Geri Git   Number 1 Forum Group > EKONOMİ - PARA ve SERMAYE PİYASALARI > Ekonomi - Para ve Sermaye Piyasaları > Döviz - İMKB - VOB Haber ve Yorumları

Anket Sonuçlarını Görüntüle: GLOBAL BİR KRİZ CIKACAK MI?
EVET 16 44.44%
HAYIR 7 19.44%
HERGÜN ZATEN KRİZİN İÇİNDEYİZ 13 36.11%
BİLMİYORUM BANANE BEN İŞİME BAKARIM ZATEN POZİSYONUMDA PARAMDA YOK YESİNLER BİRBİRLERİNİ 0 0%
Oylayanlar: 36. Bu anket üzerinde oy veremezsiniz

LinkBack Konu araçları
Eski 25-10-2007, 03:35 PM   #26 (permalink)
gazmanbaba
Senior Member

gazmanbaba'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2007
*abd'de Devam Eden Haftalik Işsizlik Başvurulari 7 Bin Artarak 2.53 Milyon Oldu (25/10/2007 - 15:32:24)
gazmanbaba Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Faydalı Linkler
Eski 25-10-2007, 03:51 PM   #27 (permalink)
gazmanbaba
Senior Member

gazmanbaba'ın Avatarı

Abd Piyasalarinda Açiliş öncesi Gelişmeler Ve Beklentiler- (25 Ekim 2007)
Abd'de Teknoloji şirketlerinden Gelen Olumlu Kar Açiklamalarinin
Etkisiyle Future Endekslerde Yükseliş Görülüyor. Fed'in Faiz
Indirimine Ilişkin Beklentilerin Artmasi Da Hareketi Etkiliyor.
Dolar, Euro Karşisinda Geriledi. Pariteler; Euro/dolar 1.4330,
Dolar/yen 114.1700, Gbp/dolar: 2,0529.
Hazine Kağitlari Açiklanan Ekonomik Verilerin Ardindan Bir
Miktar Yükseldi.
Ham Petrol Fiyatlarinda Abd'deki Petrol Stoklarinin Azalmasinin
Ardindan Yükseliş Izleniyor.

-gündemdeki Ekonomik Veriler-

Haftalik Işsizlik Başvurulari 331.000 Oldu- (beklenti 320
Bin, önceki 337 Bin); *abd'de Eylül Ayinda Dayanikli Tüketim
Mallari Siparişleri %1.7 Azaldi- (beklenti %1.5, önceki
-%4.9); *abd'de Ağustos Ayi Dayanikli Mal Siparişleri % 4.9
Düşüşten, % 5.3 Düşüşe Revize Edildi; *abd'de Eylül Ayinda
çekirdek Sermaye Ekipmani Siparişleri % 0.4 Artti;
Bugün Tsi 17.00'de Açiklanacak Yeni Konut Satişlari
Verisi Yakindan Izlenecek.

-şirket Haberleri-

Motorola'nin Kari % 94 Azalsa Da Işçi çikarmalari Giderleri
Hariç Kar Beklentilerin üzerinde Oldu.
Teknoloji şirketi Emc Beklentilerle Uyumlu Kar Açikladi.

Belli Başli Endekslerde Future Kontratlari:

Endeks Son Değer Fark
--------- --------- -----
Djia Index 13,725.00 19.00
S&p 500 1,524.10 2.20
Nasdaq 100 2,216.00 13.00

*** Ibs Haber Merkezi ***

(25/10/2007 - 15:50:36)
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-10-2007, 03:54 PM   #28 (permalink)
gazmanbaba
Senior Member

gazmanbaba'ın Avatarı

Warren Buffett, Dolardaki Düşüşün Sürmesini Bekliyor
Dünyaca ünlü Milyarder Yatirimci Warren Buffet, Dolardaki
Düşüşün Sürmesini Beklediğini Söyledi. Buffett Ayrica Güney
Kore Hisselerinin Diğerlerine Oranla Daha Fazla ön Plana
çiktiğini Belirtti.
Buffett Açiklamasinda "dolar Konusunda Halen Olumsuzuz.
Başka Para Birimlerinden Kar Elde Eden şirketlere Yatirim
Yapiyoruz" Dedi.

*** Ibs Haber Merkezi ***

(25/10/2007 - 15:53:18)
gazmanbaba Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-10-2007, 09:18 PM   #29 (permalink)
suatk
Junior Member

baba hoşgeldin hep sizi takip ediyorum. yorumlarınız çok güzel
suatk Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-10-2007, 11:11 PM   #30 (permalink)
gazmanbaba
Senior Member

gazmanbaba'ın Avatarı

Alıntı:
Orjinal Gönderi : suatk Mesajı Görüntüle
baba hoşgeldin hep sizi takip ediyorum. yorumlarınız çok güzel
teşekkürederim ...

umarım bundan sonrada güzel paylaşımlar içersinde oluruz hep beraber ...

Pazarlama dersi ve Tanımları

Bilhassa Satış Bölümündeki arkadaşlara ve yeni alınacak elemanlara fayda sağlıyacaktır.

Bir profesör, yüksek lisans öğrencilerine pazarlama kavramlarını anlatıyordu:

1. Katıldığınız bir partide büyüleyici bir kız gördünüz ve yanına giderek 'Çok zenginim. Evlen benimle!'
dediniz. Bu, doğrudan pazarlamadır.

2. Bir grup arkadaşınızla katıldığınız partide büyüleyici bir kız gördünüz. Arkadaşlarınızdan biri kızın
yanına gitti ve sizi işaret ederek kıza 'O çok zengin. Evlen onunla!' dedi. Bu, reklamdır.

3. Katıldığınız partide büyüleyici bir kız gördünüz ve yanına gidip telefon numarasını aldınız. Ertesi gün
arayıp 'Çok zenginim. Evlen benimle!' dediniz. Bu, sanalpazarlamadır.

4. Katıldığınız partide büyüleyici bir kız gördünüz. Kalkıp kravatınızı düzelttiniz, ona doğru yürüyüp içkisini
tazelediniz, arabanın kapısını açtınız, çantasını düşürünce eğilip aldınız, küçük bir gezinti teklif ettiniz ve
sonra 'Bu arada ben çok zenginim. Benimle evlenir misin?' dediniz. Bu, halkla ilişkilerdir.

5. Katıldığınız bir partide büyüleyici bir kız gördünüz. Yanınıza geldi ve 'Duyduğuma göre çok
zenginmişsiniz. Benimle evlenir misiniz?' dedi. Bu, marka bilinirliğidir.

6. Katıldığınız bir partide büyüleyici bir kız gördünüz. Yanına yaklaşıp 'Ben çok zenginim. Evlen benimle!'
dediniz. Suratınıza okkalı bir tokat yapıştırdı. Bu, müşteri geribildirimidir.

7. Katıldığınız bir partide büyüleyici bir kız gördünüz. Yanına yaklaşıp 'Ben çok zenginim. Evlen benimle!'
dediniz. O da sizi kocasıyla tanıştırdı. Bu, arz-talep uyuşmazlığıdır.

8. Katıldığınız bir partide büyüleyici bir kız gördünüz. Yanına yaklaştınız, ama siz birşeyler
söyleyemeden önce biri gelip ona 'Ben çok zenginim. Benimle evlenir misin?' dedi ve kız onunla gitti.
Bu, sizin pazar payınıza göz koyan rekabettir.

9. Katıldığınız bir partide büyüleyici bir kız gördünüz. Yanına yaklaşıp 'Ben çok zenginim, evlen benimle!'
diyecekken karınız geldi. Bu, yeni pazarlara girememektir.

Bu yazı, Marjinal Reklam ve Tanıtım Şirketinin 'Marjinal Yaklaşımlar E-bültenleri'nin 03 Nisan 2007
tarihli nüshasından alınmıştır.
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-10-2007, 12:17 AM   #31 (permalink)
Eve'nin Fakiri
Banned/Foruma Giremez

iyi geceler babacim...
Eve'nin Fakiri Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-10-2007, 12:33 AM   #32 (permalink)
sahsuvar
Senior Member

sahsuvar'ın Avatarı

topiğin hayırlı ve uğurlu olsun Gazmanbaba...global bir kriz,abd seçimlerinden sonra çıkabilir...
sahsuvar Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-10-2007, 09:34 AM   #33 (permalink)
salo38
Senior Member

RAPOR-ENDEKSİN TEKNİK ANALİZİ(ANADOLU YATIRIM)
Anadolu Yatırım (ANADOLUYATIRIM) Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Raporu: "HAFTA SONU RİSKİNİ ALMAK İSTEMEYENLERİN BEKLENTİSİ... Endeksin 52.000 seviyesinden başlayan tepki süreci devam ederken son üç iş gününde 56.000 üzeri denemeleri normal olarak başarılı olamadığını görmekteyiz. Temmuz ayındaki 56.300 kritik direnç noktası üzerine dün atmasına rağmen son üç saatte gelen satılar piyasanın yükselişleri bir satış fırsatı olarak değerlendirdiğini göstermekte. Bu noktada endeksin 5 ve 22 günlük hareketli ortalamalarının altında ve üstünde seyrediyor olması piyasanın bugünkü kapanışının çok kritik öneme sahip olduğunu göstermekte. Böyle bir görüntü endeksin gün ortasından itibaren hafta sonu riskini almak istemeyeceklerinde satışının etkili olabileceğinin bir işareti olacaktır. Bu açıdan endeksin bugun ilk saatlerde 56.000 seviyesini denemesi normal olacaktır, ancak ilerleyen saatlerde 55.400 seviyesi çok önemli bir destek seviyesi altında seanslık ve saatlik gerilemeler önümüzdeki 1-2 iş günü içinde 5 ve 22 günlük hareketli ortalamaların kırıması ve 55.000 noktası altında gerilemenin tekrar başlaması anlamına gelecektir. Beklentimizin gerçekleşmesi halinde yeni bant aralığı 55.000 -53.000 olarak gelişmesi normal olacaktır. Destekler 55.400 -55.000 - 54.700 Dirençler 56.000 -56.150-56.300"
salo38 Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-10-2007, 12:56 PM   #34 (permalink)
gazmanbaba
Senior Member

gazmanbaba'ın Avatarı

*bear Stearns, Finansal Sektörün Notunu 'underweight'a Düşürdü (26/10/2007 - 12:47:50)
gazmanbaba Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-10-2007, 12:56 PM   #35 (permalink)
gazmanbaba
Senior Member

gazmanbaba'ın Avatarı

*bear Stearns: "fed'in Faiz Indirimleri Finansal Sektörün Sorunlarini çözmeyecek" (26/10/2007 - 12:50:40)
gazmanbaba Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-10-2007, 01:37 PM   #36 (permalink)
gazmanbaba
Senior Member

gazmanbaba'ın Avatarı

Vaillant, Demirdöküm’le evlendi, 1 milyar Euro’luk üretim üssü oluyor

Demirdöküm’ün yüzde 78’ini alan Alman Vaillant, Almanya’daki termosifon üretimini kaydıracağı, klima ve panel radyatör üreteceği Türkiye’yi üretim üssü yapacak.

Vaillant Group Başkanı Claes Göransson, Türkiye’ye 40 milyon Euro’dan fazla yatırım yapacaklarını belirtti. Vaillant Group/Türkiye Başkanı Christoph M. Grosser, "Hedefimiz 2015’te 1 milyar Euro’ya ulaştırmak" dedi.

