|
||
|
|
#251 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Nov 2007
|
İlgi: Subat Ayında Vardır Bir Hayır,Mevlam Sen Bizi Kayır
Universitelerarasi Kurul'un (uak) Olaganustu
Toplantisi Sonrasinda Aciklanan Bildiride, Turban Konusunda Anayasa Ve Yasalarda Yapilmak Ongorulen Degisikliklerin Cumhuriyetin Laiklik Ilkesini Ortadan Kaldirma Cabalarini Artiracagi'' Savunularak, ''bu Degisiklikler Sonunda Universitelerimizin Akilcilik Ve Bilimsel Mantiktan Uzaklasmasi Ve Turkiye Cumhuriyeti'nin Din Devletine Donusumu Kacinilmaz Olacaktir'' Denildi. Uak Baskani Ve Akdeniz Universitesi Rektoru Prof. Dr. Mustafa Akaydin, Odtu Kongre Ve Kultur Merkezi'nde Gerceklestirilen Toplantinin Ardindan ''kamuoyuna Duyuru'' Baslikli Bildiriyi Okudu. Bildiride Su Ifadelere Yer Verildi: ''turkiye Cumhuriyeti Anayasasi'nda Ve Yasalarda Yapilmak Istenen Degisiklikler Cumhuriyetimizin Laiklik Ilkesini Ortadan Kaldirma Cabalarini Artiracaktir. Bu Degisiklikler Sonunda Universitelerimizin Akilcilik Ve Bilimsel Mantiktan Uzaklasmasi Ve Turkiye Cumhuriyeti'nin Din Devletine Donusumu Kacinilmaz Olacaktir. Din Ve Vicdan Ozgurlugunu Saglamak Amaciyla Yapilmak Istendigi Ifade Edilen Anayasa Degisikliginin Tum Kamu Kurumlarini Ve Kamusal Alani Da Icine Alacak Bir Degisiklik Oldugu Degerlendirilmektedir. Degisikliklerin Yalnizca Universite Ogrencilerini Kapsayacagi Varsayimi Tamamen Gecersiz, Ongorusuzluk Ve Gercegi Saptirmaktir. Anayasa Degisikligi Olmadan Turbanin Tum Kamu Kurumlarina Yayilmasi Isteginin Bazi Yetkililer Tarafindan Sikca Ifade Edilmeye Baslanmasi Da Bu Degerlendirmemizi Dogrulamaktadir. Universiteler, Inanclarin Degil, Bilimsel Ozgurlugun Yasanacagi Yerler Olup, Esas Ayrimcilik Ve Etik Olmayan Davranisin Universitelerimizde Turbanla Egitim Basladiktan Sonra Olacagina Kusku Yoktur. Ogrenciler Turbanli Ya Da Turbansiz Olmalarina Gore Ayirt Edilip Edilmediklerini Ancak Bundan Sonra Yasayabileceklerdir. Laiklik, Hukukun Ustunlugu, Ataturk Ilkeleri Ve Benzeri Degerlere Bagliliklarini Ifade Edenler, Turkiye Cumhuriyeti'nin Anayasal Kuruluslari Olan Yuksek Mahkemelerin Baglayici Kararlarini Ve Avrupa Insan Haklari Mahkemesi'nin Ilgili Kararlarini Da Dikkate Almalidirlar. Yasal Degisikliklerin Universitelerdeki Her Turlu Egitim Ogretim Ve Akademik Calismalari Etkileyecegi Inancinda Olan Universitelerarasi Kurul, Bu Yasal Degisikliklerle Cumhuriyet Kazanimlarinin Yok Olacagini Ve Kaybedeceklerimizin Bir Kez Daha Yerine Konamayacaginin Bilincindedir. Kurulumuz Anayasa Degisikliklerini Yapanlari Ne Yazik Ki Turkiye'de Laik Duzenin Yok Olacagini Ve Universitelerde Egitim Ogretim Duzenini Bozacagini Fark Edemeyen Anayasa Taslagi Hazirlama Komisyonu Uyelerini Ve Bu Gorusleri Benimseyen Veya Sessiz Kalanlari Bir Kez Daha Uyarmayi Kararlastirmistir.'' Kurul Toplantisinin Ardindan Aciklama Yapilmadan Once Yok Baskani Prof. Dr. Yusuf Ziya Ozcan, Odtu Kongre Ve Klutur Merkezi'nden Ayrildi. -aa- |
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#252 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
|
AGYO*** Atakule Gayrimenkul Yatirim Ortakligi A.S.'nden gelen yazi; 26.12.2007 tarihinde yapilan ozel durum aciklamasi ile; Sirketimiz ortaklarindan; T. Vakiflar Bankasi Memur ve Hizmetlileri Emekli ve Saglik Yardim Sandigi Vakfi ve Vakifbank Personeli Ozel Sosyal Guvenlik Hizmetleri Vakfi'nin Sirketimizde sahip olduklari %51 oranindaki cogunluk hisseyi EFG Istanbul Menkul Degerler A.S. araciligi ile blok olarak satacaklari belirtilmis ve satis sureci konusunda kamuoyu bilgilendirilmistir. 31.01.2008 tarihi itibari ile baglayici olmayan on teklifler alinmis olup, hissedarlarimiz tarafindan inceleme ve degerlendirme calisma- lari surdurulmektedir
|
|
|
|
|
#259 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Nov 2007
|
Abd Hisse Senetleri Piyasasi Endeksleri Microsfot'un Yahoo'yu Satin Almaya
Yonelik Talebi Sonrasinda Sert Bir Yukselis Yasadi.microsoft'un Yahoo Icin Odedigi Yuksek Fiyat Google'in Beklenmtilerin Altinda Bir Kar Aciklamasi Ile Bozulan Piyasada Hizli Bir Toparlanma Getirdi. Aciklama Oncesinde Dunku Kapanisinin Altinda Seyreden Nasdaq Endeksi Sozlesmeleir 27.25 Puan Yukselisle 1875 Puandan Islem Goruyor. Dow Jones Endeksi Ise Vadeli Piyasalarda 128 Puanlik Artis Yasiyor. -matriks- |
|
|
|
|
#261 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
|
MİCROSOFT YAHOO'A HİSSE BAŞINA 31 DOLARLIK TEKLİF VERDİ
MİCROSOFT'UN TEKLİFİ YAHOO HİSSELERİNİN DÜNKÜ KAPANIŞ FİYATININ YÜZDE 62 ÜZERİNDE Haberden sonra ABD vadeli endeksleri (ozellikle Yahoo nun bulundugu Nasdaq) olumlu tepki verdi Murat Berk |
|
|