|
||
|
|||||||
| Anket Sonuçlarını Görüntüle: Kırılamaz denilen bir şifreleme sistemi yapılabilinir mi? | |||
| Evet |
|
10 | 27.78% |
| Sanırım |
|
5 | 13.89% |
| Hayır |
|
13 | 36.11% |
| Asla |
|
8 | 22.22% |
| Oylayanlar: 36. Bu anket üzerinde oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Konu araçları |
|
|
#1 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Dec 2005
|
Arkadaşlar internette 1 aydan bu yana yaptığım araştırmalara göre "Googlella" diye anılan *****er CONAX şifreleme sistemini çözerek CONAX'ın tamamını hack etmeyi başarmış. İnternette haberleri şu anda yayılmayan bu olay kısa bir zaman sonra duyulacağı dile getiriliyor. Kendi sitesinden yer alan bir haberde werdiği demeç şu şekilde;
Tietääkseni Conaxin salaus on murrettu: Googlella "conax hacked" Çewirisi: Conax şifreleme sistemi sonunda tamam: Googlella "Conax Kırıldı" şeklinde yazan Googlella nickli *****er en sonunda kırılamaz denilen şifreleme sistemini kırarak bir tarih yazdı. Uzan zamanda bu yana conax üzerinde çalışmalar yapan Googlella; "Hakkımız sadece özgür olunması. Kanallar şifrelenerek bir yere ulaşılmaz. Eğer onların bu çabası dewam ederse bende sonuna kadar kırmaya dewam edeceğim." ... Yazdığı makalenin sonunda kısa bir zaman sonra conax şifreleme sistemi kırılma yöntemleri, sistem özellikleri & algoritmalarını açıklayacağınıda yazarak cümlelerine son werdi. Başka bir hacker ise A DVB-T ANTEN ile conax şifrelemesinin nasıl kırıldığını ingilizce olarak açıklamıştır. İngilizcem yetersiz olduğu için içeriği doğrudan buraya yansıtıyorum. İngilizcesi iyi olan arkadaşlarımız yardımcı olurlarsa sewinirim. ((((((Bu Haber Sadece Number1forum 'da! )))))) With the start of DVB-T transmissions in the Netherlands ("Digitenne") I felt the need to construct a wideband UHF antenna to be able to receive the local multiplexen here in Amsterdam, on UHF channels 21, 24, 34, 57 and 64. As I am a sucker for Logarhythmic-Periodic ("log-per") antennas I searched on the web (using alltheweb as Google always redirects to a Dutch site which narrows my search dramatically) and found an Australian site describing just what I was looking for. And I don't even have a digibox as yet! The Construction The antenna is based on a double strip of fibreglass PCB material and 1.5 mm diameter enamelled copper wire. The PCB acts as transmission line and substrate for the elements attached to it. With the sandwich construction the impedance seems optimized for 50 ohms, but the antenna works just fine with 75 ohms RG59B/U cable attached to it. As the antenna's output is symmetrical but connected to a coaxial cable a ferrite bead is needed to kill the shield current. The original design also uses a loop as an inductor, but I didn't feel the necessity of that. The ferrite bead was liberated from a scrap computer monitor. The PCB strips were glued together using epoxy cement. The strips provided some difficulty as I had to remove a layer of copper from them as I only had double sided material. Using a phat soldering iron this turned out to be easy... The elements were cut with extra length. The enamel was filed off from a 1 cm long part, and then soldered directly onto the copper of the PCB. The copper was polished and treated with flux to make that easier, and also to give a nice shiny finish. When all the elements were attached they were cut to length and bent straight. Finally the coax was connected and the ferrite choke fitted. All in all it took me about an hour to finish it, excluding drying time for the glue and the flux. The design parameters, copied directly from