EKİM ayı başında Demirdöküm’ün yüzde 78’ini satın alan Alman Vaillant firması, Türkiye’yi yeni üretim üssü haline getirecek. İlk aşamada Vaillant’ın elektrikli termosifon üretimi Almanya’dan Demirdöküm’ün Bozüyük (Bilecik) tesislerine kaydırılacak. Vaillant, burada ilk kez kendi markası ile klima ve panel radyatör üretimine başlayacak. Vaillant Group Başkanı Claes Göransson, Vaillant’ın büyüme planları çerçevesinde Demirdöküm’ün teknolojik alt yapısına destek vereceğini belirterek, "Demirdöküm’ü uluslararası bir marka haline getireceğiz" dedi.

CİRO HEDEFİ 1 MİLYAR EURO: Hukuki sürecin sonuçlanmasının ardından birleşmeye ilişkin düzenlenen ve Vaillant’ın Demirdöküm ile birlikte gerçekleştireceğ i yeni yatırımların anlatıldığı toplantıda konuşan Vaillant Türkiye Genel Müdürü ve Vaillant Group/Türkiye’nin Başkanı Christoph M. Grosser, "Demirdöküm’le ısıtıcı ürünlerinin en büyük üretim üssü olurken, Vaillant’la yenilenebilir enerji kullanımını devreye sokacak, ül***e teknoloji ve know-how aktaracağız. Hedefimiz 2006’da toplam 500 milyon Euro olan ciromuzu 2015’te 1 milyar Euro’ya ulaştırmak" dedi.

GELİRİMİZİN YÜZDE 4’Ü TÜRKİYE’DEN: Vaillant Group Başkanı Claes Göransson da, 2006 sonu itibariyle 2 milyar Euro satış cirosuna ulaşan ve 10 bin kişiyi istihdam eden Vaillant’ın satış gelirlerinin yüzde 4’ünün Türkiye tarafından karşılandığını belirtti. Demirdöküm’ün Vaillant bünyesine katılması ile bu oranın yüzde 20’lere çıkacağına işaret eden Göransson, iki firmanın da ürün yelpazesi, dağıtım kanalları ve servis hizmetleri gibi konularda birbirini tamamlayacağını kaydetti.

2010’A KADAR 40 MİLYON EURO YATIRIM: Türkiye’nin duvar tipi kombi pazarında, 2010 yılına kadar dünyanın en yüksek büyüme potansiyeline sahip üçüncü ülkesi haline geleceğine dikkat çeken Göransson, Vaillant’ın büyüme planları çerçevesinde Demirdöküm’ün teknolojik altyapına destek vereceğini ve Demirdöküm’ü uluslararası bir marka haline getireceklerini vurguladı. Göransson, 2010 yılına kadar Türkiye’ye 40 milyon Euro’nun üzerinde yatırım yapacaklarını açıkladı.

DOĞU AVRUPA’NIN EN BÜYÜK İHRACATÇISI: Göranson, Türkiye’deki düşük maliyetli üretim imkanı sayesinde ihracatta da büyük bir patlama gerçekleştireceklerin i ve sektörde Doğu Avrupa’nın en büyük ihracatçısı haline geleceklerini belirtti. Göransson, Türkiye’nin duvar tipi ısıtıcılarda dünyanın en büyük üçüncü pazarı olduğunu ve üretim maliyetlerinin yüksek olmayışının Türkiye’yi yatırım açısından cazip hale getirdiğini kaydetti.

