Geri Git   Number 1 Forum Group > EKONOMİ - PARA ve SERMAYE PİYASALARI > Ekonomi - Para ve Sermaye Piyasaları > Döviz - İMKB - VOB Haber ve Yorumları

Kapalı Başlık

LinkBack Konu araçları
Eski 03-01-2008, 11:03 AM   #1151 (permalink)
brava
Senior Member

brava'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2007
İlgi: Ocak ayı şelale mi?? Ralli mi?? bilin bakalım.

Stagnasyon Kokuyor

Abd’den Aciklanan Imalat Sektoru Tedarik Yonetimi Enstitusu (ism)
Endeksi, Dun 50 Seviyesinin Cok Altinda Aciklaninca Imalat Sektorunde Bir
Daralmanin Oldugunu Gosterirken, Yine Bu Verinin Alt Endeksi Olan Fiyat
Endeksinin Beklentilerin Cok Ustunde Aciklanmasi Ekonomide Daralma
Olmasina Ragmen Enflasyonun Arttigini Gostermesi Nedeniyle, Dolar
Geriledi.

Bugun Ve Yarin Abd’den Istshdam Verileri Aciklanacak. Ayni Sekilde Yine
Bugun Avrupa’dan Da Istihdam Verileri Aciklanacak Ve Bu Iki Tafartana
Ciklanacak Veriler De Perakende Sektorunun Nasil Etkilenecegiyle Ilgili Ip
Uclari Verecek. Dun Euro’nun Yukselisi Biraz Da Fed’in 50 Baz Puanlik
Indirim Yapabilecegine Bagli Olarak Gelismesi Bugunlerde Aciklanacak
Olan Verilerin Faiz Ekseninde Degerlendirilecegini Gosteriyor.
Benim Beklentim 1.4650 Kirilmadikca Paritenin 1.48’in Uzerine Cikacagi
Yonunde. 1.4750’nin Bugun Kirilmasi Durumunda 1.4860 Kolay Hedef
Olur.

Teknik Seviyeler
Direncler 1.4730 1.4750 1.4860
Pivot (1.4710)
Destekler 1.4680 1.4650 1.4580
Beklentiler
Bugun Haftalik Uzun Vade
Yukari Yatay Yatay

Okan Aybar, Cta
Nfa Member # 0300767 - Cftc Registered
Anatolia Capital
brava Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Faydalı Linkler
Eski 03-01-2008, 11:03 AM   #1152 (permalink)
uzuncagatay
Senior Member

uzuncagatay'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2007

69300'e kadar % 100 kefilim.....kefaller hala 550 puan yukarıda duruyor....kendileri mi keriz yoksa keriz mi arıyorlar anlamadım ama buradan da kısaladığım için mesudum.....
uzuncagatay Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Eski 03-01-2008, 11:56 AM   #1153 (permalink)
brava
Senior Member

brava'ın Avatarı

Avrupa Merkez Bankasi Turkiye Saati Ile 11:00`da Duzenleyecegi Reverse Repo
Ihalesi Ile Piyasadan 200 Milyar Euro Cekecegini Acikladi. Ecb Ihalede Yuzde 4
Sabit Faiz Uygulanacagini Duyurdu

-matriks-
brava Çevrimdışı  
Eski 03-01-2008, 11:57 AM   #1154 (permalink)
brava
Senior Member

brava'ın Avatarı

Hay alnına koyayım yarım saattir foruma giremedim.Bu arada 1.50' den **** lot İŞFİN alındı.
brava Çevrimdışı  
Eski 03-01-2008, 11:58 AM   #1155 (permalink)
hulusi
Senior Member

hulusi'ın Avatarı

Alıntı:
Orjinal Gönderi : brava Mesajı Görüntüle
Pardon...Bu muayyen günündesin kısmını anlayamadım, biraz açarmısın
olmaz açamam..
hulusi Çevrimdışı  
Eski 03-01-2008, 11:58 AM   #1156 (permalink)
iMASLAN
Senior Member

iMASLAN'ın Avatarı

Mekan: ANKARA

Peh Peh Peh...
iMASLAN Çevrimdışı  
Eski 03-01-2008, 11:58 AM   #1157 (permalink)
profman72
Senior Member

profman72'ın Avatarı

Alıntı:
Orjinal Gönderi : brava Mesajı Görüntüle
Hay alnına koyayım yarım saattir foruma giremedim.Bu arada 1.50' den **** lot İŞFİN alındı.
..İSFIN 1,25 e kadar devam ...Yapıkredi 2 li DİP yaptı artık burdan döner
endeks te döner
profman72 Çevrimdışı  
Eski 03-01-2008, 11:58 AM   #1158 (permalink)
hulusi
Senior Member

hulusi'ın Avatarı

Alıntı:
Orjinal Gönderi : uzuncagatay Mesajı Görüntüle
69300'e kadar % 100 kefilim.....kefaller hala 550 puan yukarıda duruyor....kendileri mi keriz yoksa keriz mi arıyorlar anlamadım ama buradan da kısaladığım için mesudum.....
66 ya kadar da ben kefilim..
hulusi Çevrimdışı  
Eski 03-01-2008, 12:00 PM   #1159 (permalink)
-KAYA
Senior Member

-KAYA'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007

FED NE DEDİ?

"Kredi piyasalarındaki daralma ekonomik büyümeyi kötüleştirebilir ki bu durum kredilerin daha da daralmasına yol açabilir ve dolayısıyla (gelecek toplantılarda) çok daha anlamlı faiz indirimlerine gerek duyulabilir. Fakat eğer piyasalar bozulmazsa ve istikrara kavuşursa, faiz indirimlerini geri almak (faizleri yükseltmek) uygun olabilir."

Bu arada bir noktayı da vurgulayalım. FED üyelerinden Mr. Rosengren 25 baz puanlık indirime karşı çıkarak 50 baz puan indirim yapılması yönünde oy kullandı. Buna gerekçe olarak da, son gelen ekonomik verilerin daha yüksek oranda bir faiz indirimi gerektirdiği konusunu vurguladı.

FED NE DEMEK İSTEDİ?

Ben bu açıklamayı piyasanın ve bizlerin anlayacağı bir dile çevirdim. FED aslında şunu söylemek istedi;

"Ey piyasalar lütfen bozulmayın... yalvarırım istikrarı bozup da, bizi daha fazla faiz indirmek zorunda bırakmayın. Bakın bir de enflasyon sorunumuz var... Ne olur yapmayın... Biraz düzelmeye bakın da bir sonraki toplantıda faiz indirmeyelim ve enflasyonu da hortlatmayalım. Üstelik ben Bernanke olarak enflasyon hedeflemesinin teorik babası olarak benim kredibilitemi düşürmeyin... Ufff bu FED'i yönetmek ne zormuş yahu..."

Tabi ki piyasalar bu açıklamayı ilk anda "FED büyümeye daha fazla önem veriyor ve faiz indirecektir" diye algılasalar da sonra bu cümleyi bir daha okuduklarında gördüler ki eğer piyasa düzelirse FED bir sonraki toplantıda faiz indirmeyebilirdi. O zaman ne yapmak gerekiyor.. Tabi ki daha fazla düşüp FED'i yeni bir faiz indirimine zorlamak gerekiyor.

Sen şimdi FED olarak piyasaya bunu söyleyeceksin ve piyasa da saf saf yükselecek öyle mi? Yok öyle yağma.. Paşa paşa faiz indirip, seçim öncesinde ekonominin resesyona girmesini önleyip piyasaların istediğini yapacaksın. Ben piyasa olsaydım daha da fazla bozulurdum ve ben bozuldukça FED'deki moraran ve saran yüzlere bakıp birkaç gün içinde yeni bir açıklama yaparak, "Tamam canım yine siz kazandınız.. Bir dahaki toplantıda indireceğiz" demesini beklerdim. Dolayısıyla da dWo jones olarak desteğimi aşağı kırardım. Dün gece de böyle oldu... Dow Jones endeksi 13.100 gibi kritik bir destek seviyesinin altında, 13.043 seviyesinden kapattı. Bu arada Dolar-Japon Yeni paritesi de yeniden 110 seviyesinin altına gelerek stresli gülerin başlamasına neden oldu.
Fuyçır :
http://www2.barchart.com/mktcom.asp?section=indices
Global : http://www.omveri.net/onl/onlindex.asp?sayfa=0
-KAYA Çevrimdışı  
Eski 03-01-2008, 12:01 PM   #1160 (permalink)
uzuncagatay
Senior Member

uzuncagatay'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2007

Alıntı:
Orjinal Gönderi : uzuncagatay Mesajı Görüntüle
iş yatırım dax'ın DAHA düşmeyeceğine oynuyor.....asıl bomba artık DAX yahu....özürlü iş yatırım....nassı vereceksin o malları bir ben biliyorum bir de allah......

işyatırım kısaya geçmiş....maliyeti de 63 bin.....hahh ahhha hhaaaa......
uzuncagatay Çevrimdışı  
Eski 03-01-2008, 12:01 PM   #1161 (permalink)
brava
Senior Member

brava'ın Avatarı

Alıntı:
Orjinal Gönderi : profman72 Mesajı Görüntüle
..İSFIN 1,25 e kadar devam ...Yapıkredi 2 li DİP yaptı artık burdan döner
endeks te döner
1.44 iyi bak.
brava Çevrimdışı