|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005
Mekan: İSTANBUL...Yada heran bir vatan köşesinde..ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ
|
Israil tarihinde yerlesik olarak yasayamadi. Bu durumun Kuran'da bir aciklamasi varmi? Yani yahudilerin dunya uzerinde daginik bir sekilde yasayacagini ve birlikte bir ulke olarak yasayamayacaginin bilgisi varmi Kuran'da. Bu sorumun yanitini bilen ve beni bilgilendiren her ARKADAŞIMA simdiden tesekkur ederim |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
Mekan: tekirdağ
|
kur'an'da değil de , islam tarihinde okumuştum ( kaynak: M Asım Köksal_ islam tarihi);yahudiler peygamberimiz(A.S.) in bütün sabrına ve iyi niyetine rağmen, her fırsata kötülük yapmaya devam ediyorlardı.hatta ömrünün son zamanlarına doğru ,bir keçi kızartmasını zehirleyerek ikram ettiğini de orada yazıyor.et dile gelerek durumu anlatmış,fakat Mübarek,bir yudum yemiş bulunmuş. burada Allah-ü Taala'nın , Rasulunün şehit olarak son nefesini verme dileği doğrultusunda böyle olabileceğini yorumlama da var. asıl olaya gelirsek, bu durumdan sonra Efendimiz(SAV)'in; Allahım, bu milleti dünyanın her tarafına dağıt ve hiç bir zaman bir devlet kuramasınlar, şeklinde dua ettiği rivayet ediliyor.şu anda baktığımızda yahudilerin ,dünyanın her tarafına dağıldığını fakat bir devletlerinin olmadığını biliyoruz. acaba böyle bir beddua vardı da o mu gerçekleşti? inşallah öyledir
En doğrusunu Yüce Allah (C.C.) bilir. saygılarımla
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: usta34
|
Alıntı:
|