Geri Git   Number 1 Forum Group > EKONOMİ - PARA ve SERMAYE PİYASALARI > Ekonomi - Para ve Sermaye Piyasaları > Döviz - İMKB - VOB Haber ve Yorumları

Kapalı Başlık

LinkBack Konu araçları
Eski 31-10-2007, 09:34 PM   #3351 (permalink)
Eve'nin Fakiri
Banned/Foruma Giremez

Giriş Tarihi: Oct 2007
Alıntı:
Orjinal Gönderi : Eve'nin Fakiri Mesajı Görüntüle

The Committee judges that, after this action, the upside risks to inflation roughly balance the downside risks to growth.
tekrar girdim siteye...daha annasilir olmam babindan...

metnin alintiladigim bolumunde diyo ki,

"yuksek enflasyon riskini...dusuk buyume riski dengeleyecek,"

yani...bence...

enflasyonist bi buyume ongoruluyor...belkide bilahere bi faiz indirimine gerek kalmadan...konut fiyatlari da yukselecek...ve mevcut faizler...yuksek olmayacak...yuksek enflasyondan dolayi...enflasyon yuksek oldugundan kredi - faizler yuksek gozukmeyecek...makas olaraktan...

caktin kofteyi patron?...

hadi ciktim ben...annatmak istedigimi annatmisimdir heralde...

yahu...su fed'e bi cv gondercem...beni de ise alirlar belki...

beles is...bi kac ayda bir toplan...ceyrek sayfa metin yaz...o kadar...onnar kadar ben de yazardim...hemide hikayeli...
Eve'nin Fakiri Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Faydalı Linkler
Eski 31-10-2007, 09:36 PM   #3352 (permalink)
izmirli_hoca
Senior Member

Amaaaan, hayat çoook güzel olacak, tam tahteravalli,
(Ne yani bu yaşta, başka neye binecektik)
İndi mi AL , çıktımı SAT,
DOW da Pişer, bize de düşer..hehehe

Ben seni çok sevdim.... Bernakerkenim benim..
izmirli_hoca Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Eski 31-10-2007, 09:37 PM   #3353 (permalink)
Eve'nin Fakiri
Banned/Foruma Giremez

Alıntı:
Orjinal Gönderi : uyebel Mesajı Görüntüle
merak ettiğim konu kaptan,

makas daralırken borsaya mala gelecekler çokta mantıklı

peki makas açılırken dow'un 14.000 lere çıkması.hemde esaslı çıkışı neydi.para neden faize kaçmadı.Para faize kaçtı fakat carry trade ile petrol fiatları ile yaptılar diyorsan,

carry trade + petrol gelirler + faizden çözülen paralarla dow da 28000 lere 30000 lere gider.Eğer böyle ise süper ralliler var

ama makas açıkken yükselen borsalar makas daralması ile ters yöne hareket ederlermi.?
yahu o sirada...borslarda mali yuklendiler...mesela bizde yabanci orani 50 lerden 70 lere cikti...mallanma donemiydi o...

simdi dagitim donemi baslayacak...

bence...

arkadaslar cekistiriyolar sirtimdan gel diye...bi kac saat sonra tekrar bakarim...ciktim...
Eski 31-10-2007, 09:42 PM   #3354 (permalink)
Eve'nin Fakiri
Banned/Foruma Giremez

Alıntı:
yahu o sirada...borslarda mali yuklendiler...mesela bizde yabanci orani 50 lerden 70 lere cikti...mallanma donemiydi o...

simdi dagitim donemi baslayacak...

bence...

arkadaslar cekistiriyolar sirtimdan gel diye...bi kac saat sonra tekrar bakarim...ciktim...
hemen deyil ama...0,50 olsaydi hizli olurdu...

simdi zamana yayili olacak...

bizde daha faizler...%12 lere falan gelcek (12 yi attim mesela babindan)...enflasyon hedefi tutmaycak mal emtia dan dolayi...daha zaman var...yani...

palagiller tum dunyada ortak bi tarih belirlerler...
Eski 31-10-2007, 09:45 PM   #3355 (permalink)
izmirli_hoca
Senior Member

izmirli_hoca Çevrimdışı  
Eski 31-10-2007, 09:53 PM   #3356 (permalink)
izmirli_hoca
Senior Member

Alıntı:
palagiller tum dunyada ortak bi tarih belirlerler...
Bizde o tarihi elimizle koymuş gibi bulur SOBELERİZ..

.
izmirli_hoca Çevrimdışı  
Eski 31-10-2007, 10:07 PM   #3357 (permalink)
Sir
Banned/Foruma Giremez

geç bunları anam babam..bu son haykırışlar..

artırmasa da..0.50 artırsa da benzeri bir tepki olacaktı..

şimdi iyi algılayın 0.25 i..

sıradaki beklenti gelsin..

hahaahhaaaahaa..

piyasa öyle sıkışmış ki köşeye..

kımışamıyor bile..

gel gel biraz daha yukarı gel...

son darbeyi sağlam vuracam..
Sir Çevrimdışı  
Eski 31-10-2007, 10:14 PM   #3358 (permalink)
ziko
Banned/Foruma Giremez

31 Ekim, 2007 16:36:00 (TSİ)

Meclis Savunma Komisyonu'nda kabul edilen yeni düzenleme ile tüm subay ve astsubayların seferberlik dönemlerinde yasal yedeklik yaş sınırları da yükseltiliyor.

