Geri Git   Number 1 Forum Group > EKONOMİ - PARA ve SERMAYE PİYASALARI > Ekonomi - Para ve Sermaye Piyasaları > Döviz - İMKB - VOB Haber ve Yorumları

Kapalı Başlık

LinkBack Konu araçları
Eski 02-01-2008, 11:04 AM   #401 (permalink)
hulusi
Senior Member

hulusi'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2007
İlgi: Ocak ayı şelale mi?? Ralli mi?? bilin bakalım.

Alıntı:
Orjinal Gönderi : hulusi Mesajı Görüntüle
prüyü geçene kadar dayı diyormuşmuş.. geçelimde köprüyü görürsün sen..tüm ganimetlerine el koyacam..
ordusu da arkadan vurdu..kendi orduna laf geçiremiyon hala ne işin var bakanlık koltuğunda,onbaşı..
hulusi Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Faydalı Linkler
Eski 02-01-2008, 11:04 AM   #402 (permalink)
brava
Senior Member

brava'ın Avatarı

Ingiltere`de Ekonomik Kriz Derinlesirken,
Bugun Ilk Sayfasini Tamamen Bu Konuya Ayiran The Independent Gazetesi,
Muflis Olarak Tanimladigi Ulkede Bu Yil 120 Bin Kisinin Borclarini
Odeyemedigini Kabul Edip Iflasini Isteyecegi Tahmininde Bulundu.
Ozellikle Noel Alisverislerinin Ardindan Artan Borclarin, Yukselen
Tutsat Faizlerinin, Giderek Artan Gida Ve Akaryakit Fiyatlarinin Halki
Iflas Noktasina Getirdigini Ifade Eden Gazete, Borclarini Odemekte
Gucluk Cekenlerin Sayisinin Nufusun Yuzde 23’unu Olusturan 9,5 Milyona
Yaklastigina Isaret Etti. Yazida, Bu Kisilerin Ortalama Borclarinin Da
30 Bin Sterlin Civarinda Oldugu Kaydedildi.
Uzmanlar, 2008 Yili Boyunca Her Ay 10 Bin Kisinin Borclarini Odemeyecek
Duruma Duseceklerini Belirtiyorlar.
Bu Yil 120 Bin Kisinin Borclarini Odeyemeyecek Duruma Gelecekleri
Belirtilirken, Bu Rakamin 2004’te 47 Bin Oldugu Bunun Da Uc Yil Icinde
Yaklasik Uc Katlik Bir Artisa Isaret Ettigi Kaydedildi.
Bu Arada Kisisel Finansal Gucluklerin Arttigi Ingiltere’de, Kredi Karti
Ve Sahsi Kredi Basvurularinin Reddinde De Buyuk Bir Artis Goze Carptigi
Aciklandi.
Yapilan Arastirmalara Gore Gecen Kasim Ayinda Yapilan Kredi Karti
Basvurularinin Yuzde 38’i Ve Sahsi Kredi Basvurularinin Da Yuzde 19’u
Reddedildi. Yuzde 6 Oranindaki Kredi Karti Kullanicisinin Kart Limitleri
De Dusuruldu.

-aa-
brava Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Eski 02-01-2008, 11:05 AM   #403 (permalink)
brava
Senior Member

brava'ın Avatarı

Alıntı:
Orjinal Gönderi : sahsuvar Mesajı Görüntüle
brava rep rep rep...
Teşekkür ederim.Açılsın ödeşiriz.
brava Çevrimdışı  
Eski 02-01-2008, 11:06 AM   #404 (permalink)
keysmart
Senior Member

keysmart'ın Avatarı

garan dip olanda
uzunu zebaha gadar repliyesim gelir
keysmart Çevrimdışı  
Eski 02-01-2008, 11:06 AM   #405 (permalink)
hulusi
Senior Member

hulusi'ın Avatarı

Alıntı:
Orjinal Gönderi : uzuncagatay Mesajı Görüntüle
tadelle....ayu çükünün unutulmaz tadu....
aslanlar gibi vuruşuyorum..arslan yürekli rişar bile halt etmiş..niye? çünkü harp zenaatlarının inceliklerini iyi biliyorum..ömrümü adadım..ama zafer beni sevindirmiyor..çünkü kendime ait zaferim sanece ganimetler..
hulusi Çevrimdışı  
Eski 02-01-2008, 11:07 AM   #406 (permalink)
brava
Senior Member

brava'ın Avatarı

Hey maaşallah.Sörf yapıyom ***fim yerinde.2.43 **** satış, 2.40 **** alış.

