Geri Git   Number 1 Forum Group > EKONOMİ - PARA ve SERMAYE PİYASALARI > Ekonomi - Para ve Sermaye Piyasaları > Döviz - İMKB - VOB Haber ve Yorumları

Kapalı Başlık

LinkBack Konu araçları
Eski 01-01-2008, 03:41 PM   #126 (permalink)
uzuncagatay
Senior Member

uzuncagatay'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2007
İlgi: Ocak ayı şelale mi?? Ralli mi?? bilin bakalım.

nasdaq'ın yamulması en basit tabriyle abd'deki krizin diğer sektörlere yansıması olarak algılanacak ve panik başlayacak.....

dikkat ederseniz VIX endeksi bazı şeyleri çok önceden fiyatlıyor.....borsalar o kadar düşmüyor dediğimiz gün VIX ciddi artıyor ya da borsalar yükselmezken VIX ciddi düşüyor.....tabii biz VOB nedeniyle her veriyi 5. dak.'larda incelediğimizden bazı şeylere istesek de göremiyoruz.....bildiğimizi zannediyoruz ama odaklanmamız başka yerlere olduğundan unutup gidiyoruz.....

forumu grafiklerle boğmak istemiyorum....ama....

GBP/YEN grafiğini ne zamandır koyuyorum....GBP/USD grafiğini de......

usd/yen'i zaten herkes kullanıyor....

olayın GBP kısmı krizin avrupa'ya yansıyacağını gösteriyor....önce ingiltere kanalıyla.....çünkü AB dediğimiz başında ortasında ve sonunda aslen DAX'ı gösteren grafiklerin yamulması en zor olanı....çünkü en güçlü olanı o.....yani yıkılmaz kale.....onu doğal olarak en son yıkacaklardır.....ilk başta japonları yıktıkları gibi......

neden japonya çook çok önceden yıkıldı ve hiç toparlanamadı diğeleri gibi.....çünkü parası deeğr kazanıyordu ve kendisinin ana iştirak alanı İHRACATTI.....

eee euro da değer kazandı ama dax göçmedi diyenler için ekonomiden çok anlamam ama avrupa şirketlerinin avrupa'da üretim yapmadığını ya da doğu avrupa üzerinden işçi çalıştırdığını bildiğimi ana üretim yerlerinin ucuz işgücü olan bölgeler olduğunu, euro maliyetleri fazla olmadığı için maliyet sıkıntısı yaşamadıklarını hatta tam tersine güçlü euro nedeniyle maliyetlerini çok daha ucuza indirebildiklerini bu kur ile değil asya'da, abd'de bile işçi çalıştırabileceklerini söylerdim....

yani euronun değer kazanması ile yenin değer kazanması farklı şeyler ekonomik anlamda.....birinden zaten üretim taaa eskilerden beri sömürgelerde yapılıyor....olsa olsa en fazla daha düşük euro ile satarlar ama işin maliyetini karşılamada eldeki güçlü euronun avantajı çok fazlasıyla finanse eder bu fiyat indirimini....

japonya endeksi bir nevi çöktü.....abd finansal piyasaları çöktü.....diğer piyasalar finansal piyasalardaki çöküşün tüm abd piyasalarına yansıyıp yansımayacağına bakıyor....

bunlar dünyanın en büyük 2 ekonomisi.....

tabii bir de biz çöküşü beklerken adamlar yükseliş için nelere ihtiyaçları olduğunu düşünüyorlardır 2008'de....

aşısını üretmeden salgını sokağa yayan bir ilaç firması olabiliir mi......

o yüzden beybaba'nın da sürekli değindiği ''simple is the best'' is really best.....
Faydalı Linkler
Eski 01-01-2008, 03:42 PM   #127 (permalink)
STAH
Senior Member

STAH'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2007

teşekkürler değerli arkadaşlarım...

şimdi bir alıntı asacağım...sonra bir değerlendirme yapmaya çalışacağım...
--------------------------------------------------------------------------
ABD`de konut fiyatları şoku

ABD ekonomisinin 'sorunlu sektörlerinden' konut piyasasında, Ekim ayında fiyatlarda rekor düşüş görüldü.

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor'&s tarafından hazırlanan S&P/Case-Shiller Konut Fiyat Endeksine göre, konut fiyatlarında son 10 aydır gözlenen düşüş, Ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,7 oranına ulaşarak yeni bir rokor kırdı.

