|
Guest
|
Alex`e endeks
Alex’e endeksi

Sambacı oynarsa, Fenerbahçe üç puan şansını ikiye katlar
Avrupa’da başarı elde edemeyen Fenerbahçe ile aynı şekilde bir köy takımına elenen Galatasaray, şimdi kendi ligimizde Coca-Cola turnuvası oynamaya devam ediyor!
Masa üstünde, derbi ortada görünüyor... Kim talih faktörünü yanına taşıyabilirse, onun kazanma ihtimali yükselir... Kanarya’nın burada kader oyuncusu Alex olacak.
Bence çok koşup az üreten bir futbolcunun yerine Alex gibi verimi yüksek bir futbolcu her zaman daha iyidir. Anelka ve Tuncay da Kanarya lehine skoru değiştirecek isimler
BANA göre bu derbinin favorisi yok. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ndeki farklı Milan yenilgisi sonrasında yorgun ve moralsiz. Ali Sami Yen’deki derbiye de çeşitli sıkıntılar içinde çıkacağını varsayıyoruz. Alex oynarsa, atacağı gol paslarıyla Anelka’nın G.Saray savunmasını çok zorlayacağı inancındayım. Gerets, Alex’in sahadaki görüntüsünü engelleme adına, mutlaka bir G.Saraylı futbolcuyu başına diker, sahanın her yerinde kontrol altına alabilir.
Alex duran futbolcu. Alex koşmayan futbolcu. Hep böyle söyleniyor değil mi? Bence çok koşup az üreteceğine, Alex gibi verimi yüksek, takımı adına özellikle duran toplarda gol atıp, attıran olurken, ben bu Alex’siz Fenerbahçe’yi alsa ve asla düşünemem.
Her iki takımın savunması da göbekte büyük hatalar yapıyor. Karşılaşmanın ilk kader noktaları, görebildiğim kadarıyla savunma anlayışları... Kalecilerin de maçın skorunu doğrudan etkileyeceğini varsayıyorum.
Kilidi üç isim açar
Ayrıca Alex, Anelka ve Tuncay’ı, Fenerbahçe’de bu maçın skorlarını kendi takımları adına değiştirecek oyuncular olarak görüyor olsak da, aynı şekilde Hakan, Necati, Ümit ve oynarsa Hasan Şaş da, maç sonucunu kendi takımları adına kazandıran isimler olabilirler.
Bana göre bu maç son yılların en ilginç derbilerinden biri olacak. Avrupa’da başarıyı elde edemeyen Fenerbahçe, aynı şekilde ilk turda bir köy takımına yenilen ve daha ilk maçta Avrupa kupalarına havlu atan Galatasaray, kendi ligimizde ‘Coca-Cola turnuvası’ oynamaya devam edecekler.
Derbi sakin geçer
Bizim annemizin liginde, Fenerbahçe-Galatasaray derbileri her zaman olağanüstü gerilimlidir ve bu gerilim sonucunda taraftarların tepkileri ve sevinçleriyle birleşerek maç sonucuna ulaşılmıştır.
Son İsviçre milli maçından sonra Galatasaray-Fenerbahçe derbisi geçmişteki gibi gürültülü patırtılı olmaz, olamaz da...
Kısacası kim daha iyi oynarsa, şans faktörünü de yanına taşırsa, sahadan 3 puanla ayrılan taraf olur. Ama ben iki tarafından da kazanacağını sanmıyorum ve sadece ortada bir karşılaşma olur diyorum.
Daum: Oynamalısın
Alex: Çok zor hocam
Alman hocanın derbide sahaya sürmek için bastırdığı, ağrıları devam eden Brezilyalı yıldız, iğneyle oynamaya yanaşmıyor
FENER’DE Alex seferberliği... Sağlık ekibi, sakatlığı nedeniyle ligde Vestel Manisa, Devler Ligi’nde de Milan’a karşı forma giyemeyen Alex’i Galatasaray derbisine yetiştirmek için seferberlik ilan etti.
Teknik patron Daum, sağ arka adalesinde ödem oluşan yıldız oyuncuyla dün idman öncesi bir toplantı yaptı ve kritik sınavda kendisini yalnız bırakmamasını istedi. Alman çalıştırıcının odasındaki görüşmede Sambacı’ya ‘Organize hücuma çıkamıyoruz. Kanatlardan da yeterince orta gelmiyor. Bu maçta saha ihtiyacım var. Oynamalısın’ dediği öğrenildi. Alex’in bu isteğe ‘Hocam ayağımdaki ödem tedaviye rağmen hala dağılmadı. Ağrılarım var. İğneyle çıksam dahi yine nüksedebilir. Belki de kalan son 3 maçta bile oynayamam’ diye karşılık verdiği belirtildi.
Trabzon maçına yatişmesi de zor görünen Sambacı’nın ‘Devreyi kapatabilirim’ sözleri üzerine konuşan Menajer Volkan Ballı, ‘Alex’in durumu o kadar kötü değil. Devreyi kapatmadı’ açıklamasını yaptı.
