|
||
|
|
#53 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
|
Adam doları karşılıksız matbaada basıyor.dünyaya özellikle uzak doğu ülkelerine veriyor.malını alıyor.İlk geçirmesi buradan
ellerinden doların bir kısmını 90 92 den faiş fiatla petrol satarak geri alıyor.. 2.geçirmesi buradan Dünya rezerv para olarak doları benimsemiş.doların değerini düşürdükçe düşürüyor.Ticari üstünlükleride buradan sağlıyor.3.geçirmesi buradan Birde carry trade den geçirmesi var.özellikle bize. uzak doğu ülkelerinin bir kısmı ve petrol geliri edenlerin de bir kısmı paralarını ABD bonolarında tutuyor.Dow dan hisse alıyor. petrol yüzünden hiç bir ülke rezerv para doları değiştiremiyor.rezerv paranın Dolardan EURO'ya geçilmesi veya geçilmek istenmesi savaş sebebidir.sistemi tıkar.İşte Irak işte İran Beybabanın dediği gibi Şimdi faiz indirimleri sonucunda ve beklenen ve gerçekleşen enflasyon nedeniyle faizden çözülen paralar mala borsaya gelecek.Mal ve borsadaki hisse fiatları hem enflasyon hemde gelen paralar nedeniyle yukarı çıkacak.İşte yine beybabanın dediği gibi pala burada avını bekleyen avcı pozisyonunda malı bu gelenlere vermeye çalışacak.nereden verecek belki bu seviyelerden belki daha yükseklerden.Sonuç kriz. Şimdi bu mutluluk oyunundaki sistemde doların değeri ne zaman artar niye artar Dolar artacak diyen arkadaşlara soruyorum.eleştirisel anlamda değil gerçekten soruyorum.Bir önceki paragrafta anlatılan olaydan sonramı.Dolar değerlenirse, değerlendirmeden önce ne yapması lazımki yine geçirsin.Yada planı ne olabilir .bilen varsa rica edeyim. Dünyayı kevgire çevirdiler adiler. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#54 (permalink) |
|
Senior Member
|
doların değeri neden artar.
cevabın biri benden . 1700 lerden 1500 lerden bozdurdukları dolarları nereye yatırdılar faize borsaya.şimdi faizden çıkıp daha yüklü borsaya yada hem faizden hem borsadan da aynı anda çıkabilirle ki bu bilinmez ,sonra tekrar dolara girerler doları bozdurdukları yere kadar çekseler bile kendi hesaplarına göre yine çok kar dalar çok eskiden beri klişeleşmiş bir konuşmamız olur. Ağbi bunlar doları bozdurup faize girerler sonra borsaya girerler sonra yine doları toplayıp giderler. Bir süre sonra bir daha dolarlarla gelirler tekrar faize girerler sonra tekrar borsaya sonra tekrar dolara. Bu döngüyü kaç defa yaptılar bu kefereler. |
|
|
|
|
|
#55 (permalink) |
|
Senior Member
|
tekrarlıyorum döngü ye dikkat faiz borsa dolar , sonra faiz borsa dolar.Borsaları daha da yukarı çekebilirler.Yukarı çekmek derken yanlış anlaşılmasın düzeltmeler olacaktır.tekrar 50000 lere geliriz hatta 44000 lere bile geliriz ama ana trend kırılmaz bir deneme ile daha da yukarılara falan filan.ana trend kırılmadan doları dahada basabilirler
fakat bu döngüde bir paradox var o da ilk mesajımda anlattığım olay.bu döngüyü sistemin içine nasıl oturtacaklar.yine bilen varsa rica edeyim. |
|
|
|
|
|
#57 (permalink) |
|
Senior Member
|
uyebel yine döktürmüş güzel özetlemişsin teşekkürler...fikir cimlastiği baabında şunu söyleyebilirim bir dolarzade olarak
doların diğer para birimlerine karşı değer kaybetmesi abd açısından bir endişeye sebep oluyormu yoksa abd para benim dert sizinmi diyor?bu soru kritik soru global anlamda... |
