|
||
|
|
#476 (permalink) | |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
|
İlgi: Mayıs geldi çattı, tayfa palayı çatlattı
Alıntı:
![]() |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#481 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
|
Piyasalara iki iyi haber
Piyasalara üst üste iki iyi haber birden geldi. ABD'de tarım dışı istihdam sadece 20 bin azalırken, Fed ve Avrupa merkez bankaları likiditeyi bollaştırma amaçlı yeni önlemler açıkladı. ABD Çalışma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, tarım dışı istihdam Nisan ayında 20 bin düşüş gösterdi. Piyasada istihdamın 80 bin azalması bekleniyordu. Mart'ta tarım dışı istihdam verileri 80 bin düşüşten 81 bin düşüşe revize edildi. İşsizlik oranı ise beklentilerin altında yüzde 5.0 oldu. Mart ayında işsizlik oranı yüzde 5.1 seviyesindeydi. Piyasa beklentisi ise yüzde 5.2'ye yükseleceği yönünde bulunuyordu. Fed 50 milyar dolarlık 28 günlük borç verme ihalelerini 50 milyar dolardan 75 milyar dolara yükseltti. Haberlerin ardından euro-dolar paritesi 1,5360 gördü. Altın 850 doların altına geriledi. YTL'de de değerlenme devam ediyor. Dolar 1,26'nın altında. İMKB, gelişmelere hala sınırlı tepki veriyor. Endeks % 1,5 yukarıda. |
|
|
|
|
#486 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
|
Elimdeki hisselerin büyük kısmını satışa koydum...Çoğu gitmiş...Enflasyon verisine güvenmiyorum...Faiz çok yukarıda, döviz aşağıda...Endeks yükselişleri para çıkışı ile oluyo...Bir gariplik var...O yüzden satıyorum...
|
|
|