|
||
|
|
#451 (permalink) |
|
Co Administrators
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
|
İlgi: Temel'in Yeri
Polis yolu kesmiş sürücü kontrolü yaparken adamın birinin arabasındaki bıçakları görmüş...
“Ben hokkabazım efendim” demiş adam; “Bu bıçakları gösterimde kullanıyorum...” Polislerin, cevabından tatmin olmadıklarını anlayınca, “Size bir gösteri yapabilirim” demiş ve çıkmış arabanın dışına her bir bıçağı daha yükseğe atarak aşağı ineni tutup tekrar fırlatarak havada bir daire oluşturmuş hokkabaz... Muayene sırasının kendisine gelmesini bekleyen bir arkadaki takside bulunan Temel, “Yırttık hanım” demiş karısı Fadime’ye; “-İyi ki bu akşam arabayı almamışız... Polislerin alkol muayenesi için adama yaptıklarını görüyor musun?... Valla yapamazdım...”
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#453 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Fadime, Temel’in her gece geç vakitlere kadar kahvede kalmasından şikayetçiymiş...
Dırdırların sonu kesilmeyince bir akşam Temel, “Hadi, birlikte gidiyoruz” demiş... Dursun’un işlettiği kahveye gitmişler... İki çay söylemiş Temel... Fadime bir yudum alır almaz suratını buruşturmuş, çayı püskürtmüş; “-Bu zehir gibi çayı nasıl içiyorsun?...” Temel gülümsemiş, “Gördün mü” demiş; “-Sen de her gece burada ***if çattığımı sanıyorsun...” |
|
|
|
|
|
#454 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Adamın biri çocuğuyla birlikte yolda yürüyormuş...
Çocuk avazı çıktığı kadar bağırıyormuş... Adam da durmadan “Sakin ol Temel... Sakin ol Temel” diyormuş... Yoldan geçen bir kadın: “-Aaa... Nesi varmış küçük Temel’in bakayım” diyerek çocuğa eğilmiş... Adam bunun üzerine: “-Temel onun adı değil... Benim adım hanımefendi...” |
|
|
|
|
|
#455 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Temel, hastanede kontrollerini yaptırdıktan sonra dışarı çıkmış...
Kendini merakla bekleyen Dusun sormuş; “-Sonuçlar nasıl çıktı?...” Temel “Susss” işareti yaparak Dursun’un kulağına hastalığını fısıldayarak söylemiş... Dursun, “Anladım ama niye kulağıma söylüyorsun” diye sormuş... “-Amma kalın kafalısın” demiş Temel; “-Gizli şeker diyorum da... Giz-li-şe-ker...” |
|
|
|
|
|
#456 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Dükkan açılışı yapan adam; gelen çiçeğin üzerindeki, “Üzüntünüzü paylaşıyorum” notuna anlam vermeye çalışırken, tam o sırada çiçeği getiren Temel aramış...
“-Çok özür dilerim efendim... Size gönderilen çiçeğinize yanlış kart takmışız...” “Önemli değil” demiş adam, “Bu tip yanlışlıklar hep olabilir iş hayatında...” “Ama efendim” demiş çiçekçi Temel, “-Sizin kart da bir cenazeye gitmiş, ‘Yeni yeriniz hayırlı olsun’ diye...” |
|
|
|
|
|
#457 (permalink) |
|
Co Administrators
|
İki asker arkadaşı Temel’le Dursun, şehrin büyük marketinde karşılaşmış...
Birbirlerinin hatırını sorduktan sonra Dursun, Temel’e karısının nasıl olduğunu sormuş... “Sorma... Fadime öldü” demiş Temel; “-Bahçeden öğle yemeği için kabak toplarken bir kalp krizi geçirdi sebzelerin üzerine düşüp öldü...” - Çok üzüldüm Temel... Peki, ne yaptınız?... “-Ne yapacaksın işte, ben de alelacele buraya geldim.. Bari konserve alayım da öğlene taze fasulye pişireyim diye...” |
|
|
|
|
|
#458 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Temel, oğlu Dursun’u İngiltere’ye okumaya göndermiş...
Bir gün babasından para almaya Türkiye’ye gelmiş... Babası dostlarıyla otururken; “-Benim oğlum İngiltere’de okuyor, İngilizceyi de ana dili gibi biliyor... Hadi oğlum, ağacı İngilizce söyle...” Dursun biraz düşündükten sonra, “Dan” demiş... -Bir de ormanı söyle... “-Dan... Dan... Dan... Dan... Dan...” |
|
|
|
|
|
#459 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Memur maaşlarına yapılan zammı yetersiz bulan Temel de, “Memur Eylemi”ne katılmış...
