|
||
|
|
#1751 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Nov 2007
|
İlgi: Aralık'ta kış başkadır - Aralık Ayı Anlık Borsa Yorumlar
şimdi kritik soru şu......
11 fed kararı.....21 abd'de vade sonu.......11'e kadar yukarıyı zorlayan 12'sinden itibaren çökertir mi endeksleri....yoksa 9 gün daha sabredip duman mı eder ayıları..... bizde de tam o arada bayram giriyor...... tüm endekslerin dönüşü muhteşem olacak lakin o anı yakalayana kadar 2-3 tane margin yükselişi yapabililer..... 2. seans dax iki zirvenin direncinden döndü.....3. zirveyi yaparak...... fakat kapanış itibariyle o seviyenin üstünde kapadı......dow ile birlikte......yarın % 1 artı açılması kuvvetle muhtemel....hatta biraz daha fazla....... o yüzden yarın 1500 puan yukarıdan açabiliriz......kısada olanın asla daha nereye gidecekler dememesi gereken günlere girdik.....geçen sefer ben böyle diye diye götüme kadar geldiler....girdiler....o yüzden asla şakası olmaz bu son 3-4 seansın...... |
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#1752 (permalink) |
|
Senior Member
|
bugün ilave long daha yaptım.....71700 ortalama ile......çok acele etmişim ama akşam abd'ye güvendiğim için düşüşte kapamadım....tabii daha alttan ilave de yapmadım......mecburi boğa olmayayım diye..........70900'den 5 kaldıraç.....71700'den 2,5 kaldıraç uzunum.......
yarın 2,5 daha uzunlayıp 2. seans açılışını bekleyeceğim....güzel bir hareket olursa seans sonuna kadar taşır orada veririm yarısını....yoksa anında bırakırım..... |
|
|
|
|
#1754 (permalink) |
|
Senior Member
|
bu hareketlerin aynısını geçen sefer de yaptılar......
fed kararının ardından piyasa son yükselişini yapıp....sonra çökecek......geçen sefer seçimlerden sonra aynen böyle olmuştu..... kalan 3-4 günde 10000 puan bile yükseltebilirler......çöküşe ayıları gariban halde sokmak için....moralsiz ve de kısasız....... o yüzden kağıtların delirme ihtimalini gözönüne almakta fayda var.......vadeli 1500 puan önde bile seyredebilir....kapanışta fkafa kafaya kapaması her ne kadar soru işareti yaratsa da çok birşey değiştirmez....aynen efg'nin dün kapanışta 400 puanı 2 emirle satması gibi....... |
|
|
|
|
#1755 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
|
vadelinin yarın veya birkaç gün için 74700 e kadar yolu var.tabi 74700 her gün için düşüyor.ben daha önce 74000 derken bu kadar hızlı geleceğini düşünmemiştim.benim dediğim 74700 çizgisi ile 74000 çizgisi aynı.
|
|
|
|
|
#1758 (permalink) |
|
Senior Member
|
73 bine kadar ciddi bir direnç göremedim.......zaten görmek için de bakmadım.......
![]() 72150'de oyalanıyorlarsa....bu mal almak içindir..... bana kalsa direkt 73 bin olurum.....geceye uzunda girene mutluluğu....kısada girene mutluluk çubuğunu verirdim....... |
|
|
|
|
#1759 (permalink) |
|
Senior Member
|
beynim 11 aralık akşamına uzun gir diyor.....çünkü parayı boğalık kazandırıyor....
kalbim ise kısa da gir diyor....çünkü ayılığa aşığım ve kısadan başka birşey düşünemiyorum..... bir kısalayabilsem rahatlayacağım ama para kaybettiriryor diye onu da yapamıyorum...... |
|
|
|
|
#1760 (permalink) | |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
#1761 (permalink) |
|
Senior Member
|
abd endeksleri 2 günde % 3-3,5 arasında yükseldi.......ki bugün öğleden sonra yediği satışta herkes düşüş bekliyordu....ve kısalayan oldukça çok oldu......uzunlayan ise çok az......işte o yüzden yarın çok yukarıdan açıp çok çooookkk yukarılara gidebilir.......mecburen pozisyon kapatacak olanlar var....çünkü 11 aralık 50 puan indirdi mi 2000 puanı kafadan gösterecekleri korkusu iliklerine kadar işler kısada olanın......
|
|
|