ABD'de aylık bazda konut fiyatlarında bundan önceki rekor düşüş, yüzde 6,3 ile 1991 yılının Nisan ayında olmuştu.
STAH Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Eski 01-01-2008, 03:44 PM   #128 (permalink)
ByKuzguN
Co Administrators

ByKuzguN'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2005

Yeni topiğiniz hayırlı olsun arkadaşlar, hepinize yeni yılda bol kazançlar..
ByKuzguN şuan çevrimiçi  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Eski 01-01-2008, 03:50 PM   #129 (permalink)
iMASLAN
Senior Member

iMASLAN'ın Avatarı

Mekan: ANKARA

Alıntı:
Orjinal Gönderi : uzuncagatay Mesajı Görüntüle
cuma günü MB kapanış kurları belirlendikten sonra usd nerdeyse % 1,5 prim yaptı.....

boğa öldü ortaklık bozuldu...

abd endekslerinde kriz sadece finansal kağıtlarda başgösterdiğinden ana endeksler hala milleti uyutuyor....yahu bu kadar yazıldı çizldi aha yılsonu nerede kapadıkları ortada diyor bissürü keriz......

öncelik sırası denilen birşey var......sen depreme en dayanıklı evlerin ilk başta satıldığını gördün mü.....önce kelepir fiyat adı altında çürükler elden çıkarılır....bu arada depreme dayanıklı denilerek bu tarz evlere talep yaratılır.....sonra allah'ın emri neyse o olur denip depremden kaçılamayacağı vurgulanır.....

çünkü salağa yatmaya artık gerek kalmamıştır.....

bizim de 3-5 kuruşluk paramızla bile artık salağa yatma ihtiyacı duymadığımız gibi......

rotasyon en önemli gösterge şu an sektörel bazda....ve nasdaq düşüşte öncülüğü el almış gibi duruyor.....
Hey MaşşAllah...
iMASLAN Çevrimdışı  
Eski 01-01-2008, 03:52 PM   #130 (permalink)
profman72
Senior Member

profman72'ın Avatarı

Alıntı:
Orjinal Gönderi : uyebel Mesajı Görüntüle
diğer sitedekileri repledim.geldim sana rep veremiyorum.kaynak varmı elinde
...UYUBEL alsana kanyak istemediğin kadar TIK la tıklayabildiğin kadar..sonra gel bide bana TIK la

http://www.number1forum.com/forum/vi...ey-bulucu.html

http://www.number1forum.com/forum/tu...klikler-2.html
profman72 Çevrimdışı  
Eski 01-01-2008, 03:59 PM   #131 (permalink)
uzuncagatay
Senior Member

uzuncagatay'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2007

stah baba saygılar....aynı duyguları paylaşıyoruz olmalıyız ki diğer taraftaki 11111 başlığımı bile unuttum nerdeyse.....

üyebel yonca'ya neden gıcık olduğuma gelince....aslında bu konu MIGRS satışına da ışık tutabilir.....

2004'de yonca ıntesa'ya % 100 'ü 2 milyar küsür usd üzerinden bir değerle satılacaktı....% 40-50 hiisesine 1 milyar usd ancaa eriliyordu....satılamadı ve taban oldu....iyi de oldu çünkü ondan sonra banka atağa geçti.....6 küsür piyasa değerinden GE'ye satıldı.....

çünkü koşullar iyileşmişti....hem ülke koşulları hem de global koşullar......

şimdi aynı durum MIGRS için geçerli.....bir krizde satıcı olmak ya zarar getirir maddi olarak ya da zarar getirir ticari marka değeri olarak.....çünkü yine şartlar kötü....

o yüzden bu satışın olmayacağına...olmamasının da ülke için uzun vadede daha iyi olacağına inanıyorum...çünkü krizde mal alınır satılmaz.....

ama diğer taraftan koç-çok büyük işlere girişti....bir yerden kaynak bulması gerekecek....ve usd krizi kapıda......

koç bu ülkenin en büyük 2 kurumundan biri olabilir ama global anlamda hala bir çerez.....isterse fortune'da ilk 10'a girsin farketmez......

finansal krizlerden sonra her zaman reel sektörler krize sokulurmuş....ki para kaynaklarını kuruttuğun ülkenin reel sektörünü hammm yapabilesin ucuzdan......işte süreç oraya gidiyor.....