Ancak mesai saati bitiminde, arkadaşları evlerine gitmesine rağmen o, dairede kalmış... Eve gitmek için geciken Temel’i merak eden Fadime, telefonla her arayışında: “Eylem yapıyorum karıcığım” cevabını alıyormuş... Kadıncağız sonunda sinirlenmiş: “-Ula herif, heman eve gel... Gece yarısı oldu, hem eylem yapıyorum diyorsun, hem de harıl harıl çalışıyorsun... Bu ne biçim eylem?...” “Kolay mı sanıyorsun Fadime” demiş Temel; “-Bu, ‘işi yavaşlatma eylemidir’... Sekiz saatluk işi yavaşlatınca, en az on sekiz saatini alıyor adamın...”
|
|
|
|
#460 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
Mekan: ne önemi var bu dünyada misafiriz
|
Temel ile Dursun ilk kez İstanbula gelirler.
İndiklerinde çarşıda taramvaya binerler. Duraklar sayılmaya başlamış Fatih denmiş birkaçkişi inmiş Sultan Ahmet demiş birkaç kişi daha inmiş. Dursun Temele sormuş. Temel ne zaman ineceğiz. Temelin cevabı ise şöyledir. muhakkak bizim adımız da okunacaktır işte o zaman ineceğiz. |
|
|
|
|
|
#461 (permalink) |
|
Senior Member
|
Temel yere bir daire çizip bu dairenin içinde horon tepmeye başlamış.
Niçin? Kendi çapında eğlenmek için. _____ Temel sigarasını bir metre uzunluğundaki ağızlığa takıp içiyormuş. Niçin? Doktoru sigaradan uzak durmasını söylediği için. _____ Temel her gece yatmadan önce ayaklarına böcek ilacı sıkıyormuş. Niçin? Ayaklarında karıncalanma olduğu için. _____ Temel hamile karısının çok su içmesine izin vermiyormuş. Niçin? Bebek yüzme bilmiyordur diye... _____ Temel, her yemekten sonra cebine bir kaşık koyuyormuş. Niçin? Doktoru yemeklerden sonra bir kaşık almasını söylediği için...... ____ _ Temel hasmına tehtid mektupları yazarken eldiven giymiş. Neden? El yazısı tanınmasın diye. _____ Temel, Dolmakalemiyle mektup yazarken birden çok hızlı yazmaya başlamış Neden? Dolma kalemin mürekkebi bitmek üzereymiş.)))))) _____ Temel doktorunun muayenehanesine kocaman bir fıçı ile gitmiş. Niçin? Doktoru altı ay sonra idrarınla birlikte gel demiş... _____ Temel, saçını ıslatmadan şampuanlıyormuş. Niçin? Şampuanın etiketinde "kuru saçlar içindir" diye yazdığı için. _____ Temel,yeni aldığı ayakkabısını bir hafta giymemiş Neden? Satıcı bir hafta kadar ayağınızı sıkabilir dediği için
|
|
|
#462 (permalink) |
|
Senior Member
|
Temel ile Fadime, tayinleri nedeniyle Erzurum'a taşınırlar. Malum, Erzurum bol kar yağan bir yer...Kar yağdığı bir gün akşam üzeri, Temel�le Fadime evde otururlarken Belediye hoparlöründen bir anons,
'Sayın sokak sakinleri, lütfen arabalarınızı sokağın sol tarafına park edin, sokağın diğer tarafındaki karlar temizlenecektir'. Temel, evden çıkar ve arabasını sokağın sol tarafına park eder.Ertesi aksam, yine Belediye hoparlöründen bir anons, 'Sayın sokak sakinleri, arabalarınızı lütfen sokağın sağ tarafına park ediniz, sokağın boş bırakılan tarafındaki karlar temizlenecektir'. Temel yine dışarı çıkar ve arabasını sokağın sağ tarafına park eder. Ancak bu arada kar yağmaya da devam etmektedir... Bunun sonucu olarak sokakların her gün temizlenmesi gerekmektedir.. Nitekim 3. günün akşamı yine bir anons, 'Sayın sokak sakinleri, lütfen arabalarınızı sokağın ....? tarafına park ediniz, sokağın diğer tarafındaki karlar temizlenecektir'. Ancak anons sırasında ses de bir kopukluk olduğu için ne Temel ne de Fadime arabaların sokağın hangi tarafına park edileceğini anlayamamışlardır. Uzun bir süre sokağın hangi tarafına park edecekleri konusunda tartışırlar ve bir türlü bir karara varamazlar. En sonunda Fadime 'Ula Temel' der, 'Madem, arabanın sokağın hangi tarafına park edileceğini anlamadık, bugün de araba garajda kalsın, boş ver anonsu...'
|
|
|
#463 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Hırsız banka soymuş, soygun sırasında aldığı rehineleri sıraya sokup birinci rehineye sormuş; -Beni bankayı soyarken gördün mü?... “Ee.. Evet” demiş rehine titreyerek... Dannn... Bir el ateş ve rehine ölmüş... “Sen” demiş ikinci rehine Temel’e; -Sen beni banka soyarken gördün mü?... “Hayır” demiş Temel... Ve yanındak |