|
||
|
|
#476 (permalink) |
|
Co Administrators
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
|
İlgi: Temel'in Yeri
Derler ki; “Bir zamanlar yaşanmış” hikâyedir...
Karadeniz’in doğusunda siyasi başarısından emin politikacı bir grup, halkın nabzını tutuyor... Kahvehanede toplanan kalabalıktan yaşlı amca politikacılara soruyor; “-Uşağum de pakayim baa, siz hiç içki içer misinuz?...” -Yok dede, biz içkiyi ağzımıza bile sürmeyiz... “-Sigaraniz var midur?...” -Dede biz sigaraya karşıyız... Çok zararlı... “-Peki kumarinuz var midur?...” -Yok dede, ne yaptın, kumar ocak söndürür... “-Kari kiz işleriyle araniz nasildur?...” -Dede hiç olur mu, çok ters bize öyle şeyler... “-Peki la uşşağum, sizin hiç masrafinuz yoktur... Neden pu kadar çalaysunuz?...”
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#477 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Temel televizyon tamiri yaparken, arızalı olduğunu tespit ettiği 669 numaralı parçayı ilgili firmanın yedek parça servisinden istemiş...
İsteğinin yerine 699 numaralı parça gelince, “İşinizi ciddiyetle yapın”gibi sert bir not ekleyerek paketi geri göndermiş... Birkaç gün sonra 4 kelimelik bir notla aynı paket geri gelmiş; “-Lütfen paketi ters çevirin...” |
|
|
|
|
|
#478 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Temel ilkokulu dışardan bitirme sınavlarına katılmış...
Herkes harıl harıl soruları cevaplarken, o çaresizce duruyormuş... Sıraların arasında dolaşan öğretmen Temel’e acımış ve “Maddenin üç halini yazınız” sorusunu parmağıyla gösterip, fısıltıyla “Katı... Sıvı... Gaz...” demiş... Aradan zaman geçtikten sonra sınav kurulu cevapları okurken şaşırmış... Sorunun cevabı, Temel’in kağıdında aynen şöyle yer almış; “-Katır... Sığır... Kaz...” (...Emine Yazıcı’dan) |
|
|
|
|
|
#479 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Adamın biri psikiyatrist Temel’e gelmiş;
“Hep dışarıda olup içeriye bakmaktan yoruldum” demiş... “Anlıyorum” demiş Temel; “-Kendini toplumdan soyutlama sendromu... Benliğinizi tedavi etmemiz gerek... Şuradan başlayalım, ne iş yapıyorsun?...” -Cam siliciyim... |
|
|
|
|
|
#480 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Doktor Temel bayan hastasına altı ay ömrü kaldığını söylemiş...
Hasta sormuş; “-Peki ne yapmalıyım?...” Temel’in önerisi; “-Senin yerinde olsam evlenir ve kocamın ailesinin yanına taşınırdım... Hayatının en uzun altı ayını yaşarsın...” |
|
|
|
|
|
#481 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Dursun sigarayı bırakacak, daha önce bırakmış olan Temel’den taktik alıyor...
-Temel sigarayı bırakmak kolay oldu mu?... “-Evet... Çok kolay oldu...” -Bırakalı ne kadar oldu?... “-Bir yıl... İki ay... Üç gün... Beş saat... On dakika...” |
|
|
|
|
|
#482 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Temel seçimlerde belediye başkanlığı için aday olmuş...
Mitingler gösteriler her şey güzel gidiyor... Seçimler yaklaşıyor ve mitingin birinde Temel konuşma yapıyor... Bir ara yanında bulunanlardan biri kulağına; “Aman başkan ne yapıyorsunuz” demiş; “-Konuşurken imla kurallarına dikkat edin, noktalara virgüllere önem verin ki; hem akıcı bir konuşma olsun, hem de siz biraz soluk alırsınız...” Bunun üzerine Temel konuşmayı sürdürmüş; “-Sevgili hemşerilerim; virgül... Sizleri saygı ve sevgi ile selamlarım; nokta... Beni başkan seçerseniz; noktalı virgül...”
|
|
|
|
#483 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Temel, oğlu Dursun’u bir türlü okumaya göndermiyormuş...
“-Okuyup da ne olacak?... Bizim dükkanda çalışacağına göre bir, iki, üç saysın yeter bana...” Fadime karşı çıkmış; “-Olur mu canım?... Diyelim dükkanı Dursun’a bırakıp kahveye gittin... Dört tane adam geldi, üçten fazla sayamazsa gelip sana ne diyecek?... -Dert ettiğin şeye bak Fadime?... Gelir, “Baba üç kişi geldi, yanlarında bir herif daha var” der... |
|
|
|
|
|
#484 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Fadime ve arkadaşları, fındık topluyormuş...
Herkes kocasını överken o da Temel için; “-Tıpkı bir balık gibi yüzer” demiş... Tam o sırada koşarak gelen bir çocuk Temel’in takasının fırtınada alabora olduğunu söylemiş... Zifiri karanlık, bütün kurtarma çalışmalarını engellemiş ve aradan üç gün geçtikten sonra Temel’in cesedi karaya vurmuş... Arkadaşları Fadime’ye hatırlatmış; “-Hani senin Temel balık gibi yüzüyordu...” Fadime sinirlenmiş; “-Gözünüz kör müdür?... Temel’in ölüsü bile yüzerek kıyıya geldi...”
|
|
|
|
#485 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Adam arabayla giderken yoldaki Temel’e adres sormuş...
Temel eliyle sağ tarafı işaret ederek “Sola döneceksin” diye tarif etmiş... Adam yanlış anladığını düşünerek tekrar sormuş... Temel yine sağa dönüş işareti verip, “Sola döneceksin” demiş... Üçüncüde adamın kafası iyice karışınca -Yanlış oldu galiba... Sağa mı döneceğim?... “-Hayır... Sola döneceksin...” -Ama sağa dönüşü işaret ediyorsunuz... Temel sol kolunu göstermiş; “-Yahu bu benim hangi kolumdur?...” |
|
|
|
|
|
#486 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Fadime, şehrin en güzel kızıymış...
Bütün delikanlılar onun kalbini çalabilmek ve onunla evlenebilmek için çok çaba sarf edermiş ama o her seferinde aynı cevabı verirmiş; “-Hayır... Benim hayallerimde yaşayan bir delikanlı var... Ben onu bekliyorum”... Aradan günler geçmiş, Fadime evinin penceresinden bakarken yoldan geçen delikanlı Temel’i görmüş ve “Evet” demiş; “-İşte bu benim beklediğim, hayal ettiğim insan...” Koşarak inmiş merdivenleri Temel’in yanına gitmiş... Hafifçe sırtına dokunmuş ve “Bakar mısınız” demiş... Temel dönmüş ve hafif bir gülümsemeyle “Buyur teyze, bir şey mi istedin” demiş...
|
|
|
|
#488 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Temel'le bir adam parkta oturuyormuş. Temel de sigara içiyormuş. Adam dumandan rahatsız olmuş. Dönmüş Temel'e ve sormuş.
- Kaç yıldır sigara içiyorsun? Temel cevap vermiş; - 30 yıl? Adam başlamış nasihata: - Bak 30 yılda sigaraya verdiğin parayı biriktirsen şu karşıdaki lüks villa ve önünde duran son model araba senin olabilirdi. Temel dönmüş ve sormuş: - Sen sigara içiy musun? Adam cevaplamış: - Ben hiç sigara içmedim. Temel tekrar sormuş: - Peçi şu villa ve lüks araba senin mu? - Hayır ! Temel eklemiş: - Fazla konuşma o zaman? onlar penum..
__________________ Ömür Dediğin Üç Gündür, Dün Geldi Geçt |