|
||
|
|
#3351 (permalink) | |
|
Banned/Foruma Giremez
Giriş Tarihi: Oct 2007
|
Alıntı:
metnin alintiladigim bolumunde diyo ki, "yuksek enflasyon riskini...dusuk buyume riski dengeleyecek," yani...bence... enflasyonist bi buyume ongoruluyor...belkide bilahere bi faiz indirimine gerek kalmadan...konut fiyatlari da yukselecek...ve mevcut faizler...yuksek olmayacak...yuksek enflasyondan dolayi...enflasyon yuksek oldugundan kredi - faizler yuksek gozukmeyecek...makas olaraktan... caktin kofteyi patron?... hadi ciktim ben...annatmak istedigimi annatmisimdir heralde... yahu...su fed'e bi cv gondercem...beni de ise alirlar belki... beles is...bi kac ayda bir toplan...ceyrek sayfa metin yaz...o kadar...onnar kadar ben de yazardim...hemide hikayeli... |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#3353 (permalink) | |
|
Banned/Foruma Giremez
|
Alıntı:
simdi dagitim donemi baslayacak... bence... arkadaslar cekistiriyolar sirtimdan gel diye...bi kac saat sonra tekrar bakarim...ciktim... |
|
|
|
|
|
#3354 (permalink) | |
|
Banned/Foruma Giremez
|
Alıntı:
simdi zamana yayili olacak... bizde daha faizler...%12 lere falan gelcek (12 yi attim mesela babindan)...enflasyon hedefi tutmaycak mal emtia dan dolayi...daha zaman var...yani... palagiller tum dunyada ortak bi tarih belirlerler... |
|
|
|
|
|
#3357 (permalink) |
|
Banned/Foruma Giremez
|
geç bunları anam babam..bu son haykırışlar..
artırmasa da..0.50 artırsa da benzeri bir tepki olacaktı.. şimdi iyi algılayın 0.25 i.. sıradaki beklenti gelsin.. hahaahhaaaahaa.. piyasa öyle sıkışmış ki köşeye.. kımışamıyor bile.. gel gel biraz daha yukarı gel... son darbeyi sağlam vuracam.. |
|
|
|
|
#3358 (permalink) |
|
Banned/Foruma Giremez
|
31 Ekim, 2007 16:36:00 (TSİ)
Meclis Savunma Komisyonu'nda kabul edilen yeni düzenleme ile tüm subay ve astsubayların seferberlik dönemlerinde yasal yedeklik yaş sınırları da yükseltiliyor. Düzenlemenin yasalaşması halinde Türk Silahlı Kuvvetleri seferberlik döneminde yedek subaylar dahil tüm subay ve astsubay emeklilerini 60 yaşına kadar göreve çağırabilecek. CNN TÜRK.com - Haberler - Türkiye - Askerlik tecil süresinde değişiklik yapılıyor - 31 Ekim, 2007 Çok iş çıkarırız daha..Emredin gelelim. |
|
|
|
|
#3360 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
|
Arkadaşlar kasım ayına girmiş bulunmaktayız.
Kasım ayı topicimiz bu linktedir. http://www.number1forum.com/forum/sh...089#post389089 |
|
|
|
|
#3362 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
|
İstanbul, 1 kasım (reuters) - İstanbul serbest muhasebeci mali müşavirler odası (İsmmmo),
türkiye'ye doğrudan yabancı yatırım girişinin son yıllarda rekor kırmasına karşın bu yatırımcıların son 4.5 yılda yurtdışına yaptıkları kã¢r transferlerinin 5.15 milyar dolara ulaştığını açıkladı. İsmmmo'dan "türkiye'deki yabancı-kã¢r transferleri" konulu raporla ilgili yapılan yazılı açıklamada, 1990-2002 yılları arasında yabancı yatırımcıların yaptıkları kã¢r transferlerinin toplamda 3.1 milyar dolar olduğu belirtilerek, "daha sonraki yıllarda hızlanan ve yıllık 1 milyar dolara çıkan kã¢r transferi bu yılın ilk sekiz ayı itibariyle 1.2 milyar dolarla rekor kırdı. (2007'nin) İlk sekiz aylık verilere ışığında yapılan tahmine göre, bu yıl sonu itibariyle yabancıların kã¢r transferleri 1.5 milyar doları aşacak" denildi. merkez bankası verilerine göre 2006 yılında doğrudan yabancı yatırım tutarı 19.982 milyar dolar olurken, hazine verilerine göre ise bu rakamın 20.1 milyar dolar ulaştığına dikkat çekilen açıklamada bu yıla ilişkin olarak şu değerlendirmeye yer verildi: "bu yılın ocak-ağustos döneminde türkiye’ye gelen doğrudan yabancı sermaye tutarı ise 13.904 milyar dolar oldu. uluslararası dalgalanmaya bağlı olarak yılın ikinci yarısında bir miktar hız kesmesi muhtemel olmasına rağmen özelleştirmelerin de katkısıyla bu yılın sonunda 20 milyar dolar civarında bir rakam bekleniyor." raporda ayrıca, 2002 yılı başı ile ağustos 2007'ye kadar geçen dönemde toplam 49.683 milyar dolar olan yabancı doğrudan yatırımların 9.925 milyar dolarının gayrimenkul sektörüne gittiği ifade edilerek, bunun son beş yılda türkiye'ye gelen her 100 dolarlık yatırımın 20 dolarının gayrimenkul sektörüne girmesi anlamına geldiği vurgulandı. türkiye serbest muhasebeci mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler odaları birliği (türmob) genel başkan yardımcısı ve İsmmmo başkanı yahya arıkan, konuya ilişkin değerlendirmesinde, türkiye'ye sıfırdan yatırım (greenfield) yapmak yerine var olan işletmeleri almayı tercih eden yabancı yatırımcıların kã¢r transferlerindeki artışın daha şimdiden başladığını belirtti. arıkan, "türkiye'ye daha çok özelleştirmeler ve özel sektör şirketlerinin satın alınması yöntemiyle giren yabancı şirketlerin tercihini iç pazarın potansiyeli belirledi. başka bir ifadeyle özelleştirilen telekom, satılan bankalar döviz kazandırıcı bir üretim alanı değildir. türkiye bu konuda planlama ve yönlendirmeye dayalı politika belirlemek ve uygulamak zorundadır" dedi. |
|
|