Demirdöküm hisseleri borsada işlem görecek

BİRLEŞMEYLE oluşan Vaillant Group Türkiye içerisinde Vaillant Isı Sanayi ve Türk Demirdöküm yer alacak ve Demirdöküm hisseleri borsada işlem görmeye devam edecek. Şirket yetkilileri, diğer hissedarlara çağrı için SPK ile yapmakta oldukları çalışmaların yakında tamamlanacağını belirtti. Avrupa’nın ısıtma teknolojileri ve kombi kazanları üretiminde önde gelen kuruluşlarından Alman Vaillant Group, Koç Grubu bünyesindeki Demirdöküm’ün yüzde 72.56’sını yaklaşık bir yıl süren pazarlıkların ardından 211.1 milyon Euro’ya (yaklaşık 283 milyon dolar) 28 Mayıs’ta satın aldı. Vaillant Group, Taylan Holding’in yüzde 5.68 hissesi için 16 milyon 500 bin Euro ödedi. Çağrılarla birlikte Vaillant’ın Demirdöküm’deki hisseleri yüzde 78’e ulaştı.

Türkiye yenilenebilir enerji kullanan cihaz üssü olacak

VAILLANT Group Eşbaşkanı Dieter Müller, doğal enerji kaynaklarının hızla kirlenip azalmasına önlem olarak yenilenebilir enerji kullanan teknolojilere geçilmesi gerektiğini hatırlatarak, Vaillant Group’un Demirdöküm’le birleşmesi sonucunda Türkiye’nin, "Yenilenebilir enerji kullanan cihazların üretim üssü" olacağını söyledi. Birleşmenin etkilerinden en önemlisinin klima pazarında görüleceğini bildiren Müller, bu pazarda yerli üretime geçilerek, bu alanda da liderliği hedeflediklerini açıkladı.

Klima pazarına girdiysek burada da lider olacağız

DEMİRDÖKÜM Genel Müdürü Bülent Lütfü Kızıltan, Vaillant’ın elektrikli termosifon üretimini Almanya’dan Türkiye’ye kaydırmasının hem ülke hem de Demirdöküm için çok önemli olduğunu vurgularken, "Şu anda buna benzer 66 proje üzerinde çalışıyoruz. Elektronik termosifon üretimine önümüzdeki haftalarda başlamayı planlıyoruz. Henüz rakamlar netleşmedi ama Almanya’daki üretim miktarı neyse en az onun kadar üretim yapacağız" diye konuştu. Klima üretimi için 90 kişilik, panel radyatör için de 120 kişilik yeni istihdam yaratacakları na dikkat çeken Kızıltan, "Demirdöküm bugüne kadar girdiği her segmentte lider oldu. Klima pazarına girdiysek, burada da lider olacağız" diye konuştu.

Mürekkep kurumadan yatırıma başladık, klima üreteceğiz

VAILLANT Group Türkiye Başkanı Christoph M. Grosser, Türkiye’de ilk kez klima sistemleri üretimine geçeceklerini belirterek, Demirdöküm’ün Bozüyük’deki tesislerinde 1 Mayıs 2008’den itibaren klima üretiminin başlayacağını kaydetti. Başlangıç olarak 400 bin adetlik üretimle işe başlayacakları nı ifade eden Grosser, pazar payları arttıkça üretim miktarının da artacağını bildirdi. Demirdöküm’ün Bozhöyük tesislerinde Vaillant’a ait "Prothern" markası ile panel radyatör üretimine de başlayacağına dikkat çeken Grosser, şu anda 4.3 milyon metrelik panel radyatör üretiminin kısa zamanda 5.3 milyon metreye çıkarılacağını söyledi. Grosser, "Daha Demirdöküm ile yaptığımız anlaşmanın mürekkebi kurumadan yatırımlara başladık. Önümüzdeki 2.5 yıl içinde Türkiye’den bir ihracat patlaması bekliyoruz. Tüm segmentlerde ürünlerimiz mevcut. Hem çevreci hem hesaplı ürünler ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap vereceğiz" dedi.

http://www.hurriyet .com.tr/ekonomi/ 7545819.asp? gid=196&sz=71906
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-10-2007, 01:39 PM   #37 (permalink)
gazmanbaba
Senior Member