Geri Git   Number 1 Forum Group > EKONOMİ - PARA ve SERMAYE PİYASALARI > Ekonomi - Para ve Sermaye Piyasaları > Döviz - İMKB - VOB Haber ve Yorumları

LinkBack Konu araçları
Eski 22-07-2008, 11:55 AM   #201 (permalink)
detan
Senior Member

detan'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007
İlgi: Hepinizi zengin edeceğim......hah hah haaaaa

Denizbank yine tavan: 10.65
Finansbank da tavan: 7.0
detan şuan çevrimiçi  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Faydalı Linkler
Eski 22-07-2008, 03:58 PM   #202 (permalink)
detan
Senior Member

detan'ın Avatarı

Deniz 11.30 (11.80 gördü)
Finans 7.55 tavanda...

Hah hah haaaaaa.....
detan şuan çevrimiçi  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-07-2008, 12:58 PM   #203 (permalink)
detan
Senior Member

detan'ın Avatarı

Son durum:

Bu topiği açtığımızda U 100 endeks 54300 idi, şimdi 38650

Topiği açtığımızda Finansbank 5.30 YTL idi, şimdi 8.40
Düşen piyasada reel olarak %58 kazandırmış.
Endekse göre performans: %136

Denizbank topik açıldığı tarihte uzunca süre 12,50 - 13,00 aralığında yatay kalmıştı.
Ortalama 12.70 den mal alan ve bedelli sermaye artırımına katılanların maliyeti 6,165 YTL. oldu. Denizbank 12.90 gördü.

Reel kazanç: % 109
Endekse göre performans: % 193
detan şuan çevrimiçi  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-09-2008, 01:41 AM   #204 (permalink)
detan
Senior Member

detan'ın Avatarı

Konu ile ilgili bazı mesajları buraya taşıdım.

Alıntı:
Orjinal Gönderi : tarasbulba Mesajı Görüntüle
bir de hatırlrsınız
sn.detan ile denizbank ve finansbank ile ilgili fikir anlaşmalığımız olmuştu;

1) sn.detan bu iki bankanın imkb kotasından çıkmak istediğini, ve sebebi ne olursa olsun bu kota çıkışının karşılığının yatırımcısına cömertlik olması gerektiğini özet olarak savunmuştu.
2) ben ise bu iki hisseye yatırımın ölü yatırım olduğunu, çünkü malın tamamına yakınının sahipleri olan 2 bankanın yatırımcısına hiçte cömert olmayacağı inancındaydım.

fakat hem denizbank, hem de finansbank sermaye artışına gittiler.
ve bu periotta fiyatlarını nerdeyse 2ye katladılar. grafiklerdende bunu görebiliriz.

her ne sebeple olursa olsun ve ne kadar sürelik bir yukarı bile olsa
sn.detan'ın bunu görerek önermesini ' yiğidi öldür ama hakkını ver ' doğrusu ile
tebrik ediyorum.

bana ise kıssadan hisse şu oldu ;

malın tamamına sahip tahtalar da uzun yatırma preiodundan sonra zamanı gelince prim yaparlar, hemde 1 i 2 yaparak.
detan şuan çevrimiçi  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-09-2008, 01:42 AM   #205 (permalink)
detan
Senior Member

detan'ın Avatarı

Konu ile ilgili bazı mesajları buraya taşıdım....

Alıntı:
Orjinal Gönderi : detan Mesajı Görüntüle
Hakkımı verdiğiniz için teşekkür ederim. Ancak, fiyat artışını sadece sermaye artışına bağlamanız doğru değil.

Niye doğru değil?

1- Evet Denizbank bedelli sermaye artışı yaptı ama Finansbank yapmadı.
Finansbank sermaye artışı yapmadığı halde o da primli.
2- Yine bu süreçte Garanti Bankası da bedelli sermaye artışı yaptı. Fakat topiği açtığım tarihte (düzeltilmiş fiyatlarla) 5.77 olan GARAN bugün 3.84
3- TEBNK da bedelli sermaye artırdı. Topiğin açılış tarihinde 2.72 olan TEBNK bugün 1.53

Demek ki DENİZ ve FINBN daki fiyat artışını sadece bedelli sermaye artışına bağlamak doğru değil.

Bu hisseleri borsa kotundan çıkarmaları için gerekli şartları sağlayıncaya kadar silkeleme ve sert yukarı fiyat hareketleri devam edecek.
detan şuan çevrimiçi  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-09-2008, 01:43 AM   #206 (permalink)
detan
Senior Member

detan'ın Avatarı

Devam....

Alıntı:
Orjinal Gönderi : tarasbulba Mesajı Görüntüle
işte ben de hala o şarta takılı duruyorum.
bunlar borsa kodundan nasıl çıkacaklar.
spk dan bu konuya dair tık yok.
finansbank'ın müdürünün yaptığı açıklamaya göre spk ya kotadan çıkmak için başvurmuşlar.

çok merak ediyorum prosedür nasıl işleyecek ?

herhalde eninde sonunda sizin dediğiniz gibi, spk diyecek ki,
kardeşim sen kotadan çıkmak mı istiyorsun ?

yatırımcına paranı öde çık git

senin hisseni tutan bir yatırımcı kitlesi var,sen buna çağrı yapacaksın
ve çağrıyı onu memnun edecek , yani evet diyeceği fiyattan yapacaksın.

fakat kotadan çıkma sorunu burada bitmiyor.

diyelim ki finansbank 10 liradan çağrı yaptı, (çağrı hisseye ödenecek en az fiyat olacağı için hisse fiyatını yukarı uçurur) ve çoğuda çağrıya uydular, peki uymayanlar ne olacak

sayıları çok az bile olsa, çağrıya uymayanlara hisseleri zorla mı verdirilecek
detan şuan çevrimiçi  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-10-2008, 11:07 PM   #207 (permalink)
***DERMAN***
Senior Member

***DERMAN***'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2008

sv : detan başımdan geçen bi anımı anlatayım

şekerbank hissesi almıştım 2001 buhranıydı o zamanda kriz vardı...

şekerbank hisse senedi o zaman şimdiki değerlemeyle fiyatı 0.80 civarıydı aldığımda

ve mal topluydu yani %98 i takasın topluydu mallar bankanın kendi elindeydi sonra ne oldu biliyormusun şekerbank 2500 lira olduğunda ben dehşet para kazandığımı düşünüp satmıştım senmisin satan 8-9 binlere gitti bende birdaha yüzüne bakmadım başımdan geçen gerçek bir olaydır...
***DERMAN*** şuan çevrimiçi  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-10-2008, 01:42 AM   #208 (permalink)
toprak
Senior Member

Giriş Tarihi: Jan 2008

Evet ayni sekilde vakif finans 10 tl fiyatlara kadar yolu var gibi.
Hele bir truzim hissesi varki 35 tl fiyatlari gosteriyor. ismi simdilik bende kalsin . bu hisseler takibimde.
toprak Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-10-2008, 11:46 AM   #209 (permalink)
detan
Senior Member

detan'ın Avatarı

AFM Uluslararası Film Prodüksiyon Ticaret Sanayi A.Ş.’nin 22.10.2008 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.

21 Temmuz 2008/4 Ağustos 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilen çağrı sürecinin tamamlanmasından ve hisse devirlerinin gerçekleştirilmesinden sonra, Şirketimizin halka açıklık oranı % 1.99'a inmiştir. Bu nedenle, Menkul Kıymetler Borsalarının Kuruluş ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik Madde 48 ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Kotasyon Yönetmeliği Madde 25 kapsamında borsa kotunda bulunan menkul kıymetlerimizin kottan çıkarılması için İMKB'na başvuruda bulunulmuştur. Kamuoyuna duyurulur.”
detan şuan çevrimiçi  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-10-2008, 11:48 AM   #210 (permalink)
detan
Senior Member

detan'ın Avatarı

Halka açıklık oranı % 1.99’a inen AFMAS kottan çıkarılmak için İMKB’ye başvurduğunu açıklamış.

Bir yıl önce bu topikte, bunun hukuken mümkün olduğunu, hem IMKB hem de SPK mevzuatında konuyla ilgili maddeler bulunduğunu anlatmışız. Nitekim AFMAS yöneticileri mevzuatın kottan çıkmaya müsait olduğuna kanaat getirmişler ve borsa kotundan çıkmak için başvuruda bulunmuşlar.
AFMAS'daki gelişmeleri takip ederek aynı durumdaki birkaç banka ve şirkette olabilecek fiyat hareketleri hakkında fikir edinebiliriz.
detan şuan çevrimiçi  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-11-2008, 11:59 AM   #211 (permalink)
detan
Senior Member

detan'ın Avatarı

AFMAS bu haberden sonra 4.30 dan 8.35 e kadar çıkarak 10 günde neredeyse %100 prim yaptı ve bugün düşmeye başladı.
Sert aşağı ve yukarı hareketlerle piyasada kalan az sayıdaki hisseleri toplamaya çalışacaklar.
Zaten topiğimizin ana teması buydu. DENİZ ve FINBN'dan sonra AFMAS üzerindeki gözlemlerimiz de beklentilerimizin doğru olduğunu ortaya koyuyor.
detan şuan çevrimiçi  
Alıntı Yaparak Cevapla

Etiketler
edeceğimhah, haaaaa, hah, hepinizi, zengin

Konu araçları

Gönderi Kuralları