Le Guen’le ilgilenmiyoruz
FENERBAHÇE Kulübü, Milan maçında Fransız televizyonlarına yorumculuk yapan Lyon’un eski teknik patronu Paul Le Guen’in İstanbul’a gelişinin kendilerini ilgilendirmediğini açıkladı. İnternet sitesinden, Le Guen’in Daum’un yerine düşünüldüğü yönünde yapılan haberler yalanlanarak şöyle denildi: ‘Daum, gerek bizim, gerekse Alman Milli Takımı’nın maçlarında televizyon kanalları için nasıl yorumculuk yapıyorsa, Le Guen’in de aynı görevi yapması doğaldır. Ümit ve Anelka ile koridordaki konuşmasında, Anelka ile birlikte oynadığını anlatmıştır.’
Kanarya rekor peşinde
VESTEL Manisa’yı yenerek üst üste 11. galibiyetini alan Fener, yarın Galatasaray’ı da yenerse, seriyi 12’ye çıkarıp, 1988-89 sezonuyla ortak olduğu kendi rekorunu geliştirecek. Kanarya, 1988-89 sezonunda 14-24. haftalar arasındaki süreçte Veselinoviç yönetiminde 11 maç galip gelmiş, 12’ncide A.Gücü ile berabere kalmıştı. Daum yönetiminde sezona 2 beraberlikle başlayan Fener, daha sonra başarılı bir çıkış gösterip 11 zaferle rekorunu egale etmişti. 48. yılını yaşayan ligde üst üste kazanma rekoru, 1959-60 sezonunda peşpeşe 13 zafer çıkaran Beşiktaş’ın elinde bulunuyor.
ANELKA: Biz değil G.Saray düşünsün
FENER’İN forvetteki etkili ismi Anelka, farklı Milan mağlubiyetinin üzüntüsünü G.Saray’ı yenerek sevince dönüştüreceklerini söyledi. Fransız golcü, Ali Sami Yen’den 3 puan çıkaracaklarını iddia ederek, ‘Sakat ve cezalılar nedeniyle Milan maçında istediğimiz gibi oynayamadık. Bir iş kazası yaşadık. Ancak moral motivasyon olarak G.Saray derbisine hazırız. Biz değil, onlar korksun. Beşiktaş derbisi öncesi, Kartal favoriydi. Ama İnönü’de kazanan taraf biz olduk. Aynı şeyi Ali Sami Yen’de de başarabiliriz’ dedi.
Selçuk, derbiye iğneyle çıkacak
MİLAN maçında sakatlanarak oyundan alınan Selçuk’un belindeki ağrılarının sürdüğü ancak derbide forma giyebileceği belirtildi. Kulüp Doktoru Ethem Kavukçu, sağ ayak bileğine darbe alan yıldızın iyileştiğini ve iğneyle oynayabileceğini söyledi. Öte yandan Fener, derbi hazırlıklarını sürdürdü. Koordinasyon çalışmasıyla başlayan antrenman çift kale maçla sona erdi. Daum, özellikle savunma ve orta oyuncularıyla yakından ilgilendi. Antrenmana, Alex ve Selçuk katılmadı, Zafer de fizyoterapist eşliğinde çalıştı.
ŞEN: Fenerbahçe
için endişem var!
FENERBAHÇE eski başkanlarından Ali Şen, Kanarya’nın G.Saray maçında zorlanacağını söyledi. Derbinin çok çetin geçeceğini ifade eden Şen, ‘Milan rövanşı öncesi, Fener’in farklı kaybedeceğini söylemiştim. Çünkü ilk maçı seyrettim. Fener rahat kazanır demek çok zor. Bu kez iddialı konuşamıyorum. Fener taraftarı nasıl Milan’ı alkışladıysa, kazanırsak G.Saray seyircisi de aynı şeyi yapmalı’ dedi. Şen, İsviçre sınavında çıkan olaylar nedeniyle 3 oyuncuya en az 6, 2 hocaya da 4 maç ceza geleceğini iddia etti.
Şahin: Derbiden beraberlik çıkar
SPORDAN Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, yarınki G.Saray-F.Bahçe kapışmasında beraberliğin ağır bastığını söyledi. Şahin, ‘Benim için sonuçtan ziyade maçın centilmence geçmesi önemli. İnşallah şiddete yönelik bir görüntü yaşanmaz’ dedi.
PSV sınavının biletleri pazartesi günü satışta
ŞAMPİYONLAR Ligi’nde kapanış sınavı olan PSV maçı biletlerinin satışına pazartesi günü başlanacak. Yapılan açıklamaya göre, 33 eurodan satılacak biletler Saracoğlu’ndaki kombine kart merkezinden temin edilecek.
Yıldırım: Sami Yen’de kazanmaya mecburuz
FENERBAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, takımına moral takviyesi yapıyor. Yıldırım’ın sık sık teknik patron Daum ve futbolcuları telefonla arayarak ‘Milan’ı unutun ve camia için Galatasaray maçını kazanın’ diye motive ettiği öğrenildi.
|