Geri Git   Number 1 Forum Group > EKONOMİ - PARA ve SERMAYE PİYASALARI > Ekonomi - Para ve Sermaye Piyasaları > Döviz - İMKB - VOB Haber ve Yorumları

Kapalı Başlık

LinkBack Konu araçları
Eski 09-05-2008, 06:17 PM   #1726 (permalink)
jans21
Junior Member

Giriş Tarihi: May 2008
İlgi: Mayıs geldi çattı, tayfa palayı çatlattı

Alıntı:
Orjinal Gönderi : ayhan53 Mesajı Görüntüle
çoşkun çoşkun
davşankanı engin ertaş (doğru yazdım umarım)

Teşekkürler Ayhan..Bu arada diğer topiğe şöyle bir baktımda sen bayağı bir kapanış uzmanı olmuşsun..Tebrikler dostum...
jans21 Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Faydalı Linkler
Eski 09-05-2008, 06:19 PM   #1727 (permalink)
ayhan53
Senior Member

ayhan53'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2007
Mekan: ne önemi var bu dünyada misafiriz

Alıntı:
Orjinal Gönderi : jans21 Mesajı Görüntüle
Teşekkürler Ayhan..Bu arada diğer topiğe şöyle bir baktımda sen bayağı bir kapanış uzmanı olmuşsun..Tebrikler dostum...
takım adına atıyoruz golleri
inşallah hafta sonuda takım bizim adımıza atar
oftaşda bizim takım sayılır
ayhan53 Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Eski 09-05-2008, 06:19 PM   #1728 (permalink)
sahsuvar
Senior Member

sahsuvar'ın Avatarı

iyi akşamlar ve iyi tatiller...
sahsuvar Çevrimdışı  
Eski 09-05-2008, 06:21 PM   #1729 (permalink)
ayhan53
Senior Member

ayhan53'ın Avatarı

Mekan: ne önemi var bu dünyada misafiriz

iyi akşamlar iyi tatiller
ayhan53 Çevrimdışı  
Eski 09-05-2008, 06:26 PM   #1730 (permalink)
Gaddarson
Senior Member

Gaddarson'ın Avatarı

evet arkadaslar ben Forum yasamima bu isimle baslamistim...bu ismle devam edeyim...en güzel hafta sonlari diliyorum...Tanri hepimizi korusun...
Gaddarson Çevrimdışı  
Eski 09-05-2008, 06:36 PM   #1731 (permalink)
profman72
Senior Member

profman72'ın Avatarı

Alıntı:
Orjinal Gönderi : ayhan53 Mesajı Görüntüle
takım adına atıyoruz golleri
inşallah hafta sonuda takım bizim adımıza atar
oftaşda bizim takım sayılır
...ŞAMPİYO.. GALATASARAY inşallah ...Trabzon trabzon lay lay layyyyyyy layyyyyyy aaaaaa Trabzonnnnn ...AYHAN unutmadın umarım
hatırlarsan sana 2 hafta önce bişey demiştim...GS-FB maçından önce
GALATASARAY F5 in 5 puan önünde Şampiyon olur diye..u lan PROF müneccim misin beeeeee pehhh
profman72 Çevrimdışı  
Eski 09-05-2008, 06:38 PM   #1732 (permalink)
STAH
Senior Member

STAH'ın Avatarı

Alıntı:
Orjinal Gönderi : taschakson Mesajı Görüntüle
Ocak-Mart donemi cari acik rakami korkunc baba...Stah baba...
gaddarım..öteki taraftada yazdım durumun vahametini...

şimdi bu durum başka bir durum ile birleşecek...

zaten iki ucu b.klu değnekti..

şimdi ortasıda aynı oldu....

yani bu akp denen işbilmezler güruğu değneği gübrenin içine soktu çıkardı..

ama soktukları gübre suni gübre deel...

insan gübresi...

şimdi diyorlar ki; tutun değneği bakalım neresinden tutacaksınız....

konu şu;

eğer dövizi gerçek değerine ulaştırmazlarsa;

dış ticaret açığı ve dahi cari açık katlanarak artar...

dış ticaret açığı arttıkça ödenmesi gereken risk pirimi artar...neden..çünkü kredilerde daralma artar..bu durum zaten aportta bekleyen kredi kuruluşlarının not indirimine sebep olur..

yani faizler füze gibi yukarı gider..bu durum neyi getirir..

yüksek kredi faizilerini..ve dolayısıyla üretim giderlerini arttırır...

üfe kaçtı...%4.12 aylık...tüfe %1.69..

bu ne demektir..yerli üretici maliyet artışlarını talep eksikliği yüzünden tüketici fiyatlarına yansıtamıyor...

be yapması lazım..düşük dolar ile ithal edilen hammadde girdilerini daha çok ithal etmesi lazım ki... maliyeti düşürsün..

neden ..karlılığı azalmaması için...karı azalırsa ne olur...sabit ve değişken masraflarını karşılayamayacağı için zarar yazmaya başlar...

üretim ara malları içindeki zaten %75 lere çıkan ara malların miktarının %90 lara çıkması demektir...

bu ne demektir..dış ticaret açığının daha fazla artması demektir...

haydi yeni baştan başla..al sana kısır döngü....

doları gerçek değerine çıkarırsa;

özel sektör borcu nedir..160.000 dolar...bunlar bu borçları hangi dolar kurundan ödeyecekler..yeni dolar kurundan...

talep yetersizliğinden dolayı girdi fiyatlarındaki artışı zaten tüketici fiyatlarına yansıtamayan özel sektör,ne yapacaktır...

banka kredilerine yüklenecektir..banka kredileri ne olmuştu ..daralmıştı..bu durum neyi yükseltir..kkredi ve dolayısı ile mevduat fazilerini...

dünyanın en net faizi olarak ödediğimiz faiz dolar bazında nerelere çıkar...%30 lara...bu kadar yüksek faizi öedebiyelecek delikanlı varmı dünyada yok...

halkın kanını emdiler ödediler diyelim..dolar ne olacak yeni gelen sıcak para ile yine dipleri görecek..bu durumda ithalat yine çok kolay,ihracat yine çok zor olacak...

al sana bir kısır döngü daha...

tabi bunlar konu başlığıı olarak yazılmış çok özet tespitler...

detayında çok daha vahim durumlar var...
STAH Çevrimdışı  
Eski 09-05-2008, 06:39 PM   #1733 (permalink)
profman72
Senior Member

profman72'ın Avatarı

Alıntı:
Orjinal Gönderi : Gaddarson Mesajı Görüntüle
evet arkadaslar ben Forum yasamima bu isimle baslamistim...bu ismle devam edeyim...en güzel hafta sonlari diliyorum...ALLAH hepimizi korusun...

...Amin inşallah ALLAH a emanet oL müdürüm..Nick ini tekrar eksi haline getirmen güzel oldu saygılar efenim...en güzel günler
profman72 Çevrimdışı  
Eski 09-05-2008, 06:41 PM   #1734 (permalink)
•ђд¥дŁ£T گђ
Senior Member

Giriş Tarihi: Aug 2005
Mekan: San Francisco

Alıntı:
evet arkadaslar ben Forum yasamima bu isimle baslamistim...bu ismle devam edeyim...en güzel hafta sonlari diliyorum...Tanri hepimizi korusun...

hayırlı olsun
öyle bir nick buldunuzki tüm bayanlar ayaklandı forumda
•ђд¥дŁ£T گђ Çevrimdışı  
Eski 09-05-2008, 06:41 PM   #1735 (permalink)
detan
Senior Member

detan'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:

Gaddarson böyle yazmazdı.
Tanrı generasyonumuzu korusun diyeceksin.

Amin
detan Çevrimdışı  
Eski 09-05-2008, 06:42 PM   #1736 (permalink)
coskun
Senior Member

coskun'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:
Orjinal Gönderi : jans21 Mesajı Görüntüle
Herkese iyi akşamlar ve iyi hafta sonları diliyorum arkadaşlar....

(Bu arada davşankanı ve coşkun arkadaşlar platodaki rumuzunuz neydi ? Bu aralar sıkı takip edemiyorum ,belkide kaçırmış olabilirim,o yuzden şimdiden özür!)
oradada coskun
coskun Çevrimdışı