VK2ZAY's site: ElementTip-Tip Length (mm)Spacing (mm to next element)13437522756032204841763751413161122579020 (to coax) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() The Results After mounting the antenna onto a piece of wood I tried it. All five multiplexes could be seen. At first I did not onderstand the direction I had to point the antenna, but a quick glance on the map showed that it was correct. So I stuck the antenna betweeen the stems of my Fiscus plant and connected it to my trusty HP8558B spectrum analyzer. The level seems a bit low, but remember that a spectrum analyzer is decidedly deaf and the antenna gain is only about 3dB over dipole. The Channel 21 spectrum shows quite a bit of distortion (multipath?) but the Ch34 spectrum is a lot cleaner. In any case, the DVB-T specification specifically allows for reflections. Now I only have to get one of those digiboxen! ![]() ![]() ![]() ![]() Success! It was to be expected, but even so it was quite a thrill to see the borrowed digibox acquire lock! Even if this was a horrible Zinwell affair... And of course it did not have the required Conax (hacked wide open) conditional access, but the radio is (still) free to air. http://www.xs4all.nl/~zappy/logper/t_ID&T_Radio.jpg
Son Düzenleme Administrator tarafından 11-12-2006 01:00 PM de yapıldı.. |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#6 (permalink) |
|
Co Administrators
![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
Mekan: Hendek-Beyazsaray
|
çııÖÖçşıÜü ile belirtme takısı ani davranış nın DVB-T transmissions içinde belirtme takısı Netherlands ("Digitenne <http://www.digitenne.nl/>") ben keçe belirtme takısı zorunluk ye kurmak Belirsiz artikel wideband UHF anten ye dir güçlü ye almak belirtme takısı yerel multiplexen burada içinde Amsterdam, üzerinde UHF channels 21, 24, 34, 57 ve 64. iken ben yim Belirsiz artikel budala için Logarhythmic-Periodic ("log-per") antennas ben searched üzerinde belirtme takısı ağ (using alltheweb <http://www.alltheweb.com/> iken Google daima redirects ye Belirsiz artikel hollandalı yer hangisi narrows benim arama dramatically) ve kurmak herhangi bir Australian yer <http://www.vk2zay.net/uhf-lpa.html> describing tam ne ben idi looking for. ve ben don't bile sahip olmak Belirsiz artikel digibox iken yet! belirtme takısı yapılış belirtme takısı anten dir esaslı üzerinde Belirsiz artikel çift şerit nın cam yünü PCB madde ve 1.5 mm çap enamelled bakır wire. belirtme takısı PCB acts iken ulaştırma çizgi ve substrate için belirtme takısı başlangıç attached ye it. ile belirtme takısı sandöviç yapılış belirtme takısı impedance seems optimized için 50 ohms, fakat belirtme takısı anten fabrika tam güzel ile 75 ohms RG59B/U kablo attached ye it. iken belirtme takısı antenna's verim dir bakışımlı fakat bağlı ye Belirsiz artikel coaxial kablo Belirsiz artikel ferrite boncuk dir lüzumlu ye öldürmek belirtme takısı kalkan current. belirtme takısı orjinal tasarlamak dahi uses Belirsiz artikel halka iken herhangi bir inductor, fakat ben didn't dokunmak belirtme takısı zorluk nın that. belirtme takısı ferrite boncuk idi özgür den Belirsiz artikel ufak parça bilgisayar monitor. belirtme takısı PCB strips were tutkallamak birlikte using epoxy cement. belirtme takısı strips yeter ki bazı zorluk iken ben aldatılmak ye kaldırmak Belirsiz artikel tabaka nın bakır den onlara iken ben yalnız aldatılmak çift sided material. Using Belirsiz artikel phat soldering demir bu dönük dışarı ye dir easy... belirtme takısı başlangıç were kes ile ekstra length. belirtme takısı mine idi filed kapalı