|
|
|
|
|
#58 (permalink) |
|
Senior Member
|
sevgili blackmagic,
Durum nedir, ABD tüketir, Çin Üretir ABD karşılıksız para basar bu üçlü önenmlidir. ABD niye zırlayıp duruyor.resesyon diyerek yatıyorlar resesyon diyerek kalkıyorlar.Ödleri patlıyor.Niye çünkü tüketimi azaldığında neler olur.çinin üretimi elinde patlar .daha az üretir. daha az petrole ihtiyaç duyar.petrol fiatları düşer.ABD'nin bonolarını hisse senetlerini alamaz.ABD yi doyuramaz .maz maz maz okadar çok maz varki ABD para basmazsa dünyayı köleleştiremez.Önemli sektörleri dolara bağlamış.Kimse dolar dışına çıkamıyor.Ayrıca ticari üstünlükleri kullanamaz. Merkez bankaları bizde dahil yerel ülke paralarının değeri fazla yükselmesin diye dolar alıyor, kriz çıkarsa diye dolar alıyor, petrol silah gibi sektörler dolara bağlı bunlar için rezerv para olarak dolar tutuyor. Şimdi ABD'nin parasını değerlemek gibi bir niyeti olamaz.ABD'nin bir endişesi hiç olamaz Ama kartlar yeniden dağıtılır.yeni düzen olur o da başka Şimdi finans alanında yetkili bir arkadaşım bana demiştiki doların 1300 1400 lerde olduğu zamanlardı galiba , dolar can çekişiyor ölecek , fakat kötü adam ölmeden önce ayağa kalkıp silahını ateşlediği gibi bir hareketi yapacak, etraflıca konuşmadık bunun nedenlerini yakın zamanda sorarım. dolar tabana inmiş satın veya alın demiyorum.Sorguladığım konu şu dolar niçin artar yada artacak. daha önceki mesajlarımda anlattığım gibi acaba faiz düşüşü ve enflasyon yükselişi sonucu global piyasalardan çıkıp dolarları toplayıp onları bir krize sokup tekrar onların piyasalarına geri dönmeyi mi hedeflerler bilemem. Sen ABD olsan yada Global pala olsan doların değerini neden artırmak istersin.Bunun nedenleri ne olabilir.O zaman dolar artacak diyelim. Ben Global pala olsam derimki bu Türkiye de faizler düştü, borsasıda çıktı , bozdurduğumuz dolar da düştü (daha da düşürmeyi deneyebilirler onu bilmem) döngüyü tekrar başlatalım derim.çık faizden çık borsadan topla dolarları kaybol.Bir kriz patlat.Sonra tekrar gel dolarları yüksekten bozdur gir faize gir borsaya.Burada dikkat edilmesi gereken konu Türkiye için özel durum yoktur.anlatılan Tüm gelişmekte olan ülkeler içindir .Yani aynı anda Türkiye Brezilya meksika .............say sayabildiğin kadar.Oyun nerede başlar bilemem dolar 1180 de ikenmi 1100 mü 600 mü bilemem.Hemen dönmek zorundalar.Köleler ölmemesi gerekiyor onlar için.Fakat Yeni dünya düzeni ile bu anlattığım zama zaman uyum sağlamıyor bu da irdelenecek bir konu. Yazılacak çok şey var ama neyse meramımı anlatmışımdır umarım |
|
|
|
|
|
#59 (permalink) |
|
Senior Member
|
Sevgili Black Dostum Merhaba,
İşler o kadar yoğun ki artık pek takılamıyorum... Buraya taşındığımızı da yeni öğrendim:p, kayıt yaptırdım, birde baktım millet yıldızları çoktaaannnnn toplamış... Tabi zaman olmayınca Portfoyü de bono+dolar da bıraktım. Şu anda yarı yarıya bono ve dolar var. Hareket edecek durumum yok, en azından Ocak ortasına kadar... Böyle duracak artık şimdilik. Bu arada avatarım nasıl, eeee ne de olsa zamanlama özürlüsüyüz ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#60 (permalink) | |
|
Senior Member
|
Alıntı:
|