|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Co Administrators
![]() Giriş Tarihi: Jun 2005
|
Dopingciler yandı!
Dopingciler yandı!
Dopingle mücadelede önemli adım atıldı. Türkiye Anti-Doping Ajansı'nın faaliyeti TBMM'de kabul edildi. TADA, bağımsız bir kuruluş olarak çalışacak Dopingle mücadele yasası için ilk adım atıldı, TADA'nın faaliyete geçmesini öngören tasarı TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor komisyonunda kabul edildi. Tasarıya göre WADA'nın temsilciliğini yapacak Türkiye Anti - Doping Ajansı (TADA), tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine tabi bağımsız bir kuruluş olarak çalışacak. Eşit şartlar ve rekabet ortamında spor yapılmasını sağlamakla görevli olacak TADA, tüm dallarda yarışma içi ve dışı doping kontrolleri yapılması, numune alınması, yasaklı madde kullananların hakkında cezai işlem yapılması için yetkilileri bilgilendirme konularında yetkili olacak. Komisyona yasa tasarısı ile ilgili bilgi veren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Spor artık büyük paraların döndüğü, profesyonelce yapılır hale geldi. Bu da rekabeti artırdı. İşin içine para girince sporda şiddet ve yasaklı madde kullanımı büyük bir sorun haline geldi. Türkiye dopingle mücadeleyi çok iyi yapan bir ülke. Artık analiz sonucunu görmeden hiçbir sporcunun uluslararası müsabakalara katılmasına izin vermiyoruz. Bu yasa ile daha da etkin bir mücadele yapılacak" şeklinde kon
|
| Faydalı Linkler |
![]() |
| Konu araçları | |
|
|
| Desteklediklerimiz | |
| Atabb Forum, TVPano Forum, Xyeni | |