Geri Git   Number 1 Forum Group > EKONOMİ - PARA ve SERMAYE PİYASALARI > Ekonomi - Para ve Sermaye Piyasaları > Döviz - İMKB - VOB Haber ve Yorumları

Kapalı Başlık

LinkBack Konu araçları
Eski 15-11-2007, 03:38 PM   #5076 (permalink)
detan
Senior Member

detan'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007
İlgi: Kasım'da aşk başkadır - Kasım Ayı Borsa Anlık Yorumlar

Alıntı:
Orjinal Gönderi : taschakson Mesajı Görüntüle
hah hah hah haaaaaaaaaa...yafu yükün %75'ini dün bosalttim...yüklemek kolay deell...

3. çocuk meselesi.

Saat 14.30
Senin de beynin durdu galiba.
detan Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Faydalı Linkler
Eski 15-11-2007, 03:39 PM   #5077 (permalink)
ziko
Banned/Foruma Giremez

Giriş Tarihi: Oct 2007

abd de yaşam burdan ucuza geldi
ziko Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Eski 15-11-2007, 03:41 PM   #5078 (permalink)
Gaddarson
Senior Member

Gaddarson'ın Avatarı

Thumbs up İlgi: Kasım'da aşk başkadır - Kasım Ayı Borsa Anlık Yorumlar

Alıntı:
Orjinal Gönderi : detan Mesajı Görüntüle
3. çocuk meselesi.

Saat 14.30
Senin de beynin durdu galiba.

hah hah hah haaaaaaaaaaaaaaaa...temam...eskiden daha kolay oluyordu baba yahu...
Gaddarson şuan çevrimiçi  
Eski 15-11-2007, 03:42 PM   #5079 (permalink)
Gaddarson
Senior Member

Gaddarson'ın Avatarı

Cocugun cinsiyetinin pozüsyon ile alakasi olmadigini anlatamadim getti...yerden yere vuruyor beni...e haliyle gunün yarisinda uyukluyorum...garibim arkadas ben garip...kimsesiz...
Gaddarson şuan çevrimiçi  
Eski 15-11-2007, 03:44 PM   #5080 (permalink)
ayhan53
Senior Member

ayhan53'ın Avatarı

Mekan: ne önemi var bu dünyada misafiriz

http://www.number1forum.com/forum/do...smetre-14.html
ayhan53 Çevrimdışı  
Eski 15-11-2007, 03:47 PM   #5081 (permalink)
MANIAC TRADER
Member

Güngör URAS Olayların içinden
Halkın kart ve kredi borcu 86 milyar YTL

Piyasaların, ihracatçıların, iktisatçıların, derdi Merkez Bankası (MB) faizi... Tabii ki MB faizi ekonomi için çok önemli. Sadece Hazine'nin borçlanma faizini, bankaların kredi ve mevduat faizlerinin oluşumunu etkilemiyor, döviz fiyatını da belirliyor...
MB faizi tartışılırken tüketici kredisi kullananların ve banka kartı borçlularının ödedikleri faizin yüksekliği dikkatlerden kaçıyor.
Bankalar konut kredisi faizleriyle tüketici kredisi faizlerini ayrı ayrı ilan ediyor. Konut kredileri uzun vadeli olduğu için genelde düşük belirleniyor. Fakat ihtiyaç kredileri ile kredi kartı borçlarına uygulanan faizler çok (hem de pek çok) yüksek. Bankalar bu faizi "aylık" duyuruyor. Aylık faiz oranları da 2.75'ten başlayarak yüzde 6.65'e kadar değişiyor.
Yüzde 5 aylık faizin birikimli yıllık faturası yüzde 79, yüzde 6 aylık faizin birikimli yıllık faturası yüzde 101, yüzde 6.5 aylık faizin birikimli yıllık faturası yüzde 112'ye geliyor.

Halk devamlı borçlanıyor
Halkımızın bankalara tüketici kredisi ve kredi kartı borcu toplamı ay başında 86 milyar YTL'yi aştı. Yılbaşına göre borçlarında 19.7 milyar dolar artış görüldü. On ayda halkımızın borçları yüzde 29.7 oranında arttı.
Türk ekonomisi 12 ayda yüzde 5 dolayında büyüyor. Türk halkının harcanabilir geliri 12 ayda ortalama yüzde 4.5 dolayında artıyor. Buna karşılık halkımızın bankalara kredi ve banka kartı borcunda yüzde 29.7 artış var.
Halkımız tüketim ihtiyaçlarını karşılamak için sadece bankalara borçlanmıyor. Bakkala, mağazalara, galerilere, müteahhitlere de doğrudan borcu var.
İşte bu nedenledir ki, Türkiye İstatistik Kurumu'nun belirlemelerine göre hane halkının harcanabilir gelirinin yüzde 25'i borç taksitine ve faize gitmeye başladı.

Bankalar mutlu
Ay başında mevduat bankalarımızın toplam kredileri 205 milyar liraydı. Toplam kredilerin yüzde 42'sini tüketici kredileri ve kredi kartı borçları oluşturuyordu.
2006 yılının ilk on aylık döneminde halkımızın ihtiyaç kredisi borçlar 8.9 milyar YTL artışla 26.5 milyar YTL'ye yükseldi. On ayda ihtiyaç kredisi borçlarında yüzde 50 artış var. Bu çok önemli ve üzerinde durulması gereken bir gelişmedir.
Konut kredisi borçlarındaki artış yüzde 31 oranında. Konut kredisi borçları 29 milyar YTL'ye yükseldi.
Krediyle otomobil almada frene basıldığı anlaşılıyor. Otomobil kredisi borç stokunda yüzde 10 azalma var.
Kredi kartı kullanımı yaygınlaşırken ve de kart sayısı artarken kart borçlarında, (tüketici kredilerindeki artışla kıyaslandığında) daha yavaş (fakat gene de yüzde 17 oranında) artış görülüyor. Kart limitlerinin dolması yanında bankaların kart borçlarına yüksek faiz uygulamalarının kart borçlarındaki artışı yavaşlattığı tahmin ediliyor.

Mevduat bankaları tüketici kredileri ve kredi kartları (milyon YTL)
02.11.2007 29.12.2006 YTL Artış%
- Tüketici kredileri 61.249 46.151 15.098 32.7
* Konut 29.031 22.161 6.870 31.0
* Otomobil 5.687 6.365 -678 -10.6
* Diğer 26.529 17.624 8.905 50.5
- Kredi kartları 24.862 21.210 3.652 17.2
* Yeni Türk lirası 24.805 21.183 3.622 17.0
* Yabancı para 56 26 30 115.3
Toplam 86.111 66.361 19.750 29.7

Halkın kart ve kredi borcu 86 milyar YTL / Yazarlar / Milliyet Gazete
MANIAC TRADER Çevrimdışı  
Eski 15-11-2007, 03:47 PM   #5082 (permalink)
brava
Senior Member

brava'ın Avatarı

Alıntı:
Orjinal Gönderi : taschakson Mesajı Görüntüle
Cocugun cinsiyetinin pozüsyon ile alakasi olmadigini anlatamadim getti...yerden yere vuruyor beni...e haliyle gunün yarisinda uyukluyorum...garibim arkadas ben garip...kimsesiz...
Ulen harbiden gaddarsın...hahahahaaaaahhhhh
brava Çevrimdışı  
Eski 15-11-2007, 03:47 PM   #5083 (permalink)
coskun
Senior Member

coskun'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

finli bank iyi ilginç
coskun Çevrimdışı  
Eski 15-11-2007, 03:50 PM   #5084 (permalink)
ayhan53
Senior Member

ayhan53'ın Avatarı

Mekan: ne önemi var bu dünyada misafiriz

Mevduat bankalarının verdiği tüketici kredilerinin toplamı, bir
haftada yaklaşık 434 milyon 676 bin YTL artarak 9 Kasım itibariyle
61 milyar 683 milyon 763 bin YTL'ye yükseldi.
Merkez Bankası verilerine göre, Tüketici kredilerinin toplamı,
2 Kasım tarihinde 61 milyar 249 milyon 87 bin YTL düzeyindeydi.
Mevduat bankalarından YTL cinsinden kullanılan kredilerin
dağılımına bakıldığında, 29 milyar 296 milyon 872 bin YTL'si konut,
5 milyar 689 milyon 507 bin Yeni Türk Lirası otomobil kredilerinden
oluşuyor.
Tüketici kredilerinin banka gruplarına göre dağılımına bakıldığında
ise YTL cinsinden kredilerin 17 milyar 821 milyon 913 bin YTL'si kamu
bankalarından, 31 milyar 812 milyon 280 bin YTL'si özel bankalardan,
12 milyar 49 milyon 570 bin YTL'de yabancı bankalardan alındı.

Foreks Haber Merkezi

ayhan53 Çevrimdışı  
Eski 15-11-2007, 03:50 PM   #5085 (permalink)
Gaddarson
Senior Member

Gaddarson'ın Avatarı

Alıntı:
Orjinal Gönderi : brava Mesajı Görüntüle
Ulen harbiden gaddarsın...hahahahaaaaahhhhh
vallahi sesli düsünmüsüm...garipligim parmaklarimdan klavyeye,oradan da ekrana yansimis...aaaaaaaaaahhh ah...garip gaddar...hah hah hah haaaaaaaaaa...
Gaddarson şuan çevrimiçi  
Eski 15-11-2007, 03:50 PM   #5086 (permalink)
brava
Senior Member

brava'ın Avatarı

Bak ben geldim yine herkes kayboldu.Ülem var bu işte bir gariplik ama anlayamadım
brava Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!