Geri Git   Number 1 Forum Group > EKONOMİ - PARA ve SERMAYE PİYASALARI > Ekonomi - Para ve Sermaye Piyasaları > Döviz - İMKB - VOB Haber ve Yorumları

Kapalı Başlık

LinkBack Konu araçları
Eski 29-02-2008, 12:28 PM   #7701 (permalink)
detan
Senior Member

detan'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007
İlgi: Subat Ayında Vardır Bir Hayır,Mevlam Sen Bizi Kayır

Türkiye'nin Irak'tan 'geri çekilmeye başladığı' iddiaları sürerken BBC, Türkiye'nin Irak'taki 'bazı askerlerini' geri çektiğini söyledi.

İngiliz yayın kurumu BBC, uluslararası haber ajanslarına dayandırdığı haberinde ABD kaynaklarının Irak'a giren askerlerden 'sınırlı' bir sayının, Türkiye'ye doğru hareket ettiğini, ancak bu hareketin bir geri çekilme olarak adlandırılabilmesi için henüz erken olduğunu söylediğini belirtti.
detan şuan çevrimiçi  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Faydalı Linkler
Eski 29-02-2008, 12:30 PM   #7702 (permalink)
detan
Senior Member

detan'ın Avatarı

Bu noktada işi yarım bırakıp çekileceğimize inanmıyorum.
Genelkurmayın açıklamasını bekleyelim, bakalım ne diyecekler.
detan şuan çevrimiçi  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Eski 29-02-2008, 12:30 PM   #7703 (permalink)
brava
Senior Member

brava'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2007

Vatanımı seviyorum...Bülent Ersoy' u da seviyorum artık...
brava Çevrimdışı  
Eski 29-02-2008, 12:33 PM   #7704 (permalink)
hborsa99
Senior Member

hborsa99'ın Avatarı

yemek arası bir hikaye..........
Bir gün ormancının biri dalları nehrin üzerine sarkan ağacın dallarını keserken baltasını suya düşürür
- "Aman tanrım" diye bağırdığında bir peri belirir ve "Ne diye bağırıyorsun?" der.
Ormancı baltasını suya düşürdüğünü ve yaşamını sürdürebilmek için o baltaya ihtiyacı olduğunu söyler.
Peri suya dalar ve elinde bir altın balta ile tekrar belirir."Baltan bu muydu ?" diye sorar.
Ormancı "hayır" diye cevaplar.
Peri suya tekrar dalar ve bu sefer elinde gümüş bir balta ile tekrar belirir ve yine sorar. "Baltan bu muydu?"
Ormancı yine "hayır" diye cevaplar.
Peri suya tekrar dalar ve bu sefer elinde demir bir balta ile tekrar belirir ve yine sorar."Baltan bu muydu?"
Ormancı "evet" der.
Ormancının dürüstlüğü perinin çok hoşuna gider ve baltaların üçünü de kendisine verir.
Ormancı mutlu bir şekilde evine döner.
Bir zaman sonra ormancı eşiyle birlikte nehir boyunca yürürken karısı suya düşer.
Ormancı "aman tanrım" diye bağırır.
Peri yine belirir ve sorar: "Ne diye bağırıyorsun ?"
Ormancı "karım suya düştü" der.
Peri suya dalar ve Jennifer Lopez ile birlikte geri döner.
"Senin karın bu mu?" diye sorar.
Ormancı "evet" der.
Peri sinirlenmiştir, "Yalan söylüyorsun, gerçek bu değil" der.
Ormancı "özür dilerim peri, ortada bir yanlış anlaşılma söz konusu. Eğer Jennifer Lopez için hayır deseydim bu sefer CatherineZeta-Jones ile geri dönecektin, ona da hayır deseydim karımla dönecek ve her üçünü de bana verecektin.
Oysa ben fakir bir adamım ve üç karımın sorumluluğunu taşıyabilecek
durumda değilim. Jennifer Lopez'e evet dememin sebebi budur.."

BU HİKAYEDEN ALINACAK DERS: Ne zaman bir erkek yalan söylüyorsa bunun iyi ve saygın bir nedeni vardır ve bu başkalarının yararı içindir. Kendileri için bir şey istiyorlarsa ekmek çarpsındır!...
hborsa99 Çevrimdışı  
Eski 29-02-2008, 12:35 PM   #7705 (permalink)
detan
Senior Member

detan'ın Avatarı

Alıntı:
Orjinal Gönderi : brava Mesajı Görüntüle
Vatanımı seviyorum...Bülent Ersoy' u da seviyorum artık...

