|
||
|
|
#53 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
|
İlgi: Hepinizi zengin edeceğim......hah hah haaaaa
Valla detanım, kahve taneleri içindeki kelleyi 2,5 dakkada buldum, ama bunu bulamıyom...Gerizekalı durumuna düşmemek maksadıyla soruyom...Bunu çözmek için gerekli süreyi belirtirmisin...
![]() |
|
|
|
|
|
#54 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
|
Aslında halka arz edilen şirketlerin SPK ya ihraç değerinin binde ikisi tutarında ücret yatırmaları gerekiyor. Bu maliyet Eğitime Katkı Payı ve Özel İşlem Vergisi dahil binde üçü buluyor. Fakat işin bu kısmı bizi ilgilendirmiyor.
Bizi ilgilendiren, halka açık kalmanın şirket üzerindeki maliyeti. |
|
|
|
|
|
#56 (permalink) |
|
Senior Member
|
Ayrıca Menkul kıymetlerini halka arzı için SPK'ya başvuran anonim ortaklıkların mali tablo ve raporları için bağımsız denetim (özel denetim) yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu çerçevede, menkul kıymet ihraç etmek isteyen kuruluşlar, mali tablo ve raporlarını bağımsız denetimden geçmesi hizmeti karşılığında bağımsız denetim kuruluşlarına bir ücret ödemektedirler.
|
|
|
|
|
|
#59 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
|
Detancım halka açık kalma maliyetini düşünerek kottan çıkmak isteyeceklerini düşünmek bence iyimserlik olur, heleki açıklık oranları bu denli düşükken.Bu ilerisi için avantaj bence, dezavantaj degil.Ancak halka açıklık oranları yüksek olanlar için avantaj olabilir bence.
Son Düzenleme brava tarafından 19-11-2007 10:41 PM de yapıldı.. |
|
|
|
|
|
#61 (permalink) |
|
Senior Member
|
Bu bankaların halka açıklık oranı resmi olarak oldukça yüksek.
Her ne kadar yabancılara satıştan sonra çağrı yoluyla hisseler toplanmış olsa dahi, bu hisseler kotta gözüküyor. |
|
|
|
|
|
#62 (permalink) |
|
Senior Member
|
Tabi ki ben bu işin akademik yönüyle ilgilenmiyorum. Bir takım hukuksal yorumlar getirilebi
lir. Bunlar beni ilgilendirmiyor. Genel olarak doğru iz üzerinde olduğumu düşünüyorum. |
|
|
|