den Belirsiz artikel 1 cm uzun part, ve ise lehimli doğrudan doğruya üstüne belirtme takısı bakır nın belirtme takısı PCB. belirtme takısı bakır idi cilalı ve treated ile sürekli değişiklik ye yapmak o easier, ve dahi ye vermek Belirsiz artikel çekici parlak finish. ne zaman tüm belirtme takısı başlangıç were attached onlar were kes ye uzunluk ve namussuz straight. sonunda belirtme takısı tatlı sözle kandırmak idi bağlı ve belirtme takısı ferrite boğmak fitted. tüm içinde tüm o took beni hakkında herhangi bir saat ye bitirmek it, hariç drying zaman için belirtme takısı tutkal ve belirtme takısı flux. belirtme takısı tasarlamak parameters, copied doğrudan doğruya den VK2ZAY's yer <http://www.vk2zay.net/uhf-lpa.html>: ElementTip-Tip uzunluk (mm)Spacing (mm ye ileri element) 13437522756032204841763751413161122579020 (to coax)
Bunu bir ceviri programı ile cevirdiğimizde böyle bir sonuc cıkıyor. Bu arkadaş amsterdam üzerindeki uhf bantlarındaki conax sinyallerini bir düzenek yaparak cevirdiğini anlatmıs .ingilizcesi olan bir arkadaş tam ceviri yapabilirse kesin neticeye ulasırız Bence kırılmıycak bir sistem yoktur.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Senior Member
|
arkadaşlar bu çeviri programları pek fazla işe yaramasa da gerçekten en azından bir şeyler anlatabiliyor. Eğer gerçek ingilizcesi iyi olanlar warsa lütfen çevirsinler, bizler de anlayalım, sizler de anlayın değil mi ama?...
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Senior Member
|
& arkadaşlar şu anda conax şifreleme sisteminin tamamı çözüldü ama bulan *****er şu anda bilgileri daha internete yansıtmamaktadır. O site üzerinde sürekli araştırma yapıyorum ama kırılma yöntemlerini tam olarak açıklamasını yapmamıştır. Şu anda herkes *****er'ın dosyalarını internete dökmesi beklenmektedir.
Bilginize. |
|
|
|
|
|
#11 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: May 2005
|
Antenin yapımını çevirdim. Ama adı geçen maddeleri bulabilmek ne kadar kolaydır bilemem. O da artık sizin meseleniz:
Yapımı: Anten, çift şeritli fiberglas PCB maddesinden ve 1,5 milimetre çapında emayeli (parlatıcı boya ile boyanmış) bakır telden oluşmaktadır. PCB iletken madde görevindedir ve üzerine bağlanan (eklenen) parçalara yataklık eder. Sandviç (üst üste) şeklindeki inşayla, özdirenç en iyi şartlarda 50 ohm kadardır, fakat RG59B/U kablosu bağlandığında 75 ohmda kullanılabilir. Anten çıkışı simetrik olup eksendeş (aynı eksendeki) kabloya bağlandığından, akımı önlemek için boncuk şeklinde bir ferrit konulmasına ihtiyaç vardır. Antenin orijinal halinde endükstans bobini görevinde bir ilmik mevcuttur, ancak ben buna ihtiyaç duymadım. Boncuk şeklindeki ferriti, eski bir bilgisayar monitöründen söktüm. Fiberglas şeritleri biraz zorluk yarattı, zira sadece çift taraflı malzeme bulabildiğim için bir miktar bakır ayrıştırmam gerekti. Biraz lehim yardımıyla bu kolay oldu.Parçaları mümkün olan en uzun boyutlarda kestim. PCB’nin bakır kısmına emayeli 1 cm’lik teli lehimledim. Bunu yapabilmem için bakırı temiz ve esnek hale getirmem gerekti, Böylelikle başarıyla işin hakkından geldim. her şeyi birbirine bağlamamın ardından, uzun kalan kısımları kestim ya da büktüm. Sonunda koaks bağlanmıştı ve ferrit de tam oturmuştu. Hepsini bitirmem taş çatlasa bir saatimi almıştır; tabi buna yapıştırma ve kurutma zamanlarını dahil etmezsek. Dizayn parametreleri, olduğu gibi VK2ZAY’nin sitesinden alınmıştır. ElementTip-Tip Length (mm)Spacing (mm to next element)13437522756032204841763751413161122579020 (to coax) Son Düzenleme McFeatFomenter tarafından 10-12-2006 01:31 AM de yapıldı.. |
|
|