Geri Git   Number 1 Forum Group > GENEL KONULAR & SOHBET > Genel Sohbet Muhabbet > Biraz Gülelim

LinkBack Konu araçları
Eski 14-04-2007, 01:37 AM   #151 (permalink)
kemalseymen
Super Moderator

kemalseymen'ın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
TIMUR'LA AV
Timur Hoca'yi ava davet etmisti. Fakat herkese en iyi atlar verildigi halde Hoca Merhuma ihtiyar ve bakimsiz bir at verilmisti. Dagda avlanirlarken yagmur tuttu. Avdakiler islanmamak için atlarini kamçilayip islanmaktan kurtuldular. Hoca Merhumun bindigi at ise bir türlü yürümek bilmiyordu. O yapayalniz kaldi. Timur Hoca'yi bu sefer yanilttik diye düsünüyordu. Hoca ise yagmur yagmaya baslayinca sirtindan elbiselerini çikarmis çirilçiplak olmus ve elbiseleri islanmasin diye altina aldiktan sonra yavas yavas yoluna devam etmisti.

Bir müddet sonra Hoca ava gittigi elbise sirtinda oldugu halde islanmamis vaziyette çikageldi. Herkes sasirmisti. Timur:

Hocaefendi biz islandigimiz halde sen nasil oldu da islanmaktan kurtuldun, diye sordu. Hoca Merhum:

Sultanim sagalim, bana öyle yavuz bir at vermissiniz ki, herkesten evvel eve yetistim islanmaktan böylece kurtuldum, dedi. Timur buna inanmisti. O ata iyi bakmalarini emretti ve bir hafta ata baktilar. Bir hafta sonra Timur tekrar ava çikacagi zaman bu sefer o ata kendisi binmisti. Allah'in hikmeti bu ya, avda gene yagmur basladi. Herkes atlarini dehleyip menzillerine islanmadan vardilar. Fakat bu sefer Timur'un ati yürümüyordu. Gece geç vakit sirilsiklam olarak saraya gelebilen Timur, Hocaya fena halde kizmisti.

Hoca bu yaptigin ayip degil mi? Bak ne hale geldim, bir de bana atin hizli gittiginden bahsetmistin, diye çikisinca Hoca Merhum:

Sultanim bana ne dariliyorsun. Senin hiç mi aklin izahin yok? Eger sen de benim gibi elbiseni çikarip islanmaktan korusaydin, benim gibi sen de kup - kuru gelirdin, dedi.

O Halde Ömür Dediğin Bir Gündür,
O Da Bugündür...
kemalseymen Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Faydalı Linkler
Eski 14-04-2007, 01:37 AM   #152 (permalink)
kemalseymen
Super Moderator

kemalseymen'ın Avatarı

TIMURLENK VE HOCA...
Timurlenk, ordusunda kullandigi fillerden bir tanesini hoca merhumun bulundugu köye gönderir ve arkasindan da:

Bu file elinizden geldigi kadar bakacak ve besleyeceksiniz, diye haber yollar.

Fil köyde istedigi gibi dolasmakta, diledigi bag ve bahçeden beslenmektedir. Kimse çikip da:

Bu nereden basimiza geldi. Timur ne yaparsa yapsin bunu köyümüzden alsin, diyemez ama, için için de sizlanmalar yayilmaya baslar. En sonunda köylüler bu isi gidip Nasreddin hoca ile beraber Timur'a söylemeye karar verirler.

Bir hey'et teskil ederek sultanin huzuruna çikmak üzere yola düsen köylüler, saraya yaklastiklari zaman korkarlar ve geri dönerler. Hoca:

Arkadaslar etmeyin, eylemeyin, buraya kadar geldik. Ne olursa olsun bir varalim dediyse de söz dinletemez.

Yalniz basina kalan hoca Timur'un huzuruna çikar ama, içinden de «Gösteririm ben size» der. Timur sorar hocaya:

Hoca ne var, ne yok? Bir istediginiz mi var, hayrola!? Hoca merhum:

Sultanim, sagolun varolun, bizim köye bir fil gönderdiniz bizi memnun ettiniz. Hele köylülerimiz filden çok memnunlar. Yalniz, su kadarlik var ki, hayvancagiz yalniz oldugundan aksamlari aci aci bagirip duruyor. Sizden istegimiz, mümkünse onun esini de göndermenizdir, der.