koç bu borçları ödemek için satıyor da satıyor.....satmazsa büyük müyük dinlemeyecek basacaklar üstüne....ve alacaklar elinden bazı mallarını kelepir fiyata.....ülkenin en güzeide kurumlarının başında geliyor......yabancı ortakları olmasına rağmen ve ana hissedar olmasına rağmen bana göre iplerin kimin elinde olduğunu gösterecekler.....

tabii sadece koç'a değil....tüm ül***e ve reel sektöre......

o yüzden ''cash is king'' döneminden korkuluyor yaa.....

yoncadan neden nefret ettiğime gelince...çünkü ben ayıyım....dü,şen amiral...akkızı sever....yükselen yonca ve halkb gibi zibidibankalarından nefret ederim.....

tek sebebi bu......

geçen sene de hatırlar mısın bilmem doğan israil iran'ı vurdu dedi 15 dakikada alabora olduk bir daha dötünü düzeltemedi.....piyasa bu...geç de olsa cezalandırır.....

yonca ile hlbn'ın cezası da büyük olacak.....nefret etmemiz lazım ki çok çabuk acımayalım....ve dolayısıyla acılacak duruma düşmeyelim.....
Eski 01-01-2008, 03:59 PM   #132 (permalink)
uyebel
Senior Member

prof hissettinmi
uyebel Çevrimdışı  
Eski 01-01-2008, 03:59 PM   #133 (permalink)
iMASLAN
Senior Member

iMASLAN'ın Avatarı

Mekan: ANKARA

Alıntı:
Orjinal Gönderi : iMASLAN Mesajı Görüntüle
Günaydın herkese...

Yaw dün gece feci yorulmuşuz...
Sabah ölü gibi kalktım...

Karabulut, TED spread'ini sormuştu...
Sabah sabah davul gibi kafayla anlatalım...
Bakalım bişey anlayabilecek misiniz...
Ha Ha HaHaHa...

TED Spread, 3 aylık Amerikan bonoları ile 3 aylık €urodolar futurları arasındaki farkı anlatır...
Riski anlatan bir değer olarak bunu biliyorum...
Yani bu zıkkım yükseldikce piyasada oluşan riskin büyüklüğünü hissedebiliyoruz gibi birşey...

Neden böyle...
3 Aylık bono neyi gösteriri...
Kesinliği, deafaultun sıfıra yakın olmasını, Güvenli limanı... Risk Free denir bunlara...
Peki 3 Aylık €urodolar Future'u neyi gösteriri...
Bu ise genelde borçlanan Firmaların kredi kalitesini gösterir (Faize bakarak tabe...)
Ali Veliye kredi vermek istemediği zamanlarda doğal olarak bu zıkkım artar...
Bugün yaşadığımız durum buna güzel örnek...
Millet birbirine zırnık koklatmıyor...
Bu durumda €urodolarfuturaları ile Bono arasındaki fark artıyor...

Bu da TED Spreadlerin Seyri...
Bilgimizde değişiklik olmuş...
Şimdi bakarken farkına vardım...
Eski 3 aylık €urodolar Futureları yerine Libor'a dönmüşler...

Alıntı:
TED spread is now calculated as the difference between the T-bill interest rate and LIBOR. The TED spread is a measure of liquidity and shows the flow of dollars into and out of the United States.

Herşey yukarıdaki gibi...
Tanım sadece farklı...

Ayrıca bu vatandaş son cümlesi ile benim düşünmediğim güzel bir noktaya değinmiş...
TED Spread ABD'ye giren çıkan $'ın da güzel bir göstergesidir demiş...
Mükemmel yakalamış...
iMASLAN Çevrimdışı  
Eski 01-01-2008, 04:01 PM   #134 (permalink)
uyebel
Senior Member

imaslan sana da rep
uyebel Çevrimdışı  
Eski 01-01-2008, 04:02 PM   #135 (permalink)
uyebel
Senior Member

imaslan şimdi bu grafiği dow grafiği ile karşılaştıralım .
uyebel Çevrimdışı  
Eski 01-01-2008, 04:04 PM   #136 (permalink)
profman72
Senior Member

profman72'ın Avatarı

Alıntı:
Orjinal Gönderi : uyebel Mesajı Görüntüle
prof hissettinmi
...Bilgisayarın ekranı sallandı biraz önce depremmi oluyor die florsanlara baktım bian
haber versene önce be kardeşim all alallaaaa
profman72 Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!