|
||
|
|
#1452 (permalink) |
|
Moderator
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
Mekan: San Francisco
|
İlgi: Ocak ayı şelale mi?? Ralli mi?? bilin bakalım.
arkadaşlar 2-3 gündür kimseye rep veremedim işlerim yoğunluğu sebebiyle
akşam herkese rep vereceğim hemde tahmin edemeyeceğiniz kadar... sizde bana rep verirseniz sevinirim ![]() |
|
|
|
|
#1454 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
|
Bankalardaki Toplam Doviz Mevduat Hesaplari, 14-19 Aralik 2007 Tarihleri Arasinda
1 Milyar 768 Milyon Dolar Azalarak 114 Milyar 172 Milyon Dolara Indi. Merkez Bankasi Haftalik Bulteninde Yayinlanan Gecici Verilere Gore, Bir Onceki Hafta Toplam Doviz Mevduat Hesaplari 115 Milyar 940 Milyon Dolar Duzeyindeydi. Doviz Tevdiat Hesaplari Toplami Ayni Donemde 1 Milyar 446 Milyon Dolar Azalarak 98 Milyar 419 Milyon Dolar Oldu. Yurt Ici Doviz Tevdiat Hesaplari Toplami, 1 Milyar 355 Milyon Milyon Dolar Azalarak 94 Milyar 895 Milyon Dolar Olurken, Yurt Disi Doviz Tevdiat Hesaplari Ise 3 Milyar 524 Milyon Dolar Seviyesine Indi. -matriks- |
|
|
|
|
#1455 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
|
ELEKTRİĞE YÜZDE 5 ZAM DAHA !
Elektriğe yapılan yüzde 15 zamma yeni artışlar eklenince oran konutlarda yüzde 19’a çıktı. Vergiler ve fonla birlikte vatandaşın faturasına yansıyacak zam oranı yüzde 20’yi bulacak. Yeni yılla birlikte elektriğe konutlar için yüzde 15, sanayi için yüzde 10 zam yapıldı. Ancak dağıtım, iletim ve perakende satış hizmetleri eklendiğinde zammın açıklanan oranın üstüne çıkacağı anlaşıldı. Faturayı oluşturan bu unsurlarla tarife yeniden belirlendi. Buna göre, konutlardaki zam oranı ortalama yüzde 19 oldu. sanayide ise yüzde 10’luk artış yüzde 12’ye çıktı. Faturaya yansıyacak artış bununla da sınırlı kalmıyor. Yüzde 18 KDV, konutlarda yüzde 5, sanayide yüzde 1 oranında alınan belediye tüketim vergisi ve yüzde 1’lik enerji fonu da bu artışlara eklenecek. Bu haliyle vatandaşın eline geçecek faturada konutta 15.8 kuruş olan kilovatsaat başına tarife 18.9 kuruşa yükselecek. Böylece elektrik zammı vatandaşa yüzde 19.62 olarak yansıyacak. OTOMATİK TARİFEYLE ZAM ARTABİLİR Otomatik tarife ile birlikte artan petrol ve doğalgaz fiyatları da dikkate alındığında Şubat ayında bu zam oranının daha da artabileceği belirtiliyor. Bu arada tartışılan elektrik zammı mahkemelik oldu. Tüketici Hakları Derneği, elektriğe yapılan zammın iptali için Danıştay’da dava açtı. |
|
|
|
|
#1456 (permalink) | |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
|
Alıntı:
Junior Member Giriş Tarihi: Oct 2007 Mesajlar: 10 REP Gücü : 28 REP Puanı : 2791 REP Seviyesi : Walla Hayalet gardaşım, nerede hangi topicde virdim bilmiyom ama bi dene virdim. :rolleyes: ![]() Cemil'e de bi dene. ![]() |
|
|
|
|
|
#1459 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Nov 2007
|
abd futurelar artıya geçti......bizim artıya geçmemize de 1250 puan kaldı....ha gayret öküzler.....
![]() ![]() 69125 üstü yok öküzler....şu an üstüne çıkmanız sizi kandırmasın....hoş amaç zaten öküzleri kandırmak yaa neyse..... e coşku veriyorlar yaa....1000 puan eksi olmamaıza rağmen..... |
|
|