Timur tabii ki, hocadan memnun olmustur:

Peki hoca hazretleri, en kisa zamanda onun esini de gönderirim siz hiç merak etmeyin, der.

Hoca köye döndügünde, köylüler merakla hocanin etrafini sararlar:

Hocam mesele ne oldu? diye sorduklarinda. Hoca için için gülerek:

Müjdeler size! Hiç merak etmeyin pek yakinda filin esi de gelecek, der.

O Da Bugündür...
kemalseymen Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-04-2007, 01:37 AM   #153 (permalink)
kemalseymen
Super Moderator

kemalseymen'ın Avatarı

TIMURLENK VE HOCA...
Timurlenk, ordusunda kullandigi fillerden bir tanesini hoca merhumun bulundugu köye gönderir ve arkasindan da:

Bu file elinizden geldigi kadar bakacak ve besleyeceksiniz, diye haber yollar.

Fil köyde istedigi gibi dolasmakta, diledigi bag ve bahçeden beslenmektedir. Kimse çikip da:

Bu nereden basimiza geldi. Timur ne yaparsa yapsin bunu köyümüzden alsin, diyemez ama, için için de sizlanmalar yayilmaya baslar. En sonunda köylüler bu isi gidip Nasreddin hoca ile beraber Timur'a söylemeye karar verirler.

Bir hey'et teskil ederek sultanin huzuruna çikmak üzere yola düsen köylüler, saraya yaklastiklari zaman korkarlar ve geri dönerler. Hoca:

Arkadaslar etmeyin, eylemeyin, buraya kadar geldik. Ne olursa olsun bir varalim dediyse de söz dinletemez.

Yalniz basina kalan hoca Timur'un huzuruna çikar ama, içinden de «Gösteririm ben size» der. Timur sorar hocaya:

Hoca ne var, ne yok? Bir istediginiz mi var, hayrola!? Hoca merhum:

Sultanim, sagolun varolun, bizim köye bir fil gönderdiniz bizi memnun ettiniz. Hele köylülerimiz filden çok memnunlar. Yalniz, su kadarlik var ki, hayvancagiz yalniz oldugundan aksamlari aci aci bagirip duruyor. Sizden istegimiz, mümkünse onun esini de göndermenizdir, der.

Timur tabii ki, hocadan memnun olmustur:

Peki hoca hazretleri, en kisa zamanda onun esini de gönderirim siz hiç merak etmeyin, der.

Hoca köye döndügünde, köylüler merakla hocanin etrafini sararlar:

Hocam mesele ne oldu? diye sorduklarinda. Hoca için için gülerek:

Müjdeler size! Hiç merak etmeyin pek yakinda filin esi de gelecek, der.

O Da Bugündür...
kemalseymen Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-04-2007, 01:38 AM   #154 (permalink)
kemalseymen
Super Moderator

kemalseymen'ın Avatarı

ÜÇ PAPAZ ve HOCA MERHUM
Uç papaz, Aksehir'e hoca merhum ile tanismaya ve bazi sorular sormaya geldiler. Bir meydan yerine toplanarak konusacaklardi. Papazlar ve kalabalik halk toplulugu meydan yerini doldurmustu.

Papazlar sorularini sormaya basladilar.

Birinci papaz:

Dünyanin ortasi neresi? diye sordu.

Hoca esegin ön ayaklarinin oldugu yeri gösterdi:

Iste dünyanin ortasi burasidir, dedi. Papaz itiraz etmek istedi:

Ne biliyorsun orasi oldugunu? diye sorunca, Hoca Nasreddin:

Inanmazsan ölçebilirsin, dedi.

Kendisinden gayet emindi. Acaba dünyanin yuvarlak oldugunu ta o zaman tahmin etmis miydi? Çünkü dünya yuvarlak olduguna göre her yer dünyanin ortasi olabilir.

ikinci papaz sordu sorusunu:

Gök yüzünde kaç tane yildiz var hoca efendi?.