Çok duygusalsın kardeş.
detan şuan çevrimiçi  
Eski 29-02-2008, 12:35 PM   #7706 (permalink)
detan
Senior Member

detan'ın Avatarı

Ar-Ge'ye destek yasası kabul edildi

Araştırma ve Geliştirme (Ar - Ge) faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla 2023 yılı sonuna kadar bu alanda çalışanlara kurumlar ve gelir vergisi indirimi, prim desteği sağlanmasının yanı sıra 100 bin YTL'ye kadar tekno girişim sermaye desteği verilmesini düzenleyen yasa TBMM'de kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda dün yapılan görüşmelerde Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiye'nin Ar-Ge konusunda diğer ülkelere yetişme çabasında olduğunu belirtirken, Ar-Ge için ilaç şirketlerinin her yıl 70 milyar dolar harcadığına işaret etti.

Unakıtan, "Gelsinler ülkemizde yapsınlar. Bizim doktorlarımız, laboratuvarlarımız yapsın. Bu kanunla o imkânı sağlayacağız" dedi. Unakıtan, "Şimdi Türkiye, ikinci dönemi yaşıyor. İkinci dönemde Türkiye, rekabet gücünü artırıcı mikro ekonomik tedbirler alıyor. Onlardan bir tanesi Ar-Ge. Bu, fevkalade önemli. Küçük bir kanun ama tesiri çok büyük olacak" diye konuştu.

Yasanın getirdiği düzenlemeler şöyle:

Ar-Ge faaliyetlerinin teşvikinde, en az 50 kişilik Ar-Ge personeli çalıştırma şartı aranacak.

Ar-Ge'yi teşvik etmek amacıyla Kurumlar ve Gelir Vergisi yasaları uyarınca daha önce mükelleflere tanınan Ar-Ge harcamalarındaki yüzde 40'lık matrah indirimi yüzde 100'e çıkarılacak.

Ar-Ge ve yenilik projeleri ile rekabet öncesi işbirliği projelerine ilişkin yapılacak Ar-Ge harcamalarının tamamı 500'den fazla Ar-Ge personeli çalıştıran işletmelerin her yıl, bir yıl önceye göre ek olarak yaptıkları Ar-Ge harcamalarının yarısı vergi matrahından düşülecek. Bu gider amortisman yoluyla daha sonraki yıllarda vergi matrahından indirilecek. Ayrıca Ar-Ge projelerinden daha sonraki yıllarda vazgeçilmesi veya projenin tamamlanamaması halinde ise Ar-Ge faaliyeti kapsamında aktifleştirilmiş olan tutarlar ile gayri maddi haklara yönelik olmayan harcamalar, doğrudan gider yazılacak.

Ar-Ge personelinin ücretleri üzerinden hesaplanan gelir vergisinin yüzde 80'i, doktoralı olan personelde ise söz konusu meblağı yüzde 90'ı alınmayacak.

Ar-Ge personelinin ücretleri üzerinden hesaplanacak sigorta priminin işveren tarafından ödenmesi gereken miktarın yarısı 5 yıl süreyle bütçeden karşılanacak.

Yenilik ve Ar-Ge faaliyetleriyle ilgili düzenlenecek kâğıtlardan Damga Vergisi alınmayacak.

Teknoloji alanında sahip olduğu orijinal fikri hayata geçirmek isteyen ve teknik alanda eğitim görenlere, teminat aranmaksızın 100 bin YTL'ye kadar tekno girişim sermaye desteği verilecek.
detan şuan çevrimiçi  
Eski 29-02-2008, 12:37 PM   #7707 (permalink)
ayhan53
Senior Member

ayhan53'ın Avatarı

Mekan: ne önemi var bu dünyada misafiriz

dişçiye kadar gidiyorum dişimi oydurup içinede bade koydurup geleceğim
ayhan53 şuan çevrimiçi  
Eski 29-02-2008, 12:39 PM   #7708 (permalink)
ayhan53
Senior Member

