Geri Git   Number 1 Forum Group > MOTOR & MODİFİYE DÜNYASI > Faydalı Bilgiler

LinkBack Konu araçları
Eski 10-12-2006, 07:58 PM   #1 (permalink)
cakirbay21
Senior Member

cakirbay21'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2005
"Ben artık kırmızıda hep duruyorum''

Aradan bir hafta geçti. Bir hastaneden davet aldım. Beni göz kliniğine çağırıyorlardı. Gittim. Sıkı bir göz muayenesinden geçtim. Sonra beni bir grup doktorun karşısına çıkardılar. Her biri benim raporu eline alıp, "Renk körü değilsiniz. Gözünüzün sağlam olduğunu biliyor musunuz? Ama kırmızı ışıkta geçmişsiniz" dediler. Artık bana ehliyetimi geri verecekler diye düşündüm. Ama vermediler. Aradan bir hafta, on gün geçti. Yine hastaneden bir davet aldım; bu kez psikiyatri bölümünden. Verilen tarihte hastaneye gittim. Beni bir odaya aldılar. Odada dört doktor vardı. ilk doktor, "Raporunuza bakıyorum. Gözleriniz sağlammış. Ama trafik ışıkları kırmızıya döndükten tam 58 saniye sonra geçmişsiniz. Bunun yanlış olduğunu biliyor musunuz?" diye sordu. Ben de "Evet, yanlış bir davranış" dedim. Aynı şeyi, diğer doktorlar da aynen tekrarladı. Ben de "Evet, yanlış bir davranış" diye aynı cevabı verdim. Artık bana ehliyetimi geri verecekler diye düşündüm. Ama vermediler.
Aradan bir hafta, on gün gibi bir süre geçti. Bir mektupla karakola davet aldım. Gittim, sanırım artık ehliyetimi geri alacaktım. Ama düşündüğüm gibi olmadı. "Sizi, trafiğe çıkaracağız" dediler. Bana bir program verdiler. Bu, günde iki saatlik, dört günlük bir programdı. İlk gün gittim. "Arabaya binin, şehir içinde dolaşacağız" dediler. Benimle birlikte üç kişi daha bindi arabaya. Hareket ettim. İlk trafik ışıklarında durdum. Yanımdaki görevli "Buna, trafik ışığı denir. Kırmızıda durulur. Sarı ışık, kırmızıya dönüşü gösteren uyarıdır. Anladınız değil mi?" dedi. Ben de tekrarladım "Evet, kırmızı da durulur. Sarı ışık, kırmızıya dönüşü gösteren uyarıdır." Işık yeşile döndüğünde kalktım. Görevli, "Yeşil ışıkta da kalkılır. Değil mi?" dedi. Ben de tekrar ettim, "Evet, yeşil ışıkta kalkılır." Yolda bir süre sonra kırmızıya dönen bir ışığa rastladık. Bu kez arkadaki görevlilerden birisi, "Buna, trafik ışığı denir. Kırmızıda durulur. Sarı ışık, kırmızıya dönüşü gösteren uyarıdır. Anladınız değil mi?" dedi. Ben de tekrarladım, "Evet, kırmızıda durulur. Sarı ışık, kırmızıya dönüşü gösteren uyarıdır." diye tekrar ettim. Bu sahneyi iki saat süresince her ışıkta tekrarladık. O günden sonraki üç günde de, yine arabama üç görevli bindi. Her ışıkta aynı sahne usanılmadan tekrarlandı. Ama sonunda ben de ehliyetimi geri aldım.

cakirbay21 Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Faydalı Linkler
Eski 11-12-2006, 01:26 AM   #2 (permalink)
best54™
Co Administrators

best54™'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Mekan: Hendek-Beyazsaray
Cok anlamlı ders alınması gereken bir olay tesekkürler cakırbay21@
best54™ Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-12-2006, 10:02 AM   #3 (permalink)
cevahir53
Senior Member

Giriş Tarihi: May 2006
hakıkaten oyle sağlam kurallar
cevahir53 Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-12-2006, 10:33 AM   #4 (permalink)
Teknisyen
Junior Member

Giriş Tarihi: Mar 2006
Ben 99 yılında Manisa da bir kavşakta Saat 05 sularında hiçbir araç seyir halinde değilken cadde ve şehir bomboşken kırmızı ışıkta durdum.varın siz diğer tarafını düşünün hız sınırını aşımıyorum kurallara uymaya özen gösteriyorum Herkes benim gibi şoför olursa trafik kazası olması imkansız
Yukarıdaki olayda tam ibretlik bir olay paylaşımlarınız için teşekkürler
Teknisyen Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-12-2006, 11:30 AM   #5 (permalink)
TRessam
Moderator

TRessam'ın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2005
Mekan: Samsun
Tam bir ibretlik olay, ama ne yazıkki sadece biz forum dostları bunu okuduk ve biliyoruz.

Oysa bu olay canlandırmalı olarak tüm ulusal tv.lerde hemde hergün defalarca yayınlanmalı. Ama önce bu olayda söz konusu olan yasal düzenlemeler bizdede aynen yapıldıktan sonra.

Teşekkürler "çakırbay21"
TRessam şuan çevrimiçi  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-12-2006, 01:24 PM   #6 (permalink)
kaleli_ersin
Senior Member

kaleli_ersin'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Mekan: Samsun/Kadife Kale
Bence bu kurallar türkiyedede olması lazım
kaleli_ersin Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-12-2006, 02:50 PM   #7 (permalink)
ka28
Junior Member

Giriş Tarihi: Dec 2006
paylaşımın için sağol insan olanın düşünmesi gereken bir konu hep bir şeylerden ibretmi almak lazım
ka28 Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-12-2006, 10:06 AM   #8 (permalink)
arboy
Member

arboy'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Teşekkürler..Tam ibretlik bir vaka...
arboy Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık