|
||
|
|
#178 (permalink) | |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
|
İlgi: Grafiklerin Dili Ve Lehçesi
Alıntı:
grafiklerde yanılmazsam ne olur. dow 1. OBO kırılışı hem türkiye hem dünya da ekonomiyi zorlar.2. OBO kırılışı çok zor duruma sokar 3. OBO kırılışı savaş sebebi bile olabilir. 1929 buhranı resesyonun aşılamaması idi. sadece Almanya resesyonu aştı.***nesyen politikalarla silaha yatırım yaparak.eğer diğer avrupa ülkeleri resesyonu aşabilselerdi savaş çıkmayacaktı. tüketim yoksa üretim yok.üretim yoksa her şey daralmaya başlar kimse kazanamaz .işsizlik had safhaya varır. yani makinada dişlilerin durması gibi birşey. fakat bu olay aşılacak. ama bana göre resesyon başladı ise dünyayı zaman zaman yoklayacak ve bir süre sonra belki 3 belki 5 yıl sonra daha derin yaralar oluşacak |
|
|
|
|
|
|
#180 (permalink) |
|
Senior Member
|
bu da bizim 30 endexin basit bir haftalık grafiği.
haftalık kapanış 42000 günlük kapanış 40000 görünüyor 40000 den sonra daha büyük bir OBO için bir yükseliş görünüyor. grafiktende görüldüğü gibi direk bir iniş olmayabilir grafiğin sol tarafına simetri bir durum da ortaya çıkabilir. haftalık OBO kırılmaz o da ayrı bir mesele . diyeceksiniz ki OBO diye 3 gündür ne zırvalıyorsun. 3 tepe elmas ve OBO .bu olayı uzun süredir takip ediyorum.İlk mesajımı okursanız borsalar büyük düşüşe hazırlanıyor dediğim zamandan beri. haftalık grafikler gelecek için büyük öngörüler gösterir. indikatörlerle ve ağırlıklı ortalamalarla donatılmış karman çorman bir grafik koymak istemiyorum. felaket tellallığı yapmak istemiyorum.sadece çizgilerin gösterdiğini okumaya çalışıyorum.Bakarsınız durumlar değişir formasyon bozulur.yeni grafikler koyarız.şimdilik durum bu [url=http://imageshack.us] [/ |
|
|
|
|
|
#182 (permalink) | |
|
Senior Member
Mekan: ANKARA
|
Alıntı:
Gayet güzel yazmışsın Uyebel... |
|
|
|
|
|
|
#183 (permalink) |
|
Senior Member
|
aslan komutanım sağol,
hiç hoşlanmadığım durumlar var, ABD seçimler ve alınan önlemler etkisini gösterdi diye malı yaz ve sonbaharda mı döşeyecekler düşünmeden edemiyorum.sonra esalı çöküş, yani senin deyiminle bir Ali cengiz oyunu oynanırmı, oynanır |
|
|
|
|
|
#184 (permalink) |
|
Senior Member
|
dow bu gece -153 düşerek 11740 dan kapattı. tahmin ettiğm düşüş devam ediyor.
yarın belki bir pull back gelebilir.ama düşüş yine devam edecektir. aşağıdaki dow un saatlik grafiği ![]() tutarsa buradan tutar bu da günlük grafik ![]() asıl olan düşüştür.ama dow un pull back yapma ihtimali var. yarın açılışta büyük ihtimal dax ve biz eksi açacağız kapanışlar eksi olduğunda bu iki endex de de kırılımlar olmuş demektir. |
|
|
|
|
|
#185 (permalink) | ||
|
Senior Member
|
beybabanın bir yazısı.kopyalamaya değer.
Alıntı:
|
||
|
|
|