|
||
|
|
#326 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
|
İlgi: Temel'in Yeri
Temel ve Dursun avda...
Dursun nişan alıp tetiğe basıyor, kuşu vuruyor... Temel; “-Tüh, kurşuna yazık oldu...” -Niye?... “-Kuşun düşüşü bile onu öldürebilirdi, kurşuna ne gerek vardı...” |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#327 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Zengin Temel’le Dursun ava çıkacak... En iyi markadan, gıcır gıcır avcı elbiseleri ve tüfek almışlar...
Topu topu bir tavşan vurabilmişler... Dursun; -Görüyor musun Temel, bir tavşan iki milyara maloldu... “-Hiç sorma... İyi ki iki tane vurmadık...” |
|
|
|
|
|
#328 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bir sürü testlerden sonra doktoru, “Çok kötü iki haberim var” demiş Temel’e;
-Birincisi kalp damarlarınız tamamen tıkanmış... “Aman Allahım” demiş Temel hayretle; “-Peki, ikinci kötü haber nedir?...” -Hayli ilerlemiş bir hafıza kaybının içerisindesiniz... “Boşver, boşver iyi” demiş Temel; “-En azından kalp hastası falan değilim...” |
|
|
|
|
|
#329 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Temel bir şirkette iş bulmuş...
Patronla detayları konuşuyormuş; Temel: “-Efendim maaşım ne olacak?... Ne kadar kazanacağım?...” Patron: “-Şimdilik 800 YTL... 3 veya 4 ay sonra 950 YTL...” Temel: “-800 YTL çok az... Ben 3 ay sonra tekrar gelirim...” |
|
|
|
|
|
#330 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Trafik polisi Temel, görev saati dışında
özel aracı ile okulların bulunduğu bölgede yasal hızla gidiyormuş... Aniden bir kamera ışığının parlamasından aracının plakasının fotoğrafının çekildiğini fark etmiş... Radarlı kontrol sistemini iyi bildiği için, radarın hata yaptığını düşünmüş... Uygun bir yerden dönüp, aynı yerden bu kez daha yavaş geçmiş... Yine kameranın flaşı parlamış... Üçüncüsünde bu kez çok daha yavaş geçmiş, yine radara yakalanmış... Sistemin arızalı olduğuna kanaat getirip üzerinde durmamış... Birkaç gün sonra evine yüklüce bir para cezası gelmiş... İhbarnamedeki “suçun niteliği” bölümünde şu ifadeler yazıyormuş; “-Tam üç kez aynı tarihte, aynı noktada, birkaç dakika arayla emniyet kemeri takmadığınız belinlenmiştir...”
|
|
|
|
#331 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Memur maaşlarına yapılan zammı yetersiz bulan Temel de, “Memur Eylemi”ne katılmış...
Ancak mesai saati bitiminde, arkadaşları evlerine gitmesine rağmen o, dairede kalmış... Eve gitmek için geciken Temel’i merak eden Fadime, telefonla her arayışında: “Eylem yapıyorum karıcığım” cevabını alıyormuş... Kadıncağız sonunda sinirlenmiş: “-Ula herif, hemen eve gel... Gece yarısı oldu, hem eylem yapıyorum diyorsun, hem de eşek gibi çalışıyorsun... Bu ne biçim eylem?...” “Kolay mı sanıyorsun Fadime” demiş Temel; “-Bu, ‘işi yavaşlatma eylemidir’... Sekiz saatlik işi yavaşlatınca, en az on sekiz saatini alıyor adamın...”
|
|
|
|
#332 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Temel oğlundan gururla söz ediyormuş:
“-Uşağım hâlâ tıp fakültesinde...” -Sahi mi?... Hangi alanda uzmanlık yapıyor?... “-Oğlum değil... Doktorlar oğlumun üzerinde uzmanlaşmaya çalışıyorlar...” |
|
|
|
|
|
#333 (permalink) |
|
Super Moderator
|
İshal olan Temel hastaneye gitmiş... Doktor dahiliye servisine sevk etmiş...
Ancak evrak karıştığı için Temel’i psikiyatriye yatırmışlar... Bir süre sonra, sevki yapan doktor Temel’e rastlamış: -Yahu sen ne arıyorsun psikiyatride?... “-Bilmem, buraya yatırdılar işte...” -Peki ishalin geçti mi?... Temel’den cevap: “-Yoo, aynen devam ediyor ama artık kafama takmıyorum...” |
|
|
|
|
|
#334 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Temel, Dursun’u beklerken sormuş:
“-Sen hiç kendi kendine konuşur musun?...” -Arada sırada... Ya sen?... “-Ben konuşmam...” Bu sırada Dursun gelmiş ve ikisi birlikte kahveye gitmişler... |
|
|
|
|
|
#336 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Temel’le Dursun birbiriyle kavgalıymış.
Dursun’un oğlu evlenecekmiş... Temel karısına söylenmiş, “-Düğüne davet ederse kesinlikle gitmem... Etmezse hiç gitmem, üstelik küserim...” |
|
|
|
|
|
#337 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Temel bir gün uçak yolculuğu yapıyormuş...
Yolculuk sırasında hostes acil bir anons yapmış; “-Sayın yolcularımız uçağımız düşmek üzeredir, acilen 50 kiloluk birini uçaktan atmalıyız...” Anonstan sonra 50 kiloluk yolcu Temel seçilmiş... Temel demiş ki; “-Size bir soru sorayım, bilirseniz atın bilemeseniz atmayın beni...” Bu teklif kabul edilmiş ve Temel sorusunu sormuş; “-Benim sağ ayağımdaki parmaklarımla pilotun sağ ayağındaki parmakların toplamı kaçtır?...” Görevli, “Bunu bilmeyecek ne var 10” demiş... Temel ayağını açmış ve 4 parmak çıkmış... “Kazandım” demiş, “Bilemediniz...” Daha sonra pilotun ayağını açmışlar, 6 parmak çıkmış...
|
|
|
|
#338 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Temel’le Dursun bisikletleri ile dolaşıyormuş...
Birden Dursun inerek tekerleklerindeki havayı boşaltmaya başlamış... “Yahu” demiş Temel; “Buna ne gerek var ki?...” “Rahat binemiyorum” demiş Dursun; “Bu bisiklet bana çok yüksek geliyor...” Temel hemen inmiş bisikletinden... Alet çantasından anahtarı çıkartıp seleyi ve didonu sökerek yerlerini değiştirerek tekrar takmaya uğraşırken, Dursun sormuş; -Sen şimdi ne yapıyorsun?... “-Senin gibi saf bir adamla gezemem” demiş Temel; “-Ben geri dönüyorum...” |
|
|