![]() |
![]() |
|
|
|
|
#1 (permalink) |
|
Guest
|
acilyardım
aranıza yeni katıldım.dreambox7000s 120 gb hdd yeni receiver aldım.sadece dream up ile ru dream img yükleyebildim.zyxel adsl modem ile düz eternet kablo ile hdd ye nasıl img ,emu,setting ve vb. adsl,pc ve dream box ayarları nasıl olmalı ve dream box flashına ilk önce orijinal img mi yüklemeliyim daha sonra hangi programla hdd ye img,emu ,setting yükleryebilirim. ayrıca dream box hdd takılı vaziyettealmanyadan getirtilme hdd ye format atmak gerekimi veya formatlı olup olmadığı nasıl anlaşılır.sorunumla ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
|
|
| İlgili Linkler |
|
|
#3 (permalink) |
|
Guest
|
ilk önce dream,modem ve PC'deki network ayarları birbirine yakın olmalı .
Örnek: Dream: 192.168.0.1 PC : 192.168.0.2 Modem: 192.168.0.3 Alt ağ maskesi hepsinde aynı omalı . Örnek :255.255.255.0 PC'de ve Dreambox'ta ağ geçidi modemin IP numarası olması gerekiyor, yukarıdaki örnkelere göre 192.168.0.3 olmalı. Bütün bu ayarları yaptıktan sonra FlashWizard programı ile HDD,USB veya Flasha img yükleyebilirsin. Not: Bağlantı ve ayarlarının doğru olduğunu kontrol etmek için PC'den Dreamboxa ping at - eğer sonuç pozitiv ise devam edebilirsin, eyer ping gitmiyorsa devam etmene gerek yok - ayarlarını ve bağlantını kontrol et ve düzelt. Kolay gelsin |
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Guest
|
yukarıda FAQ bölümü var
Egeli ustanın hazırladığı güzel bir çalışma var -ona bak http://www.bizimuydu.com/forum/showthread.php?t=10020 |
|
|
|
#11 (permalink) | |
|
Guest
|
Alıntı:
telnet programını da aşağı upload ediyorum. Kolay gelsin ! |
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Guest
|
teşekkürler telnet programını kurdum. program üzerinde ve dream box ta yapılacak ayarları detaylı anlatırsan çok sevinirim. bilgisayardan fazla anlamıyorum.birde konuyla alakası yok ama bende opos 1.03 var siyah bunların aslında platınıum kart olduğu söyleniyor doğrumu.çok teşekkürler
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Guest
|
yapılacak ayarlar okadar zor değil.
programı başlat => Host Name yazan yere dreamın IP'sini yaz ve aşağıda "open" düğmesine bas. Açılan pencerede user:root password:dreambox yaz ve daha sonra yukarıda verilen komutları yaz ve "enter" tuşu ile devam et. |
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Guest
|
bana verdiğiniz bütün ayarları girdim. hala unable to connect to address 192.168.1.3 plesase check connection parameters. hatası veriyor.modemi1.1,pc1.2,dream1.3 girdim.alt ağ maskesi hepsinde 255.255.255.0 ağ geçidi.1.1 eksik veye hatalı ne yapıyorum.lütfen söyleyin
|
|