Hoca cevap verdi:

Esegin sirtinda ne kadar kil varsa o kadar da yildiz var. Papaz itiraz etti:

Olur mu canim nereden belli dogru söyledigin? deyince, Hoca cevabi yapistirdi:

Inanmiyorsan sayabilirsin!...

O da verecek cevap bulamadi tabii. Sira geldi üçüncü papaza:

Benim sakalimda ne kadar kil var? dedi.

Esegin kuyrugunda ne kadar varsa senin sakalinda da o kadar kil var.

Papaz yine itiraz etti:

> Ne malûm ayni oldugu? deyince,

Hoca gayet kestirme bir yol buldu:

Aliriz cimbizi elimize, bir esegin kuyrugundan, bir senin sakalindan çekeriz. Evvelâ hangisi biterse belki de "o azdir. Eger denk gelmezse ben dâvayi kaybetmis sayilirim, dedi.

Papazin isine gelmedi sakalini yoldurmak:

Haklisin hoca efendi! demek zorunda kaldi.

Bu konusmalar papazlarin çok hosuna gitmisti. Çünkü onlar beklemedikleri bir cevapla karsilasmislardi. Hocanin böyle zeki ve kestirme cevaplarina hayran kaldilar.

O Da Bugündür...
kemalseymen Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-04-2007, 01:39 AM   #155 (permalink)
kemalseymen
Super Moderator

kemalseymen'ın Avatarı

YA SECDEYE KAPANIRSA
Hoca merhum, bir yolculugu sirasinda bir handa (otel) konaklamak üzere kalmisti. Gece yataga yattiginda eski olan binanin gicirtilarindan bir türlü gözüne uyku girmedi. Hanciya varip:

Be birader, bu ne kadar da eskimis. Korkuyorum bina basima çökecek, diye konusmaya baslayinca hanci hemen hoca merhumun sözünü kesip:

Hocam siz de bilirsiniz ki, her seyin bir ibadeti vardir. Bizim han da zikir ediyor, deyince hoca merhum hemen cevabi yapistirdi:

Ben de zaten biraz sonra secdeye kapanir diye korkuyorum ya!.
kemalseymen Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-04-2007, 01:39 AM   #156 (permalink)
kemalseymen
Super Moderator

kemalseymen'ın Avatarı

YE KÜRKÜM YE...
Hoca merhum, bir keresinde günlük elbisesi ile bir merasime istirak etmisti. Eski - püskü elbise ile kimse hocaya itibar etmedi, hatta yemek sofrasina bile çagirmadilar. Hoca anladi itibarin elbiseye oldugunu... Dogru eve gitti, en yeni elbiselerini giyip geldi. Bu kerre onu yepyeni kürk içinde gören halkin dikkatini çekti ve bas köseye buyur ettiler.

Hoca yemek sofrasina oturdu ve kendisi baslamadan evvel tabaga kürkünü uzatarak:

Ye kürküm ye!, diye söylenmeye basladi. Oradakiler:

Ne oluyor hoca efendi?. Hiç kürk yemek yer mi? dediklerinde:

Ne münasebet! Biraz evvel yine ben burada idim. Fakat kimse buyur etmiyordu. Simdi ise bana bas köseyi vermelerine bu kürk sebep olmustur. Yemek yemek onun hakkidir, dedi.

O Da Bugündür...
kemalseymen Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-04-2007, 01:40 AM   #157 (permalink)
kemalseymen
Super Moderator

kemalseymen'ın Avatarı

YORGAN GITTI, KAVGA BITTI
Hoca bir gece uyandi ki kapinin önünde birkaç kisi toplanmis kavga ediyorlar.

Hoca:

Hatun isigi yak da bir bakalim bakayim neymis bunlarin derdi? der.

Hanimi:

Hoca isin mi yok su kista - kiyamette, nene gerek senin, dediyse de hoca dinlemez ve sirtina yorgani alip disari çikar.

