Geri Git   Number 1 Forum Group > GENEL KONULAR & SOHBET > Genel Sohbet Muhabbet > İlginç / Gizemli Olaylar & Resimler

LinkBack Konu araçları
Eski 29-02-2008, 08:16 PM   #1 (permalink)
ByKuzguN
Co Administrators

ByKuzguN'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2005
Wink Dişten göz yaptılar!

Alman Göz Doktoru Konrad Hille, İtalyan meslektaşıyla birlikte dünyada ilk kez denenen bir metoda imza attı. Hille, kaza sonucu kör olan Michael Müller'in dişi yardımıyla görmesini sağladı.

Alman Bild gazetesinin haberine göre, üç yıl önce bir iş kazası sonrasında, kornea tabakasının saydamlığını yitirmesiyle görme yetisini tamamen kaybeden 43 yaşındaki Müller, yapılan mucizevi operasyonun ardından görmeye başladı. Saarland Eyaleti'nin Bad Homburg'daki göz kliniğinde görev yapan Doktor Hille 'Gözün tekrar görmesini sağlamak için insanın kendi vücudundan sert bir cisme ihtiyacımız vardı. Biz de dişi kullandık' dedi. Dişin göz yerine geçmesi şu işlemler sonucunda meydana geliyor:

*Üst çeneden bir köpek dişi, kökleri ile birlikte çekiliyor.

*Doktor, kökten bir kesit alarak, bunun üstüne bir delik açıyor.

*Buraya plastik bir mercek yapıştırılıyor. Böylece yeni gözbebeği ortaya çıkıyor.

*Daha sonra 'dişten gözbebeği' yerine yerleştiriliyor.

Maliyeti 4 bin Euro

49 yaşındaki Alman doktor, ilk kez yüzde yüz görme yetisini kaybeden bir hastasında başarı kaydettiğini bildiriyor. Bu operasyonun maliyetinin ise 4 bin Euro civarında olduğunu belirtiyor. Üç yıl sonra yeniden ışığa kavuşan Michael Müller ise sevincini 'Kitap okuyabiliyorum, çiçekler beni mutlu ediyor, karımı, kızımı ve güneşi görebiliyorum. Yeniden hayata döndüm' sözleriyle dile getiriyor.
Faydalı Linkler
Eski 13-07-2008, 05:21 PM   #2 (permalink)
•ђд¥дŁ£T گђ
Senior Member

Giriş Tarihi: Aug 2005
Mekan: San Francisco
İlgi: Dişten göz yaptılar!

paylaşım için teşekkürler @ByKuzguN
•ђд¥дŁ£T گђ Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık