Geri Git   Number 1 Forum Group > EKONOMİ - PARA ve SERMAYE PİYASALARI > Ekonomi - Para ve Sermaye Piyasaları > Döviz - İMKB - VOB Haber ve Yorumları

LinkBack Konu araçları
Eski 20-11-2007, 11:25 PM   #101 (permalink)
uyebel
Senior Member

Giriş Tarihi: Oct 2007
İlgi: Grafiklerin Dili Ve Lehçesi

borsalar desteklerini kırmışlardır.kimya bozulmuştur.Fakat o kadar kolay değil düşüşler.Buralardan kısalayanlar mutlaka kazanacaktır(vadeli 68850 kapandı).Ama pull back lere yalancı çıkışlara ve tepkilere dayanabilirse.
Benim genel düşüncem yukarı 3. hareketin olacağı .fakat destekler kırıldığı için bu pull back den öte gidemeyecektir.

Bizim borsamız da dow da dax da, en az oluşturduğu çatalın dibi ile tepesi arasındaki mesafe kadar çatal dibinden aşağıya düşüş olacaktır.belki buralardan belki 3.hareketten sonra.iki tepede olsa böyle 3 tepede olsa böyle.Bir bacaklarını dayamadan gidemezler.

Ben 3. bir yukarı hareket olacağı kanısındayım .neden.dow da piyasayı kollayan güçler devreye girecek fed devreye girecek tarihi diplerindeki bankalar tepki verecek.zararlar satılmış olacak.

sonra faiz indirmenin sıkıntısı fed in yapacak bir şeyinin kalmaması bankalardaki zararların boyutunun büyümesi ve seçim öncesi yükselişten önceki düşüş (kimsenin dillendirmediği bir nokta.ABD seçimler öncesi büyük çıkışlar olacağından daha dipten çıkışı sağlayacaklar.zirveden yukarı marj azdır.-belki söyleyen olmuştur da okumamışımdır-) nedeniyle ABD borsaları düşecek bizde onlarla birlikte düşeceğiz.

borsa kuralı hiçbirşey kesin değil.belki 3.tepeden sonra uçar gider belki bu ikili tepenin düşüşünün devamı gelir.Hiç bir şeye kendinizi şartlandırmayın.hem kısa oynayan hemde uzun oynayanlar stop loss larınızı unutmayın.

ne olmuştu dün dow çakıldı bugün biz arttık .bugün dow arttı belki biz yarın çakılırız.kesinlik yok.şartlandırmada yok.
uyebel Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Faydalı Linkler
Eski 20-11-2007, 11:38 PM   #102 (permalink)
uyebel
Senior Member

Alıntı:
Orjinal Gönderi : uyebel Mesajı Görüntüle
dow 300 günlük ortalama 12880

U100, 300 günlük ortalama 45 109

ve şu anda U 100, 100 günlük ortalamaya yani 52 279 a doğru çekiliyor varır varamaz bilemem

normal şartlarda dow 300 günlük ortalamaya çekilirken biz 500 günlük ortalamaya giderdik.ama gitmiyoruz.

Bunu çözen geleceği de iyi tahmin eder.Yorum size ait

dow temmuz ağustos düşüşündeki yere geldi de biz niye gelmedik bowespa niye gelmedi.

dow grafiğine değil EUR/JY grafiğine bakın hemen hemen bizim grafiğimizle aynı.kısaca carry trade ler bozulduğu zamanlar biz gümleriz
uyebel Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-11-2007, 06:24 PM   #103 (permalink)
uyebel
Senior Member

Ayın 12 sinde yazdığım yazı ve gönderdiğim grafik.yani zurnanın zırt dedği yere geldik biraz önce 12820 ye değdirdiler.yeni grafiği yapıştırmıyorum.göreceğiz bakalım.

Alıntı:
Orjinal Gönderi : uyebel Mesajı Görüntüle

13200 den daha önemli nokta 12800 lerdir.Burası gösterilip 13250 lere pull back yapma ihtimali var.faiz indirimi gündeme geldiğinde 3.tepeye gidebilir.