ayhan53'ın Avatarı

dax ben gelene kadar -%1 desin
ayhan53 şuan çevrimiçi  
Eski 29-02-2008, 12:39 PM   #7709 (permalink)
hborsa99
Senior Member

hborsa99'ın Avatarı

Şekere boy abdesti
'Bazı şehirlerimizde, meselâ Erzurum'da, çay içilirken şeker çaya karıştırılmıyor,kırtlama yapılıyor.
Bunun çıkışı ise çok ilginç...
Eskiden meselâ İran'da çaya tatlandırıcı olarak hurma ve üzüm katılıyordu.
İngilizler İran'a şeker satmaya kalktıklarında bunu başaramadılar. Sonra İranlı Mollalarla irtibat kurdular.
(İranlı Mollaları bizim Diyanet İşleri Başkanlığı gibi düşünelim.)
İngilizler Mollaların vereceği fetva karşılığında kazancın % 10'nu teklif ettiler.
Nitekim bir Cuma Namazı'nda (İran'da Cuma Namazları o bölgenin en büyük camisinde
ve çok kalabalık olarak kılınıyor) Cuma Hutbesi'nde Mollalar şu vaazı verdi:
'Siz Allah'ın nimeti olan hurma ve üzümü nasıl olur da çaya katarsınız! Bundan böyle çaya şeker katacaksınız!'
Bu vaazdan sonra İranlılar çaya şeker katmaya başladılar.
İşler yoluna girince İngilizler Mollalara verdiği % 10 payı satışların iyi gitmediği gerekçesiyle vermemeye başladı.
Bunun üzerine Mollalar ikinci bir fetva verdi Cuma Hutbesi'nde:
'Gâvur icadı şekeri çaya katmak caiz değildir!...' bu fetva üzerine İranlılar evlerindeki şekerleri sokaklara döktü...
İngiliz firmaları bunun üzerine baktılar olacağı yok, Mollalarla yeniden masaya oturdu.
Fakat Mollalar bu sefer % 20 pay istedi.
İngilizler çaresiz kabul etti. Mollalar Cuma Hutbesi'nde bu sefer şöyle fetva verdi:

'Biz size çaya şeker katmayın dedik ama sokaklara dökün de demedik,
şekeri sokağa dökmeyeceksiniz, şekeri çaya batıracak ve böylece
gâvur icadı şekere boy abdesti aldıracak ve öyle içeceksiniz.'
hborsa99 Çevrimdışı  
Eski 29-02-2008, 12:41 PM   #7710 (permalink)
ayhan53
Senior Member

ayhan53'ın Avatarı

çıktım görüşürüz
hoşgeldin kızıltilki yakında sana rakip kızıl general gelecek
ayhan53 şuan çevrimiçi  
Eski 29-02-2008, 12:46 PM   #7711 (permalink)
brava
Senior Member

brava'ın Avatarı

Alıntı:
Orjinal Gönderi : detan Mesajı Görüntüle
Çok duygusalsın kardeş.
Yok, değilim...Aslında çelik gibi sağlam bir duruşum vardır...Temkini, ihtiyatı severim...Duygusallığı aşk zamanı yaşarım...Ancak dün Kocatepe' de şehit cenazesinde idim...Orada yanan yürekleri gördüm...Gururumuz vatan evladının bayrağa sarılı naçiz bedenini gördüm...Şehidin ailesinin yüreği yanıyordu...Evlatları gözleri önünden top arabasından geçerken, annesi acısından yerinde duramıyor, zıplıyordu...Bağırıyordu; "Kuzummmm, yeterki yeni vatan evlatları ölmesin, sen şehit oldun, Vatan sağolsun, kuzuuuummmm" diye haykırıyordu...Orada olsaydın, beni daha iyi anlardın...İnan insanın yüreği yanıyor...Şimdi o anneye bu durumu nasıl açıklayacaksın...Ne için gitti o vatan evladı, Kuzey Irak' a...Bitireceğiz ümidiyle...Bitti mi...Hayıııırrrr...

Eğer çekilme 2 gün önce yaşansaydı, o vatan evladı da aramızda olacaktı...Sadece 15 gün gördüğü hanımını, belki bir 15 sene daha görecekti...İşte bunu anlamadığım için içim yanıyor...Ben anlamadıysam, bunu acılı anne hiç anlamaz...