|
||
|
|
#2502 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
|
İlgi: Mart Ayı Cart Ayı Mı ? Bahar Ayı Mı ?
Bu sefer Halil Reçber ile benzer analizler yapmışız.
Halil Reçber demiş ki: Dolarda 1 YTL seviyeleri konuşulduğu son 3.5-4 aydır ısrarla dip seviyede olduğumuzu ve bu seviyeden itibaren yükselişlerin başlayabileceği beklentimiz gerçekleşmeye başlamış durumda. Geçen hafta itibariyle oluşan 1.2650 yükselişi ardından doların kısa vadede 1.2300 -1.2800 aralığında seyretmesini beklemekteyiz. Bendeniz 1.12 nin altı olmaz demiştim. Halil Reçber benden epey önce al diyerek zamanlamayı erken yapmış. Son durumda ben de kısa vadeli bir düzeltme yapar demişim, o da. Benim düzeltme beklentim: 1.22 ye kadar olabilir. |
|
|
|
|
#2503 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Nov 2007
|
Abd'de Pazar Gununden Itibaren (dun) Yaz Saati Uygulamasina Gecildi. Buna Gore
Abd Borsalari Bugun Turkiye Saati Ile 15:30'da Acilacak Ve Aciklanacak Olan Ekonomik Verilerde Gecen Haftalara Kiyasla Turkiye Saati Ile Bir Saat Daha Erken Aciklanacak. -matriks- |
|
|
|
|
#2504 (permalink) |
|
Senior Member
|
Halil Reçber demiş ki:
Gerilemeler Dolarda yatırım yapanlar için alış fırsatı olarak değerlendirilebilir. Hedefler kademeli olarak kısa vadede 3 hafta içinde ilk kademede tekrar 1.2650 -ikinci hedef 1.2800 -üçüncü hedef 1.300- 1.3200 Orta vadede 1.4000 -1.4500 -1.5000 Kısa vadeli hedeflerde mutabıkız. 1.32 nin geçilmesi için Euro/USD paritesinin destek vermesi gerekir. Bu destek olsa bile orta vadede 1.40 ın üzerini düşünmüyorum. Bakınız açıklamalı grafiğim. |
|
|
|
|
#2505 (permalink) |
|
Senior Member
|
Halil Reçber demiş ki:
EUR/USD PARİTESİ kısa vadeli hedef seviyesi olan 1.5500 hemen hemen haftanın son işlem gününde test edildi. Bu seviyeden gelen satışlarla paritede önümüzdeki günlerde euronun biraz kar realizasyonu içinde seyretmesi normal olacaktır. Kısa ve uzun vadede 1.5500 hedefine ulaşılmış olması ve ilk anda bu bölgeden satışların gelmesi paritenin kısa vadede 1.5500-1.5200 bant aralığında bir zirve oluşumu yönünde gelişebileceğini düşünmekteyiz. Euro/USD paritesi konusunda yaklaşık olarak 18 ay önce yazmaya başladım ve senaryom neredeyse hatasız gerçekleşti. Zirvede konsolidasyon konusunda halil Reçber'e katılıyorum. |
|
|
|
|
#2506 (permalink) | |
|
Banned/Foruma Giremez
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2507 (permalink) |
|
Senior Member
|
Halil Reçber demiş ki:
TAHVİL Kasım Aralık ayında Merkez bankasının faiz indimleri yapmasına rağmen o günlerde orta vadeye yönelik 17.00-18.00 aralığına kadar bir yükseliş seyri başlayabilir beklentimizde geçen hafta itibariyle üst bant hedeflerimize ulaşmış durumda. Kısa vadede 18.10 -17.30 bant aralığında 3-4 hafta bu aralıkta bir seyir görebileceğimizi söyleyebiliriz. Bu topiğin başında faizlerin yükselebileceği, likit kalmanın daha doğru olacağı konusunda uyarmıştım. Halil Reçber'e katılıyorum. |
|
|
|
|
#2509 (permalink) |
|
Senior Member
|
Halil Reçber demiş ki:
Teknik olarak petrol ve altında artık zirve oluşumlarının başlayabileceği ve önümüzdeki 1 hafta - 10 gün içinde çok sert geri dönüşlerin başlayabileceğini düşünmekteyiz. Dönüş çok mu sert olur, az mı sert olur onu bilmem ama altın için 1000 doların psikolojik direnç olduğunu yazmıştım. Ayrıca altında 1020 doların zirve olabileceğini yazan bir rapor kopyalamıştım. Beklentim düzeltme gelmesi yönünde. |
|
|
|
|
#2510 (permalink) |
|
Senior Member
|
Halil Reçber demiş ki:
Kasım aralık aylarında Borsa 58.000 seviyesini gösterirken o dönemde kısa ve orta vadede hedefimizin 42.000 olduğunu vermiştik. Biz Aralık ayının son günlerinde düşüş uyarısını yapıp bilahere "Elliot sayımlarına göre en az üçlü bir düzeltme olacağını varsayalım. Şu anda A dayız veya buraya yakın bir yerdeyiz. B tepki çıkışı sonrası C düzeltmesi gelmesi gerekir. Bu durumda trend desteği kırılacaktır, panik olmamak lazım. Şimdiden kendimizi alıştıralım." "Yine üstteki grafikte son çıkışın %50 sinin geri alındığı görülüyor. (Dolar bazlıda %50 bile değil) C dalgasında %61.8 veya %76.2 seviyelerine inilebilir. (42000-39000)" Diyerek gerekli uyarıları yapmışız. Ancak damarlarımızda boğa kanı dolaştığı için bu arada yükselişleri de bulmaya çalışarak ayuboğaziken olmaya çalışmışız. |
|
|