Panik satışlar var
yükselişte olanlar kapatıyor ve düşüşe dönüyor ve düşüşteki herkes kazanıyor
öbür kahvehanelerde atılan çığlıklar var
tepki alışları
ortalamalardan aşırı uzaklaşma
bolinger bandı

bunları değerlendirdiğimizde 12800 den dönme ihtimali yüksek (13000 dende dönebilir ama pazartesi 12800 gösterilebilir ve gün içi dönüş olabilir.)300 günlük ortalama va kanal çizgisi 12800 dür.düşecekse buradan 13250 lere bir pull back sonra bir salınım daha
12100 11900 lere kadar iniş.

önlemler alındı faizler indirilecek muhabbetinde 12800 lerden 3.tepeye hareket

tepki vermeden 12800 altına gidermi.gider.Kim kaybeder borsada kesin böyle olacak diyen kaybeder.Bu kişiler beybabanın tanıdığı imama gönderilir.Rüzgar kuzeyden esiyor.Aşağıya doğru.Güneyden esmeye başlayınca rüzgara göre yelkeni ayarlamak lazım .demek istediğim 12800 lerde güneyden yukarı esen bir rüzgar akımı var.Geminin hızı bu rüzgar akımını dinlemezse dalışa devam
uyebel Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-11-2007, 11:54 PM   #104 (permalink)
uyebel
Senior Member

ne gıcık yerde kapattı

uyebel Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-11-2007, 12:19 AM   #105 (permalink)
uyebel
Senior Member

bizi ilgilendiren husus pariteler. eur/jy aşağıya kırılırsa bizde göçeriz.tekrar ediyorum.dow 300 günlük ortalamalarına geldiği zaman biz gelmedik.EUR/JY çökmedi.grafik Önünde sonunda bir bacağını dayamak zorunda kalacak tepki versede vermesede. .3.tepe yapsada yapmasada.

paritelerde çok sakat duruyor.1 .grafiği hiç beğenmedim.bir tanesi günlük bir tanesi 5 dakikalık.
uyebel Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-11-2007, 12:23 AM   #106 (permalink)
uyebel
Senior Member

GRAFİKLER BAKIP HEMEN KISALAMAYIN ÇÜNKÜ

Grafikleri incelediğimizde borsalar ikili tepe ve OBO'larla büyük düşüşe hazırlanıyor .

Dikkat edilmesi gereken noktalar ikili tepeler her zaman 3.tepelere dönüşebilir.Kendi içinde ''M şeklinde çatal tepe yapabilirler.Veya kırmızı çizgilerden OBO lar kırılmayıp yukarı dönebilir veya kulp yapıp yukarılara gidebilir.

Örneğ Dow 3.tepe , Dax çataltepe , çin borsası çataltepe bizim borsamız da çataltepe yapabilir.Bowespa Omuz oluşturup yeni bir baş yapabilir.

Bunları neden yazdım. Buraları okuyan çabuk etkileniyor.Grafikler düşüş gösterirken yeni zirveler yapıldı.
Grafikleri dikkatlice kendiniz yorumlayın.

BOW 3.tepeye giderse biz çataltepe dax çataltepe (3 tepe gibi) Bow şimdiki durumu omuz kabul edip yeni bir baş yapabilir ama ondan sonra mutlaka büyük düşüşler olacaktır.Örneğin Bowespa yeni bir baş oluştursun oluşturmasın bir ayağını dayamadan gidemez.

Ben piyasa yapıcı olsam yukardaki gibi yapardım.Son kez malı dağıtır ve yine son kez kısaları yakardım.

Fed faiz indirdikten sonra ne olacak beklenti kalmayacak

En iyisi stop loss lu şartlı emirli kısa

ilk mesajım böyle idi.ve uyardığım gibi de oldu.

sonra 3.tepeden bahsettim .olurmu olmazmı göreceğiz.moraller bozuk.dow 12743 kapatmış.formasyon bozulmuş neyse göreceğiz.

şimdi asıl gördüğüm şey bu cinnetten sonra inanılmaz yükselişler görünüyor.faizler faizler faizler.vadelideki hedef 90000 100000 .morallerin en bozuk olduğunda yazayımda vadeli 75000 geçince 100000 diye bağıranlardan olmayayım.ama ne zaman bu cinnetten sonra .
uyebel Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-11-2007, 07:36 PM   #107 (permalink)
uyebel
Senior Member

dow'un haftalık grafiği. saat 17.12 itibari ile dow + 193 de ve 12937 de.iyimserliğe gerek yok.
Bu grafik diyorki .zirve ile çatalın dibi arası kadar en az düşerim. ne olursa olsun düşerim .12.000-12500 arası Belki birde obo yaparım bir daha düşerim.düşerimde düşerim.fed faizi açıklayacak nasıl tepki verir bilinmez.ama sonra yapacak bir şey yok .düşerim.
uyebel Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-11-2007, 07:48 PM   #108 (permalink)
uyebel
Senior Member

Saat 19.47 dow +238 12982 .
bu da dow'un günlük grafiği.3.tepe yapabilirim .tepki verebilirim.ama illede düşerim diyor.
uyebel Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-11-2007, 07:59 PM   #109 (permalink)
uyebel
Senior Member

19.54 Dow + 243 12985.Bu da dow'un aylık grafiği.yukardaki kırmızı çizgiye pull back yapsamda aşağıdaki kırmızı çizgiye inerim diyor.düşerimde düşerim diyor.
uyebel Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-11-2007, 08:10 PM   #110 (permalink)
uyebel
Senior Member

Bu da dow'un günlük çizgi grafiği, belki tuzak kurdum 3.tepeye gidebilirim diyor.Ama iki kırmızı çizgiyi ihlal ettim.yukarı gitsemde tepki versemde .3.tepeyi yapsamda ne yaparsam yapayım düşeceğim diyor.
uyebel Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-11-2007, 08:17 PM   #111 (permalink)
uyebel
Senior Member

bu gece daha bitmedi ama dow esaslı bir tepki veriyor.grafiklerin dili ilk mesajımdan beri düşmek üzerine.likidite yoksa pompa yoksa fazla gidemez.dedim ya grafiklerin dili bu.ne belli olur belkide yalan söylüyor.

her neyse bu düşüş sonrası faiz muhabbetine tahmin edilemeyecek çıkışlar olacak.

.Bu arada bizim borsa bire bir dow ile korelasyon halinde değil.neden.dow 300 günlük ortalamanın altında biz 100 günlük.

olay paritelerle ilgili.Birde bizde morgıçtan zarar gören banka yok.fakat uzantısı türevler dolayısıyla likidite deki azalma bizi etkiler.
uyebel Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-11-2007, 08:32 PM   #112 (permalink)
uyebel
Senior Member

Bu da bizim u 30'un günlük grafiği kırmızı çizgilere kadar tepki versemde vermesemde , olmadı bir tepeye daha gitsemde (grafiğe göre artık ihtimak çok az) en azından ben alt çizgiye vurmadan yapamam diyor.yerçekimi kurallarına aykırı fizik kurallarına aykırı denge kurallarına aykırı illa o bacağı dayamak zorunda.
uyebel Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-11-2007, 08:36 PM   #113 (permalink)
uyebel
Senior Member

bu grafikleri neden çizdim.dow bu gece şok yükseliş yaşıyor.dikkatli olun diye.Bu sayfanın en üstündeki mesajda 68850 den kısalayan mutlaka kazanır demiştim.Bizim vadeli 65800 den kapatmış.Dow bu gece böyle kapanırsa bizde yarın artarız.bırakın artışı bugünkü 65800 den bile kısalayan kazanır.
uyebel Çevrimdışı