|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Co Administrators
![]() Giriş Tarihi: Jun 2005
|
Ezan Çiçeği
Ezan Çiçeği
Bu çiçeği tanıyanınız vardır herhalde ama bilmeyenler hazır olsun; akşam ezanı sırasında açılışının her adımını seyredebildiğiniz bir çiçekle tanışmak üzeresiniz!Aşağıdaki fotoğrafları ardı arkasına çektim; bir gün boyunca bir çiçeğe bakıp da ne zaman açacak diye beklemedim yani! Yaz boyunca iri sarı çiçekler açan, rozet şeklinde tüylü yapraklı otsu bir bitkidir. Doğadaki en zengin Linoleik asid kaynağıdır.Çok iyi hatırlıyorum, Erdek’te, bir aile dostumuzun bahçesinde görmüştük ilk kere ve o yaz eve dönüşümüzde bir kaç kök getirmiş, yayladaki evin bahçesine ekmiştik. Öyle nazlı filan bir bitki de değil; şimdi kışın kar altında kalan yaylada da, sıcağa sıcak, neme nem demeyen Mersin’deki evin bahçesinde de büyüyor. Sadece bi su istiyor ki onu siz de istiyorsunuz. Ben çocukken yaza denk gelirdi Ramazan. Evet, biliyorum yaşım çıkıyor ortaya ama siz kendinizi zorlamayın, ben söyleyeyim; bu sene gerçek bir Mersinliyim: 33 oldum! Bazen elektrik kesik olurdu ve böylece radyodan iftar saatini dinleyemediğimiz gibi camii hoparlörleri de çalışmazdı tabii. Böyle zamanlarda ezan çiçeklerinin çoğunun açık olması gerekiyor ki oruç bozabilesiniz; tahmin edersiniz ki hepsi birden açmıyor, en az 10dk filan sürüyor 10 – 15 kökten çıkacak çiceklerin açması. ALINTIDIR
|
| Faydalı Linkler |
![]() |
| Konu araçları | |
|
|
| Desteklediklerimiz | |
| Atabb Forum, TVPano Forum, Xyeni | |