Geri Git   Number 1 Forum Group > EKONOMİ - PARA ve SERMAYE PİYASALARI > Ekonomi - Para ve Sermaye Piyasaları > Döviz - İMKB - VOB Haber ve Yorumları

LinkBack Konu araçları
Eski 04-07-2008, 05:36 PM   #651 (permalink)
salo38
Senior Member

Giriş Tarihi: Oct 2007
İlgi: Yakar Temmuzun sıcağı, acıdır piyasanın kucağı

*commerzbank, citibank almanya için yapilan mücadelede dişarida kaldi-kaynaklar
salo38 Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Faydalı Linkler
Eski 04-07-2008, 05:42 PM   #652 (permalink)
salo38
Senior Member

HİSSE DEĞERLENDİRMESİ- LEHMAN BROTHERS, ERDEMİR İÇİN TAVSİYESİNİ DÜŞÜRDÜ
Uluslararası yatırım bankası Lehman Brothers, Erdemir için yatırım tavsiyesinin 'overwegiht'ten 'equalweight'e indirdi. Lehman, bu kararına neden olarak çelik fiyatları için aşağı yönlü risklerin artmasını ve bir katalizörden yoksun olunmasını gösterdi. Lehman, Erdemir için 10.40 YTL olan fiyat hedefini ise değiştirmedi.
salo38 Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-07-2008, 05:58 PM   #653 (permalink)
detan
Senior Member

detan'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

2.11 de Parsan bekliyorum.
detan Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-07-2008, 05:59 PM   #654 (permalink)
detan
Senior Member

detan'ın Avatarı

Son dakika belki verirler dedim ama vermediler.
detan Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-07-2008, 06:00 PM   #655 (permalink)
mkargi
Senior Member

mkargi'ın Avatarı

kaptan artık pazartesi alırsın
mkargi Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-07-2008, 06:00 PM   #656 (permalink)
ayhan53
Senior Member

ayhan53'ın Avatarı

Mekan: ne önemi var bu dünyada misafiriz

tebrikler salo gol senin
iyi tatiller
ayhan53 Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-07-2008, 06:01 PM   #657 (permalink)
mkargi
Senior Member

mkargi'ın Avatarı

Cümleten iyi tatiller
mkargi Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-07-2008, 06:09 PM   #658 (permalink)
salo38
Senior Member

iyi tatiller
salo38 Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-07-2008, 06:27 PM   #659 (permalink)
Gaddarson
Senior Member

Gaddarson'ın Avatarı

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, darbe günlüklerinin yazarı Özden Örnek'in oğullarının Çalık grubu ile ilişkisini sorguladığı yazısında dikkat çeken bulgulara ulaştığını iddia etti...

Ergenekon soruşturması, hepimizin artık öğrendiği üzere Oramiral Özden Örnek’in Nokta dergisinde yayınlanan günlüklerindeki iddialar temel alınarak yürütülüyor.

Özellikle işin “Generaller”le ilgili kısmında Oramiral Özden Örnek’in günlüklerinin rolü büyük.

Soruşturma kapsamlı bir şekilde yürütülüp, ilgi alanı sürekli genişlerken, günlüklerin sahibi Özden Örnek’in şimdiye kadar, en azından bilindiği kadarıyla savcılığa çağrılmamış ve günlüklerle ilgili fadesine başvurulmamış olması, aralarında benim de bulunduğum pek çok kişi tarafından “İlginç” bulundu.

Bu gibi olaylarda tesadüflere çok da inanmadığım için, küçük çaplı bir soruşturma yaptım.

Ve Oramiral Özden Örnek’le ilgili çok ilginç bazı bulgulara ulaştım.
Biliyorsunuz, Oramiral Özden Örnek’in kamuoyunca tanınan bir oğlu var.
Yönetmen-yapımcı Tolga Örnek.

Tolga Örnek bir dönem çektiği film-belgesellerle halkın önüne çıkmıştı.
Tolga Örnek’in çektiği en bilinen iki film-belgesel 2003 yılında gösterime giren Hititler ve 2005 yılında gösterime giren Gelibolu’ydu.

Oramiral Özden Örnek’in oğlu Tolga’nın çektiği Hititler filminin sponsorları arasında İMKB, Çalık Holding, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, THY, İstikbal ve Nur İnşaat gibi kuruluşlar yer alıyordu.

Amiral’in oğlu Tolga Örnek’in diğer filmi Gelibolu’nun sponsorları arasında dikkat çekenler ise şöyleydi: Çalık Holding ve İstikbal.
Şimdi diyeceksiniz ki, “Ne var canım bunda. O filmlerin başka sponsorları da vardı.

Doğru.

Bu yüzden soruşturmamı biraz daha derinleştirdim.
Ve çok ilginç başka bir bulguya daha ulaştım.
Çalık Holding yani kamu bankalarının parasıyla Sabah ve ATV’yi alıp iktidarın emrine tahsis eden grup, 2004 yılının Mayıs ayında Çalgaz Doğalgaz Dağıtım Pazarlama Taşımacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. adında bir şirket kurmuştu.

Şirketin ortakları Çalık Enerji, Ahmet Çalık, yine Çalık’a ait Altındağ Yatırım, Aksel Goldenberg, Ruben Goldenberg ve Aşer Goldenberg yer alıyordu.

Büyük bölümü ve yönetimi Çalık Grubuna ait Çalgaz A.Ş., 20 Haziran 2005’te adını değiştirdi ve Naturelgaz Sanayi ve Ticaret A.Ş. ünvanını aldı.
Ve sıkı durun şirketin yönetim kurulu üyeliğine Çalık Enerji’yi temsilen Oramiral Özden Örnek’in diğer oğlu, Burak Örnek getirildi. İlginç bir buluşma değil mi?!

İlginçlik bu kadarla da sınırlı değil.

Aynı şirkette Başbakan’ın damadı Berat Albayrak 1. derece imza yetkisiyle danışmanlık yapıyor.
Nokta Dergisi'nin eline nasıl geçtiği hala anlaşılamayan “Darbe günlükleri”nin yazarı Oramiral Özden Örnek’in oğulları, iktidar tarafından medya sahibi yapılan ve bu dönemde rafineri lisansı almayı başaran Çalık Grubu’nun şirketleriyle son derece içli dışlı.

Doğrusunu isterseniz ilginç bir “Tesadüf”
Tabii başka tesadüfler de var ama bence bunlar kadar önemli değil.
Mesela Başbakan’ın oğlu, Tolga Örnek’in Kalendar Orduevi’nde yapılan düğününün davetlileri arasında(Bu bilgi o dönem basına da yansımıştı).
Değerli okurlar Türkiye’de çok garip şeyler oluyor.

Hem de çok garip

eyi tatiller...
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-07-2008, 06:29 PM   #660 (permalink)
detan
Senior Member

detan'ın Avatarı

Şimdi işim var çıkmak zorundayım. Gece buralarda olurum, görüşürüz.
detan Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-07-2008, 06:52 PM   #661 (permalink)
toprak
Senior Member

Giriş Tarihi: Jan 2008

Bu kez de Rahmi Koç'a çattı

Başbakan Tayyip Erdoğan, İl Başkanlarına seslendiği toplantıda İşadamı Rahmi Koça'a ağır bir eleştiride bulundu....

Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu.

Siyasetin tabiatı gereği zor, mesuliyetli ve meşakkatli bir iş olduğunu söyleyen Erdoğan, siyaset kurumuna hariçten bakıp elini taşın altına koyma mesuliyeti üstlenmeyenlerin genellikle siyaseti kolay sanan tutum içinde olduklarını ifade etti.

Zaman zaman herhangi bir yerde bir güzellik olsa ‘Keşke bundan siyasetçiler de nasibini alsa’ denildiğini kaydeden Erdoğan, “Geçmişten bugüne bu hep böyle oldu. Ama ülkemizde bundan nasibini alamayan, kendi meslektaşlarını hiç göremezler ya da kendi meslektaşlarının Türkiye’yi nereden nereye getirdiğini hiç görmezler. Onlara aslında, bir aynaya bakın da kendinizi bir görün, demek gerekiyor. Çünkü ülkemizin hiçbir zaman olumlu yanını değil de hep kendilerini bardağın boş tarafını görmekle görevli telakki ederler. Böylece gölgeler altında bir yaşam sürmeye devam ederiz. Siyaset, size muhalefet edenlerin de, toplumun tümünün hukukunu güvenceye altına almayı gerektirir" diye konuştu.

“BEN BU KONUDA TARAFIM”

22 Temmuz akşamı parti genel merkezinde yaptığı konuşma için ‘Konuşma sadece orada kaldı, maalesef ondan sonra buna uyulmadı’ gibi kasıtlı bir argüman ortaya çıkarıldığını söyleyen Erdoğan, o akşamki konuşmanın bir milat olmadığını bugüne kadar dile getirdiklerini tekrarladıklarını kaydetti. “Bizler hiçbir zaman bu ülkede ayrımcılığın tarafı olmadık” diyen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

KOÇ'U HEDEF ALDI

“Ben işyerime asla sakallı ve bıyıklı olanı asla almam, diyenlerden yana olmadık. Bugün dünyanın neresinde böyle bir ilkel anlayış var? Kendi insanları arasında böyle bir ayrımcılığı yapmanın sosyolojik anlamda bir tanımı olabilir mi? İnsana bakışın böyle bir tanımı olabilir mi? Düşünebiliyor musunuz, bu ülkede birçok şeylerin konuşulduğu zaman güya kendilerine saygı duyulduğunu zannediyorlar. İşte bu insanların bu ülkede primi yoktur, karşılığı yoktur. Bunlar ancak kendi lobilerinde kalırlar. Zira bu insanlar asla benim vatandaşlarım arasında kendilerine o arzu ettikleri sevgiyi saygıyı bulmazlar. Eğer bunu ben söylüyorsam, eğer burada bana taraf deniyorsa evet ben bu anlamda tarafım. Niye, çünkü benim vatandaşlarımın arasında böyle bir ayrımı yapma hakkına kimse sahip değil."

(VATAN'ın notu:

Sayın Başbakan'ın 'ayrımcılık' eleştirisi doğrusu bize biraz haksız geldi. Çünkü Rahmi Koç o sözleri giyim kuşam konusundaki özel hassasiyetini ifade etmek için kulllanmış "Sakallı, bıyıklı adam katiyen almam" dedikten sonra eklemişti.
" Kirli sakal da sevmem. Cote D’Azur’e gider gibi işe gelinmez. Bluejean de giyilmez. Kadınlar da mini giyemez! Buranın da kendine göre bir ciddiyeti var.Tişört olmaz, gömlekle gelecek, bir yakası olacak. Çorabı düşük adam da sevmem. Eti gözükmeyecek, ayakkabılar da boyalı olacak. Kadın personel için de düzgünlük isterim. Çok frapan olmasın" diye eklemişti.)
toprak Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla