlar yazılıydı:
"Erkeklerin hepsi askere alındı, yardım edecek tek kişi kalmadı. Bu yıl bahçeyi benim bellemem gerekiyor." İzlandalı hemen cevap yazdı: "Sakın bahçeyi kazma. Silahların hepsi orada gömülü." Mektup askeri makamlarca okundu. Bir manga er gelip bahçenin her yerini kazarak silah aradı. Eli boş döndüler... Cephedeki İzlandalı, ikinci mektubunda şöyle dedi: " Bahçenin iyice bellenmiş olduğunu sanıyorum. Artık sebzeleri ekebilirsin."
|
|
|
|
#104 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Başçavuş, karargahtaki erlerin teftişiyle meşguldür, aniden üçüncü katın penceresinde hava almakta olan bir çift iri kalça gözüne çarpar.Merdivenleri dörder dörder çıkar, hışımla odanın kapısını açar ve bağırır :
-Hangi sersem kıçını pencereye çıkardı! -Ben başçavuşum, der genç bir asker.Hava o kadar sıcaktı ki... -Ulan eşşoğlueşşek, ya general yoldan geçseydi.N`pardın? -Ama geçti başçavuşum. -Peki , bir şey demedi mi ulan! -Dedi, başçavuşum, günaydın Başçavuşum, dedi
|
|
|
|
#105 (permalink) |
|
Co Administrators
|
--------------------------------------------------------------------------------
Buda demirci hoca Kadıköy Camiinde vaaz vermekte olan Osman Demirci Hoca'ya: - Hocam, diye sormuşlar. At nalını evimizin kapısına asarsak uğur getirir mi? - Demirci Hoca: - Zannetmiyorum, diye cevap vermiş. O nallardan her atta dört tane var ama, bütün gün kamçı yiyip duruyorlar. |
|
|
|
|
|
#106 (permalink) |
|
Co Administrators
|
deli ile nasrettin hoca
bir gun elma agacina cikan deli elmalari yiyormus aniden nasrettin hoca agacin altina gelir namaz kilar namazi bittiginde son dualara gelmir ve soyle der: -"allahim sen namazimi kabul et"der nasrettin hoca -"ETMEM"der deli nasrettin hoca tekrar soyler-"allahim sen namazimi kabul et" -"ETMEM"der deli bundan bikan nasrettin hoca -etmezsen etme zaten abdessizdim!der |
|
|
|
|
|
#107 (permalink) |
|
Co Administrators
|
--------------------------------------------------------------------------------
Cennet Dolup Taşmış Bir gün padişah Nasreddin Hoca' ya sormuş. Hocam ben ölünce cennete mi gideceğim yoksa cehenneme mi, söyle bakayım? demiş. Hoca padişahtan korkmadan : -Cehenneme gidersiniz padişahım? demiş. Padişahın sinirden sakalları titremiş. Bu durumu gören Hoca : -Kızmayın padişahım ben aslında size cennete gidersiniz diyecektim fakat sizin cellatlarınızın kılıçlarıyla ölen suçsuz kişilerden cennet dolup taşmış.Bu yüzden cennete sığmazsınız diye cehenneme gidersiniz dedim, demiş.
|
|
|
|
#108 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Peşin Namaz
Bektaşi ile bir hoca birlikte yola çıkmışlar, bir süre sonra hoca : -Namaz saati! demiş, başlamış kılmaya... Rekat üstüne rekat, selam üstüne selam... Bektaşinin beklemekten canı sıkılmış, hoca namazı bitirince sormuş : -Yahu bu ne uzun namaz böyle? -Kazaya kalmış namazlarım vardı, onları eda eyledim! Bektaşi : -Eh ben de bir namaz kılayım! demiş ve başlamış namaza... Ama ne namaz, bitmiyor, sonunda hoca dayanamamış : -Erenler, senin namaz da uzun sürdü! -Önümüzdeki haftanın namazını kıldım! Hoca şaşırmış : -Yahu olur mu böyle şey? Bektaşi gülmüş : -Yukarıdaki senin veresiyeni kabul ediyor da, benim peşinimi niye kabul etmesin?
|
|
|
|
#109 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Kimi Yakar
Nasreddin hoca bir cimri tanıdığının evine gittiğinde,o kimse ona bayat ekmek ile bir tabak bal ikram eder.maksadı balın fazla yenmemesidir.hoca anlamamazlıktan gelir ve bayat ekmeği dişi kesmeyince,balı kaşıkla yemeye başlar.ev sahibi der ki: Aman efendim!bal ekmekle yenmez ise insanın içini yakar. Nasreddin hoca hiç ses çıkarmadan balı bitirir ve cevap verir. Kimin içinin yandığını Allah biliyor.
|
|
|
|
#110 (permalink) |
|
Co Administrators
|
AGA, BASINI EVDE BIRAKMASIN
Aksehir'in agalarindan hocanin bir ahbabi vardi. Bir gün Aksehir'e gittigi zaman onu da ziyaret etmek istedi. Aganin konagina yaklastiginda onu pencereden basini çikarmis etrafi seyreder gördü. Aga da hocayi görmüstü. Onunla görüsmek ve evine almak istemediginden basini içeri çekti. Hoca eve gelip kapiyi çaldiginda kapiyi hizmetçi açti. Hoca merhum: Aga ile görüsmek, sohbet etmek için geldim, dediginde hizmetçi verilen talimat geregi: Aga evde yok efendim. Geldigi zaman sizin geldiginizi söylerim. Belki de sizinle görüsemedigine çok üzülecektir, dedi. Hizmetçinin bu sözlerine hoca gülümseyerek su cevabi verdi: Agaya söyle de disari çikarken bir daha basini evde unutmasin sakin
|
|
|
|
#111 (permalink) |
|
Co Administrators
|
BIR KURUSA PAZARLIK
Hoca merhum, birgün irmak kenarinda dolasiyormus. Karsidan gelen birkaç kisi görüp: Böyle siraya dizilmis nereye gidiyorsunuz? diye sormus. Onlar: Biz âmâyiz. Irmagi geçmek istiyoruz, fakat korkuyoruz. Bizi kim karsiya geçirirse adam basina bir kurus verecegiz, demisler. Hoca bu teklifi kabul edip adamlari teker teker karsiya geçirmeye baslamis. Sira en sonuncusuna geldiginde de suyun ortasinda sirtindan düsürmüs ve adam akan sularin tesiriyle sürüklenmeye baslamis. Tabii suya düsen adam: ölüyorum, boguluyorum! diye feryadi basinca, Arkadaslari: Sen ne yaptin be arkadas? diye hocaya çikismaya baslamislar. Hoca hiç istifini bozmadan: Ne kiziyorsunuz be mübarekler. Siz de bir kurus noksan para verirsiniz, demis
|
|
|
|
#112 (permalink) |
|
Co Administrators
|
CÜBBESINI VURDU
Hoca Merhum bir gece bakar ki, adamin biri bahçenin içinde ellerini - kollarini açmis eve dogru bakiyor. Hoca Merhum bir hirsiz olduguna kanaat getirerek içeri girmeye bile sabredemeden: Hanim çabuk, benim okla yayi getir, diye seslenir. Hocanin hanimi isin farkinda degildir. Hemen içerden yay ile oku getirip Hoca'ya verir. Hoca kenarlardan adama biraz daha yaklasip vargücüyle yayi gererek oku firlatir ve göbeginden vurdugunu anlayip içeri girer, yorgani kafasina çekip yatar. Sabah namazina gidecegi zaman bakarlar ki, hocanin cübbesi yok. Hanim hemen hatirlar ve: Hoca Efendi, cübbeyi aksam yikamis da ben sermistim, sabaha kadar kurusun diye der. Hanimindan bu sözleri duyan Hoca hemen sükür secdesine kapanarak «Sükürler olsun ya Rabbi» Diye dua etmeye baslar. Hanimi Hocaya sorar: Hoca Efendi nedir bu sevincin yahu! Biz de bilelim de biz de sükredelim, deyince Hoca Merhum söyle der: Hatun görüyorsun cübbenin halini degil mi? Ortasinda avuç içi kadar yirtilmis. Ya ben içinde olsaydim halim nice olurdu?
|
|