Hoca disari çiktigi gibi oradakilerden biri sirtindaki yorgani aldigi gibi kaçar. Tabii kalabalik dagilmis, gürültü de kesilmistir.

Hoca soguktan titreyerek içeri girer.

Hanimi:

- Neymis hoca o gürültü? diye sorunca, merhum su cevabi verir:

Ne olacak hatun, kavga bizim yorgan içinmis. Yorgan gitti, kavga bitti

O Da Bugündür...
kemalseymen Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-04-2007, 01:40 AM   #158 (permalink)
kemalseymen
Super Moderator

kemalseymen'ın Avatarı

Nasreddin Hoca ve Balık
Hoca yolculuk sırasında mola verip bir hana gireer, bu sırada hana bir başka yolcu daha girer ve ikisi birden hancıdan yiyecek birşeyler isterler. Fakat hancı yiyecek olarak sadece bir balık olduğunu söyler ve bunu paylaşmalarını önerir. Bunun üzerine Hoca :
- Ben balığın sadece başını yiyeceğim der.
Hancı bunun nedenini sorar. Hoca da :
- Balık başı zekayı artırır, balık başı yiyen insan akıllı olur, der.
Bunun üzerine diğer yolcu hemen atılır ve Hoca'ya :
- Balık başını niye sen yiyeceksin, ben yemek istiyorum,der.
Hocada itiraz etmez. Balığın koca gövdesini Hoca yer ve bir güzel karnını doyurur. Diğer yolcu ise sadece balığın başını yer ve Hoca'ya seslenir :
- Sen koca gövdeyi yedin, karnını doyurdun ; ben sadece kafayı yedim, aç kaldım, der.Hoca da bunun üzerine şunu der :
- Bak nasıl akıllandın!

O Da Bugündür...
kemalseymen Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-04-2007, 01:41 AM   #159 (permalink)
kemalseymen
Super Moderator

kemalseymen'ın Avatarı

Nasil Vazgeçerim

Genç kadin doktora sikayetlerini anlatiyordu :
- Birincide yoruluyorum. Ikincide gögsümde ve bacaklarimda agrilar basliyor,
üçüncüsünde bayilacak gibi oluyorum, kalp çarpintilarim ve
nefes almam fazlalasiyor.
Doktor sordu :
- Neden birincisinden sonra vazgeçmiyorsunuz?
Genç kadın :
-Nasil vazgeçerim doktor bey, apartmanin dördüncü katinda oturuyorum...
kemalseymen Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-04-2007, 01:41 AM   #160 (permalink)
kemalseymen
Super Moderator

kemalseymen'ın Avatarı

24 Saat

Doktor hastasina o güne degin yapilan tahlillerin sonuçlarini açiklamaktadir;
-Size bir kötü, bir de daha kötü haberim var... Önce kötü haberi vereyim. Test
sonuçlarina göre 24 saatlik ömrünüz kalmis.
Adam yikilir ve doktora dönüp :
"Hayir olamaz. Buna inanamiyorum. Fakat, fakat bundan daha kötü bir haber
olamaz ki?
Doktorun yaniti kisa olur :
-Dünden beri size ulasmaya çalisiyorum...
kemalseymen Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-04-2007, 01:42 AM   #161 (permalink)
kemalseymen
Super Moderator

kemalseymen'ın Avatarı

is Bacak

Doktorun biri hastasinin yanina gelir ve konusmaya baslar :
- Size bir iyi, bir de kötü haberim var. Önce kötü haberi soyleyeyim
isterseniz... Himm, maalesef yanlis bacaginizi kesmisiz... Çok üzgünüz... Ama
iyi habere sevineceksiniz!.. Öteki bacaginiz iyilesiyor...
kemalseymen Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-04-2007, 01:42 AM   #162 (permalink)
kemalseymen
Super Moderator

kemalseymen'ın Avatarı

Dilinizi Çikartin

Hekim sikayeti dinledikten sonra kiza dönmüs, "Soyunun" demis...
"Fakat doktor" demis kiz "hasta olan ben degilim, annem..."
Doktor anneye donmus,"Dilinizi çikarin bakayim hanimefendi
kemalseymen Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla