|
||
|
|
#126 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
Mekan: ne önemi var bu dünyada misafiriz
|
İlgi: Temel'in Yeri
Temel ava çıkmış, eli boş dönmemek için kasaptan bir tavşan almış. Fadime,
- Ha pu netur, soyulmuş tavşanı nasıl avlaysun? - Sevişirken yakaladum, çiyinmeye firsatu olmadu vurdimm onii |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#127 (permalink) |
|
Senior Member
|
Dursun, çok feci bir trafik kazası geçirir... Koma halinde hastaneye kaldırırlar. Tedavi olurken kendine gelir. Yatağında bakar ki bir kolu yok... Hepten morali bozulur, asabileşir. Bir taraftan da hastaneyi birbirine katar:
-Ben tek kolla nasıl yaşarım şimdi! Diye bağırıp çağırır. Kendini hastanenin penceresinden atıp intihar edeceğini söyler. Doktorlar başına toplanır, bakarlar Dursun ciddi, başlarlar nasihata: -Bak evladım, insan tek kolla da yaşayabilir, ölmediğine şükretsene. Sonra beterin beteri var. Geçen yıl Temel de kaza geçirdi. Onun iki kolunu birden kesmek zorunda kalmıştık... Ama o senin gibi bağırıp, hastaneyi birbirine katmadı. Şimdi de gül gibi yaşayıp gidiyor. İnanmazsan git de bak. Dursun, bir an sakinleşir, gider yukarı mahallede Temel'i bulur. Bir de bakar ki, Temel'in hakikaten iki kolu kesik ama, Temel bahçede kıvır kıvır oynuyor, hem de nasıl oynuyor... Bizim Dursun'un kafası karışır ve hayretle Temel'e yaklaşır: -Ula Temel, eyi ki seni gördüm, yoksa hayatum gideyidi. Ula bizim bi kolumuz kesildi diye intihar edeceğidum. Ama senin, iki koli kesik vaziyette, hem de bi dansöz gibi oynamana karşı teselli oldum... Şu dünyanın haline bak, benum tek kolum kesildi diye intihar edecek kadar beyinsuzum, sense iki koli yok göbek ataysun... Derken, Bizim Temel patlar: -Ula sen manyak misun, ne göbek atmasi. Sırtım fena halde kaşuniyi... Patlayrum..
|
|
|
#128 (permalink) |
|
Senior Member
|
temel bir gün bankaya para çekmeye gitmiş.o anda içeri bir hırsız girmiş.herkesi rehin almış.rehineler fazla geldiği için bir kaçını öldürmek istemiş.sıra temelin yanındaki kadına gelmiş.hırsız adını sormuş.kadın ayşe demiş.benim anamun adı ayşedur demiş.hırsız kadını affetmiş.sıra temele gelmiş.temel benum adum temeldur ama arkadaşlar bana ayşe derler demiş.
|
|
|
|
|
|
#129 (permalink) |
|
Senior Member
|
Temel nisanlisi fadime ile
findik tarlalarini geziyormus. 'Bak Fadime' demis, 'butun bu tarlalar benim. ama bir tanecik findik koparirsan, seni oraya yatiririm ona gore.' Bunu duyan Fadime' nin gozleri parlamis, hemen kosup bir tane findik kopartmis. Temel sozunun eri ya, fadimeyi findik agacinin altina yatirmis. Bu cezadan memnun kalan Fadime, ustunu basini toparlayip, ayaga kalkar kalkmaz bir findik daha kopartmis. Temel bir kez daha .... Bir findik daha..... Temel 5. Findiktan sonra perisan ayaga kalkmis. bitkin bir halde Fadimeye donup; 'bak Fadime ' demis eliyle tarlalari gostererek, 'burdan sonrasi Fiskobirligin' |
|
|
|
|
|
#130 (permalink) |
|
Senior Member
|
Beyefendi, Temel’e nasihat ediyormuş;
“-Bak oğlum, kapıyı vurmadan içeri girmen hiç doğru değil... Pekala uygunsuz bir halde olabilirdim...” “Merak etmeyin efendim” demiş Temel; “-Uygunsuz durumda olmayasınız diye önce anahtar deliğinden bakıyorum...” |
|
|
|
|
|
#131 (permalink) |
|
Senior Member
|
Fadime Temele ;
Ula temel dursunun karisi elmiş seni cenazeye çağiriyi demiş temel ;yok fadime ben cenazeye cidemem demiş fadimede ;nasi cidemessun dursun senin en yakin arkadaşin değilmi temel , ula fadime en yakin arkadaşumdur da o beni içidir karisinin cenazesine çağiriyi ben oni daha biçere bile çağiramadum yüzüm yok gitmeye daaaaaaa demiş |
|
|
|
|
|
#132 (permalink) |
|
Senior Member
|
Bir gün temel bir minübüse durması için işaret etmiş adam ellerini havaya kaldırarak ve tüm parmaklarını oynatarak çok kalabalık demiş.
Temelde baş parmağını işaret ve orta parmağının arsına sokmuş. Şoför kızmış ve aşağı inmiş -Sen ne kadar terbiyesiz adamsın demiş. Temel "asıl sen ne kadar terbiyesizsin bana böle böle yaptın" demiş Şoför "ben sana kalabalık" dedim diye yanıt vermiş. Bunun üzerine temel -E bende beni araya sıkıştırırsın diyordum |
|
|
|
|
|
#133 (permalink) |
|
Senior Member
|
İdris'le Dursun, kahvede ayrı masalarda hafif sıkkın oturuyorlar.
İdris sesleniyor: - Bana "ayran" desena... - Ayran! - Uyy, ben da senun karuna hayran! Fena halde bozulan Dursun, biraz sonra Idris'e sesleniyor: - Bana "gazoz" desena... - Gazoz... - Uyy, ben da senun karini öptum... İdris'in dudakları bükülüyor: - Bu söyledigunun kafiyesi yoktur... Dursun söze noktayı koyuyor: - Kafiyesi yoktur ama asli vardur! |
|
|
|
|
|
#134 (permalink) |
|
Senior Member
|
Laz babadan oğluna mektup
Uy sevgili uşağum, Allah'ın selâmı tabiidur. Mektubumu çok yavaş yazayrum, çunkim bilirum ki,okuman zayuftur,çabuk okuyamazsun... Benden sana sual edersen, Allahuma pin şükur iyiyum, yeni pir is buldum. Emrimde 500'e yakın adam var, hepside sessuz sedasuz, kendi hallerinde... Ne is pulduğumu soraysan soyleyeceğum patlama, mezarluk pekçisi oldum... Geçtigimiz hafta puraya iki tefa yağmur yağdu... Piri pazartesinden perşembeye oburide persembeden pazara... Bacin Emine bir ussak doğuracak, daha erkekmidir kizmidir pelli değil, hacan o yüzden sağa dayi mi oldin, teyzemi oldin söyleyemeyrum... Kotu havadisler piter mu? Pahriyede askerlik yapan 10 uşağuda kaybettuk. Pindikleri denizaltu pozulmus, motoru turmus, inmis asağu, denizaltuyu itekleyup, motorunu çalıstırmak istemuslar... Temel emicende tukkan actu, o da 30 a alduguni 25 e verir, surumden kazaniyormus oyle dedu... Bizim koye findukcularun Temel'i muhtar sectuk, akullu usakta...Gecen gün hepimizu zelzeleye karşı asi etturdu. Temel hem akillidur, hemde dürusttur... Geçenlerde bir taksinin şöforu köye varmış, muhtarı arıyor, meğer yolda bir tavuk ezmiş sahibini soraymuş. Muhtar Temel tavuğa pakmiş, ha bu pizden deguldur pizum koyde yassu tavuk yoktir demiş.. Senin kucuğun Ergin çok akullu usak çiktu. Gecen gün tepeye varmis, elinde bir ip sallayip duriy. Anan uy usağum ne edeysun orada demis. O da heva durumuna bakayrum demiş. Çektum oni akşam karşuma,anlat bakayum su hava turumu işinu dedum. Anlattu, meğer ip sallanınca havanın ruzgarli olduguni; ip islanunca da yagmur yağduğuni anlaymıs. Cok akillu uşak vesselam. Sen o yasta böyle akillu değildun. Senin gönderdiğun resmi alduk, pir yanında bir Alman herif pir yanında pir Alman karisi var, ortada da sen. Iyiki resmin arkasına ortadaki penum diye yazmissun yoksam tanımayacaktuk. Yaa iste böyle usağum. Memlecetten saga pol pol havadis.. Yeni havadis olursa yine yazarum. Baki hudaya emanet ol. Baban NOT: Mektupa para koyacaktım, ama geç akluma geldi, zarfı kapatmisum.
|
|
|
#135 (permalink) |
|
Senior Member
|
--------------------------------------------------------------------------------
Karadenizliler, bir konferans duzenlerler. Bu konferansa konusmaci olarak unlu bir Amerikali bilim adami da edilir. Amerikali konuk, bir hafta erken gelir, hem tatil yapar hem de Turkleri yakindan tanima firsati bulur, halkla kaynasir, kendini sevdirir. Karadenizliler ile Amerikali bilim adami hemen her konuda anlasirlar, uyum içinde konferans biter. Ayrilik gunu gelir, Karadenizlileri alir bir dusunce. Biz bu degerli bilim adamina nasil tesekkur edelim? Aralarinda toplanirlar, baskan konunun önemini vurgulamak için der ki: Biz bu Turk dostu, degerli bilim adamina nasil bir hediye alalim ki bizi unutmasin? Hem kullanisli birsey olsun, hem her eline aldiginda bizi hatirlasin?" Salonda kisa bir sessizlik olur, arka siralardan Temel elini kaldirir: "Sunnet ettirelim..!"
|
|
|
#136 (permalink) |
|
Senior Member
|
Temel bir gün keçinin boynuna tasma takmış gezdiriyormuş. Arkadaşı Dursun yolda onu görüp :
- Ula Temel Napiysin ?... - Ula cörmiymisin Çöpegimi cezdurayrum Dursun kardeşim... - Ula Temel bunun boynuzlari var.... - Valla ben onin özel hayatina karismayrum... |
|
|
|
|
|
#137 (permalink) |
|
Moderator
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
|
temel ucakta
Temel Londra'ya uçakla seyahat ediyormuş. Uçakta her şey normal iken birden pilotun sesi duyulmuş:
- "Sayın yolcular, uçağımızdaki 4 motordan bir tanesi bozuldu, ama biz 3 motorla rahat iniş yapabiliriz" Neyse rahatlar herkes. 15 dakika sonra bir anons daha: - "Sayın yolcular maalesef 1 motorumuz daha bozuldu ama biz 2 motorla inişi yapacağız" Herkes rahat ama bir anons daha gelmesinden korkmaktadır. 20 dakika sonra bir anons daha gelir: -"Sayın yolcularımız 2 motordan biri daha bozuldu ama biz en iyisiyiz ve 1 motorla inişi size garanti ediyoruz" Herkes ohh çeker rahatlar. Temel ise panik içinde: - "Uyy bu motorda bozulursa havada kalacağuz" |
|
|
|
|
|
#138 (permalink) |
|
Moderator
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
|
temelin duası
Temelin ineği hastalanmış.. Hangi veterinere götürmüşse bir türlü iyileşmemiş.
Temel biçare bir şekilde düşünürken ellerini açıp Allah'a yalvarmış.. -''Yarabbi sen ineğimi iyi et, iyi edersen 15 gün oruç tutarım... ". Bu hayvan iki günden fazla yasamaz diyen veterinerlere rağmen inek iyileşmiş.. Bizim temel 15 gün oruç tutmuş. 16.gün inek ölmüş. Temel ne yapacağını sasırmış. İnek ölü, havadan 15 gün de oruç tutulmuş..... Ellerini açmış : -"Yarabbi sen saniyorsun ki Temel aptaldur, hiç itiraz kabul etmem, ineğu kurbana sayar, tuttiğum oruçlari da Ramazan'dan düşerum. Hiç kusura pakmayasun...'' |
|
|