Düzenlemenin yasalaşması halinde Türk Silahlı Kuvvetleri seferberlik döneminde yedek subaylar dahil tüm subay ve astsubay emeklilerini 60 yaşına kadar göreve çağırabilecek.

CNN TÜRK.com - Haberler - Türkiye - Askerlik tecil süresinde değişiklik yapılıyor - 31 Ekim, 2007

Çok iş çıkarırız daha..Emredin gelelim.
ziko Çevrimdışı  
Eski 31-10-2007, 10:16 PM   #3359 (permalink)
KPATOE
Member

KPATOE'ın Avatarı

Alıntı:
Orjinal Gönderi : KPATOE Mesajı Görüntüle
en geç cuma 80.000 deyiz.
iyi akşamlar.......
çok ***ifli bir gün oldu. şortçuları doğramaya devam.

eyi akşamlar......
KPATOE Çevrimdışı  
Eski 01-11-2007, 12:14 AM   #3360 (permalink)
-sur-
Senior Member

Giriş Tarihi: Feb 2007
Arkadaşlar kasım ayına girmiş bulunmaktayız.

Kasım ayı topicimiz bu linktedir.

http://www.number1forum.com/forum/sh...089#post389089
-sur- Çevrimdışı  
Eski 01-11-2007, 09:28 AM   #3361 (permalink)
sahsuvar
Senior Member

sahsuvar'ın Avatarı

deneme...
sahsuvar Çevrimdışı  
Eski 01-11-2007, 10:30 AM   #3362 (permalink)
hborsa99
Senior Member

hborsa99'ın Avatarı

İstanbul, 1 kasım (reuters) - İstanbul serbest muhasebeci mali müşavirler odası (İsmmmo),
türkiye'ye doğrudan yabancı yatırım girişinin son yıllarda rekor kırmasına karşın bu yatırımcıların son
4.5 yılda yurtdışına yaptıkları kã¢r transferlerinin 5.15 milyar dolara ulaştığını açıkladı.
İsmmmo'dan "türkiye'deki yabancı-kã¢r transferleri" konulu raporla ilgili yapılan yazılı
açıklamada, 1990-2002 yılları arasında yabancı yatırımcıların yaptıkları kã¢r transferlerinin toplamda
3.1 milyar dolar olduğu belirtilerek, "daha sonraki yıllarda hızlanan ve yıllık 1 milyar dolara çıkan kã¢r
transferi bu yılın ilk sekiz ayı itibariyle 1.2 milyar dolarla rekor kırdı. (2007'nin) İlk sekiz aylık
verilere ışığında yapılan tahmine göre, bu yıl sonu itibariyle yabancıların kã¢r transferleri 1.5 milyar
doları aşacak" denildi.
merkez bankası verilerine göre 2006 yılında doğrudan yabancı yatırım tutarı 19.982 milyar dolar
olurken, hazine verilerine göre ise bu rakamın 20.1 milyar dolar ulaştığına dikkat çekilen açıklamada
bu yıla ilişkin olarak şu değerlendirmeye yer verildi:
"bu yılın ocak-ağustos döneminde türkiye’ye gelen doğrudan yabancı sermaye tutarı ise 13.904
milyar dolar oldu. uluslararası dalgalanmaya bağlı olarak yılın ikinci yarısında bir miktar hız kesmesi
muhtemel olmasına rağmen özelleştirmelerin de katkısıyla bu yılın sonunda 20 milyar dolar civarında
bir rakam bekleniyor."
raporda ayrıca, 2002 yılı başı ile ağustos 2007'ye kadar geçen dönemde toplam 49.683 milyar
dolar olan yabancı doğrudan yatırımların 9.925 milyar dolarının gayrimenkul sektörüne gittiği ifade
edilerek, bunun son beş yılda türkiye'ye gelen her 100 dolarlık yatırımın 20 dolarının gayrimenkul
sektörüne girmesi anlamına geldiği vurgulandı.
türkiye serbest muhasebeci mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler odaları birliği (türmob)
genel başkan yardımcısı ve İsmmmo başkanı yahya arıkan, konuya ilişkin değerlendirmesinde,
türkiye'ye sıfırdan yatırım (greenfield) yapmak yerine var olan işletmeleri almayı tercih eden
yabancı yatırımcıların kã¢r transferlerindeki artışın daha şimdiden başladığını belirtti.
arıkan, "türkiye'ye daha çok özelleştirmeler ve özel sektör şirketlerinin satın alınması
yöntemiyle giren yabancı şirketlerin tercihini iç pazarın potansiyeli belirledi. başka bir ifadeyle
özelleştirilen telekom, satılan bankalar döviz kazandırıcı bir üretim alanı değildir. türkiye bu konuda
planlama ve yönlendirmeye dayalı politika belirlemek ve uygulamak zorundadır" dedi.
hborsa99 Çevrimdışı