Çocukların senetleri.
brava Çevrimdışı  
Eski 02-01-2008, 11:07 AM   #407 (permalink)
gregorian
Senior Member

gregorian'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007

bir dostum, bu yazıyı frw etmiş bana. ben de sizle paylaşayım dedim.
mahfi eğilmez bakın neler yazmış...

2008 ile ilgili bir kaç yazı yazdım bu sütunda. Dünyadaki karışık ortamı, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu değerlendirmeye çalıştım. Ulaştığım sonuç 2008 yılının önceki bir kaç yıldan çok daha zor ve sıkıntılı bir yıl olacağı biçimindeydi. 2008 yılında dünyada 2006 ve 2007 yıllarında yaşananlardan daha büyük ve uzun süreli bir kriz yaşanmasını bekliyorum. Bu beklentimin nedenini daha önceki yazılarımda açıkladım. Temel nedeni dünyadaki bütün değerlerin şişmiş olması, Türkiye'de ise ekonomik durumun göründüğü kadar iyi olmaması, yani bu görüntünün önemli bir bölümünün algılama hatasına dayanması. Durum böyle olunca 2008 yılı için tahmin yapmak çok daha zorlaşıyor. O nedenle uzun zamandır ilk kez bu yıl için böyle ayrıntılı bir tahmin yapmayacağım ve yalnızca YTL'nin ciddi bir değer kaybıyla karşılaşacağını beklediğimi vurgulamakla yetineceğim.

2008 yılı bana kazanç yılı gibi görünmüyor. Faiz gibi, kâr gibi kazançlar elde etmeye çalışmaktan çok ana parayı korumanın öne çıkacağı bir yıl gibi görünüyor. Bir çok şişmiş değer bu yıl içinde normal değerine inebilir. Örneğin 500 milyar YTL'ye alınmış bir gayrimenkul 300 milyar YTL'ye düşebilir. Ya da piyasa değeri 1 milyar dolara yükselmiş bir şirketin değeri 300 milyon dolara inebilir. Bu yalnızca bizde değil bütün dünyada olabilir. Yani konu Türkiye ekonomisinden kaynaklanmayabilir. ABD'de ortaya çıkan subprime mortgage krizi ve ardından yaşananlar yavaş yavaş bu tür bir düzeltmeye doğru gidişin göstergelerini sergiliyor. Bu, yalnızca ABD'nin sorunu değil artık. Küresel sistem bu tür gelişmeleri hemen genele yayıyor. Bütün ekonomilerde bu tür zaaflar olduğu için de yayılma ve etkilenme hızlı ve büyük oranlı olabiliyor.

2008 senaryom ne yazık ki iyimser değil. Tahminlerim, size açıklayamayacağım kadar kötü görünüyor bana. Geçmiş yıllarda "dünyada ekonomik kriz, Türkiye'de siyasal kriz olmazsa" diye başlayan varsayımlarımı sıralar, sonra da tahminlerimi açıklardım. 2008 için böyle bir varsayım koyamıyorum ortaya. Kriz olacağını varsayınca da tahmin yapmak mümkün olmuyor. Bir tek uyarı yapmakla yetineyim: YTL'nin başlangıçta biraz daha değer kazanması sizi şaşırtmasın, sonrası önemli.
Eski 02-01-2008, 11:07 AM   #408 (permalink)
-KAYA
Senior Member

-KAYA'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007

Alıntı:
Orjinal Gönderi : hulusi Mesajı Görüntüle
nasıl hissetmem..general olmuşum..hür general.. saol..
Ne biliyon, belkim ben ettim seni hür. :rolleyes:

Amma da yakışmış.Helâl. ;)
-KAYA Çevrimdışı  
Eski 02-01-2008, 11:08 AM   #409 (permalink)
detan
Senior Member

detan'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

İŞFİN 2 taban daha yaparsa kesin alıcıyım.
detan Çevrimdışı  
Eski 02-01-2008, 11:08 AM   #410 (permalink)
hulusi
Senior Member

hulusi'ın Avatarı

hem zafer de neymiş?fili ilhak mı kaldı..gittiğin yere demokrasi getirmek var..sömürmek var..özgür kölelerin var..
hulusi Çevrimdışı  
Eski 02-01-2008, 11:10 AM   #411 (permalink)
hulusi
Senior Member

hulusi'ın Avatarı

Alıntı:
Orjinal Gönderi : -KAYA Mesajı Görüntüle
Ne biliyon, belkim ben ettim seni hür. :rolleyes:

Amma da yakışmış.Helâl. ;)
saol darısı başına..
hulusi Çevrimdışı  
Eski 02-01-2008, 11:10 AM   #412 (