Geri Git   Number 1 Forum Group > EKONOMİ - PARA ve SERMAYE PİYASALARI > Ekonomi - Para ve Sermaye Piyasaları > Diğer Ekonomi ve İlgili Haberler

LinkBack Konu araçları
Eski 03-12-2005, 10:04 AM   #1 (permalink)
bal650
Super Moderator

bal650'ın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2005
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye destek

03.12.2005

Dünya Bankası, Türkiye'ye vereceği yardımın vadesini bir yıl arttırırken, kredi miktarını da 6.6 milyar dolara çıkardı.

Dünya Bankası'ndan yapılan açıklamada, Ülke Yardım Stratejisi (CAS) çerçevesinde, 2003 yılından Haziran 2006'ya kadar 4.5 milyar dolarlık yardımın öngörüldüğü hatırlatılırken, Türkiye'nin beklenen sonuçların üstünde bir performans sağlaması nedeniyle yardım miktarının ve kapsadığı dönemin 2007'ye çıkartıldığı kaydedildi.

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Andrew Vorkink, Türkiye'nin AB yolunda ilerlediğini, Hükümet yetkilileri ile mükemmel bir işbirliğinin bulunduğunu belirterek, 2003 yılının ortalarından bu yana Türkiye'ye sağladığı yardım miktarının 3.7 milyar dolara ulaştığını ifade etti.

Vorkink, ''Türkiye'ye sağladığımız yardımdaki artış, 2001 krizinden bu yana sağladığı mükemmel ekonomik gelişmenin bir yansıması'' dedi.
bal650 Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Faydalı Linkler

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık