|
||
|
|
#1731 (permalink) | |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
|
İlgi: Mayıs geldi çattı, tayfa palayı çatlattı
Alıntı:
![]() ...Trabzon trabzon lay lay layyyyyyy layyyyyyy aaaaaa Trabzonnnnn ![]() ...AYHAN unutmadın umarımhatırlarsan sana 2 hafta önce bişey demiştim...GS-FB maçından önce GALATASARAY F5 in 5 puan önünde Şampiyon olur diye..u lan PROF müneccim misin beeeeee pehhh ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#1732 (permalink) |
|
Senior Member
|
gaddarım..öteki taraftada yazdım durumun vahametini...
şimdi bu durum başka bir durum ile birleşecek... zaten iki ucu b.klu değnekti.. şimdi ortasıda aynı oldu.... yani bu akp denen işbilmezler güruğu değneği gübrenin içine soktu çıkardı.. ama soktukları gübre suni gübre deel... insan gübresi... şimdi diyorlar ki; tutun değneği bakalım neresinden tutacaksınız.... konu şu; eğer dövizi gerçek değerine ulaştırmazlarsa; dış ticaret açığı ve dahi cari açık katlanarak artar... dış ticaret açığı arttıkça ödenmesi gereken risk pirimi artar...neden..çünkü kredilerde daralma artar..bu durum zaten aportta bekleyen kredi kuruluşlarının not indirimine sebep olur.. yani faizler füze gibi yukarı gider..bu durum neyi getirir.. yüksek kredi faizilerini..ve dolayısıyla üretim giderlerini arttırır... üfe kaçtı...%4.12 aylık...tüfe %1.69.. bu ne demektir..yerli üretici maliyet artışlarını talep eksikliği yüzünden tüketici fiyatlarına yansıtamıyor... be yapması lazım..düşük dolar ile ithal edilen hammadde girdilerini daha çok ithal etmesi lazım ki... maliyeti düşürsün.. neden ..karlılığı azalmaması için...karı azalırsa ne olur...sabit ve değişken masraflarını karşılayamayacağı için zarar yazmaya başlar... üretim ara malları içindeki zaten %75 lere çıkan ara malların miktarının %90 lara çıkması demektir... bu ne demektir..dış ticaret açığının daha fazla artması demektir... haydi yeni baştan başla..al sana kısır döngü.... doları gerçek değerine çıkarırsa; özel sektör borcu nedir..160.000 dolar...bunlar bu borçları hangi dolar kurundan ödeyecekler..yeni dolar kurundan... talep yetersizliğinden dolayı girdi fiyatlarındaki artışı zaten tüketici fiyatlarına yansıtamayan özel sektör,ne yapacaktır... banka kredilerine yüklenecektir..banka kredileri ne olmuştu ..daralmıştı..bu durum neyi yükseltir..kkredi ve dolayısı ile mevduat fazilerini... dünyanın en net faizi olarak ödediğimiz faiz dolar bazında nerelere çıkar...%30 lara...bu kadar yüksek faizi öedebiyelecek delikanlı varmı dünyada yok... halkın kanını emdiler ödediler diyelim..dolar ne olacak yeni gelen sıcak para ile yine dipleri görecek..bu durumda ithalat yine çok kolay,ihracat yine çok zor olacak... al sana bir kısır döngü daha... tabi bunlar konu başlığıı olarak yazılmış çok özet tespitler... detayında çok daha vahim durumlar var... |
|
|
|
|
#1733 (permalink) | |
|
Senior Member
|
Alıntı:
...Amin inşallah ALLAH a emanet oL müdürüm..Nick ini tekrar eksi haline getirmen güzel oldu saygılar efenim...en güzel günler |
|
|
|