|
||
|
|
#3726 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
|
İlgi: Mayıs geldi çattı, tayfa palayı çatlattı
yanık nasıl acil olmaz derseniz. ilk müdahele yapıldıktan sonra yanığın tedavisi bellidir. yatırılacak ve pansuman vs. (konunun uzmanı değilim ama) yapılacak.
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#3728 (permalink) |
|
Senior Member
|
ben eşimi gecenin 3 ünde 2004 yılında kartal eğitim araştırmaya götürdüm. karne falan yok dedim. önüme bir senet verdiler. bunu imzala dediler. boş senedi imzaladım. dinime söven müslüman olsa. sonuçta devlet de aynısını yapıyo.
|
|
|
|
|
#3729 (permalink) |
|
Senior Member
|
diğer konuya gelince. daha öncede burada yazdım. bizde kaliteli insan sayısı az. bu olayın dinle, imanla, solculukla, sağcılıkla ilgisi de yok. isim vermeyim ama birisi kapıdan giren her hastasına MR istiyo. ya bu adam koskoca doktor. niye gereği yoksa bunu ister anlamıyorum. ama 3 kuruş fazla alacam diye her girene mr ister. he hepsi böyle mi. hayır. aynı şeyi devlet hastanesinde ki doktorda yapıyo. bunu da bakanlığın kendisi teşvik ediyo. performans yasasının mantığında bu var.
|
|
|
|
|
#3730 (permalink) |
|
Senior Member
|
ben gebzede çalışırken prim usulü çalışıyordum. yani ne kadar hasta bakarsam maaşım o oaranda artıyordu. ama ben 20-30 gün arasına randevu verdim ama hiçbir hastayı es geçerek bakmadım. ama bizim camiada (radyologlardan bahsediyorum) günde 100 hasta bakan vardı biliyorum (9-5 veya 6 arası). ben sabah 8 akşam 7-8 e kadar hasta bakardım. maksimum 50 bakabilirdim. burada devreye sizin vicdanınız giriyor. ben sonuçta yokluk içerisnden geldim. çevremdede genelde yoksul insanlar var. onu çok iyi biliyorum. bu nedenle fakir zengin ayırımı yapmayıp her hastaya olabildiğince dikkat göstermeye çalışıyorum. ama sizin söyledikleriniz yanlıştır demiyorum. sistem çarpık olunca insanların vicdanına kalınca maalesef insan kalitenizde bozuksa birsürü saçma sapan şeyler oluyor.
|
|
|
|
|
#3734 (permalink) | |
|
Senior Member
|
Alıntı:
Doğru söylersin, kaliteli insan az. Ben doktorları 2 guruba ayırıyorum. 1. gurup: Yeteneksiz olup, kendini de geliştirmeye niyeti olmayanlar. 2. gurup: Zeki ve yetenekli olanlar. Bunları da kendi içinde ikiye ayırıyorum. 1. gurup: Dürüst olanlar. 2. gurup: Sahtekar olanlar. Bir hastanın hem dürüst hem de becerikli bir doktora rast gelmesi büyük bir şans. Tabii ilk tercihim bu olurdu. 2. tercihim, dürüst ama yeteneksiz bir doktor mu, yoksa yetenekli ama sahtekar bir doktor mu olurdu emin değilim. Son tercihim (Allah muhtaç etmesin) hem beceriksiz hem de sahtekar bir doktorun eline düşmek olurdu. İntihar et daha iyi. |
|
|
|
|
|
#3735 (permalink) |
|
Senior Member
|
20 sene kadar önce, çok yakın bir doktor arkadaşım mecburi hizmet için Kandıra Devlet Hastahanesine tayin edilmişti. Kardeş kadar yakındık, hala da öyle. Eşyalarını birlikte götürdük, evini birlikte yerleştirdik. Sonrasında da hafta sonlarında, tatillerde defalarca gidip evinde kaldım. Yaşadığı bir çok olaya şahit oldum.
Bu arkadaş Kandıra'da göreve başladığı ilk aylarda gelen hastaların çoğu "muayenehanen nerde doktor bey" diye soruyor. Doktor arkadaş "muayenehanem yok, niye soruyorsun" dediğinde "önce bir muayenehaneye gelelim hele" diyorlar. Bizim doktor "kardeşim buraya gelmişsin işte, muayenehaneye ne gerek var" dediğinde "senden önceki doktorlar muayenehaneye gitmeyene iyi bakmazdı" diyorlar. Kandıra ve köylerinde yaşayan insanlar adeta buna şartlandırılmış. |
|
|
|
|
#3736 (permalink) |
|
Senior Member
|
Herhangi bir şikayetle hastaneye gelen hastalardan geçmişini sorduğunda alışılmadık ölçüde apandisit ameliyatı olduğunu söyleyen hasta olduğu anlaşılıyor.
Bu doktordan önceki doktor (ismini ve o tarihte nereye tayin olduğunu biliyorum) karnım ağrıyor diyen her hastayı sözde apandisit teşhisiyle ameliyat edip bıçak parası almış. Apandisit ameliyatı acil yapılması gereken bir ameliyat olduğundan, hayati bir organ olmadığından hastaların başka doktorlara gitme olasılığı ve dolayısıyla şikayet olasılığı pek yok. Adam senelerce gerekli gereksiz ameliyatlar yapıp bıçak parasıyla köşe oluyor. |
|
|