Geri Git   Number 1 Forum Group > SERBEST KÜRSÜ > Tartışma Grupları > Kadınlar-Erkekler

LinkBack Konu araçları
Eski 16-12-2007, 04:44 PM   #26 (permalink)
kemalseymen
Super Moderator

kemalseymen'ın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
İlgi: kadınlar & erkekler

kadınlar & erkekler

(...”Bunların şaka olmadığını eninde sonunda anlarsınız... Ama artık çok geç olmuştur” notuyla Çağatay’dan)
...
“-Evlendikten sonra erkek ve kadın, yazı-tura gibidir; asla yüz yüze gelmezler, ancak hep beraberdirler...”
(...Hemant Joshi)
...
“-Kadınlar bize her zaman büyük hedefler gösterir ve onlara ulaşmamızı engeller...”
(...Dumas)
...
“-Bazı kişiler uzun evliliğimizin sırlarını sorarlar;. Biz haftada iki kez restorana gideriz. Biraz mum ışığı, akşam yemeği, hafif müzik ve dans... O salı günleri gider, ben cuma...”
(...Henny Youngman)
...
“-Terörizm beni hiç endişelendirmez... İki yıldır evliyim...”
(...Sam Kinison)
...
“-Fon transferi için elektronik bankacılıktan hızlı tek yol vardır ve buna evlilik adı verilir...”
(...James Holt McGavran)
...
“-Her iki karımla da talihim kötü gitti. Birincisi beni terketti, ikincisi terketmedi...”
(...Patrick Murray)
...
“-Evliliğinizi iyi götürmek istiyorsanız; 1-Hatalı olduğunuzda itiraf edin, 2-Haklı olduğunuzda susmayı bilin...”
(...Nash)
...
“-İyi bir kadın, kendisinin yaptığı her hatasında kocasını affedendir...”
(...Milton Berle)
...
“-Evlilik, kişinin düşmanıyla yattığı tek savaş şeklidir...”
(...Anonim)
kemalseymen şuan çevrimiçi  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Faydalı Linkler
Eski 16-12-2007, 04:44 PM   #27 (permalink)
kemalseymen
Super Moderator

kemalseymen'ın Avatarı

kadınlar & erkekler
(...Erkeklerin kurmayacağı cümleler)
> Maç önemli değil hayatım, diziyi seyredelim...
> Birlikte alış-verişe çıkmayı özledim...
> Ben bugün sadece salata yiyeceğim...
> Galiba yanlış yola saptım, bilen birine soralım...
> Kalkıp ikimize de güzel bir çay koyayım...
> Karar veremiyorsan 2 ayakabıyı da alalım...
> Seninle sohbet etmek varken kahvaltıda neden gazete okuyayım?...
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-12-2007, 04:45 PM   #28 (permalink)
kemalseymen
Super Moderator

kemalseymen'ın Avatarı

kadınlar & erkekler
(...Dünyayı kadınlar yönetseydi)
> Çin’de kadınların yöneteceği bir şehir inşa ediliyor... İngiliz basını, “Kadınlar tarafından yönetilen bir şehir nasıl olacak” diye sordu... İşte cevaplar;
> Erkeklerin doğum kontrol hapı kullanması zorunlu olacak... Kadınların ağrısız doğum yapması sağlanacak...
> Daha çok bekarların gittiği barlarda evlilik yüzüklerini ceplerine saklayan erkeklerin foyasını ortaya çıkartacak metal arayıcılar bulundurulacak...
> Erkeklerin gaza sebep olan yiyecekleri yatmadan en az 2 saat önce tüketmesine ilişkin bir yasa çıkarılacak...
> Kız çocuklarına ‘Pamuk Prenses ve 7 Cüceler’ masalı yerine ‘Pamuk Prenses ve 7 Yakışıklı’ masalı okutulacak...
> Kadınlar için 3. sayfa güzeli yerine ‘3. sayfa yakışıklısı’ olacak... Playboy fotoğrafsız yayınlanacak...
> Erkekler görünüşlerine göre, kadınlar becerilerine göre değerlendirilecek...
> Erkekler diyet, selilüt gibi konularla en az kadınlar kadar ilgilenecek...
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-12-2007, 04:45 PM   #29 (permalink)
kemalseymen
Super Moderator

kemalseymen'ın Avatarı

Kadınlar & Erkekler...

Kadınlar ağaçlardaki elmalara benzer...
En iyisi ağacın en üstündekidir... Bir çok erkek bu iyi olanlara erişmeyi istemezler...
Düşmekten ve yaralanmaktan korkarlar...
Onun yerine yerdeki çürük elmaları alırlar ki; onlar iyi değildir ama kolaydır...
Böylece tepedeki elmalar kendilerinde yanlış bir şeyin olduğunu sanırlar...
Onlar doğru adam gelene kadar yalnızca beklemelidir ki; o ağacın tepesine tırmanacak kadar cesaretli olsun...
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-12-2007, 06:01 PM   #30 (permalink)
kemalseymen
Super Moderator

kemalseymen'ın Avatarı

kadınlar & erkekler
-Bir erkekle, senet arasındaki benzerlik nedir?...
“-İkisinde de, sadece 60 kelime bulunur...”
...
-Hükümet borcu ile erkek arasındaki farklılık...
“-Borcun vadesi dolup, olgunlaşmasıdır...”
...
-Dünyanın en şaşırtıcı gerçeği nedir?...
“-Erkeklerin, 5 milyarlık arabaya 10 milyarlık müzik tesisatı yaptırması...”
...
-Dünyadaki her şeye sahip olan bir adam ne ister?...
“-Elindekileri nasıl kullanacağını ona öğretecek bir kadın...”
...
-Erkekler neden orta yaş krizine girmezler?...
“-Yaşlandığını ancak, düşünemeyecek kadar yaşlanınca kabul eder...”
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-12-2007, 06:03 PM   #31 (permalink)
kemalseymen
Super Moderator

kemalseymen'ın Avatarı

kadınlar & erkekler
(...Aşkın yazılmış kanunları)
> Yanınıza yaklaşan genç ve güzel kız, sizinle ilgilendiğinden değil, birini kıskandırmak için etrafınızda dönüyordur...
...
> Siz onun saçının rengine vurulduysanız, o da sizin kredi kartınızın rengiyle ilgileniyor olabilir...
...
> Çok güzel, kibar, akıllı, hoş, zeki, cici bir kızla karşılaşma şansınızın arttığı yer, sizden daha yakışıklı, akıllı, zengin bir arkadaşınızın yanıdır...
...
> Beraber olduğunuz erkek; olgunlaştığında, yeni bir iş bulduğunda, tedavi gördüğünde düzelecek zannediyorsanız, bugün terk edin...
...
> Evlilik; tek başınayken, asla yaşamadığın problemlere iki kişinin beraberce çözüm bulma sanatıdır...
...
> “Tam evlenilecek kadın” dediğiniz kadın, en kısa zamanda sizi nikahına davet edecektir...
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-12-2007, 06:04 PM   #32 (permalink)
kemalseymen
Super Moderator

kemalseymen'ın Avatarı

kadınlar & erkekler
-Bir kadının yalan söylediği nasıl anlaşılır?...
“-Dudakları hareket ediyordur...”
-Kadınlar neden erkeklerden uzun yaşar?...
“-Karıları yoktur da ondan...”
-Bir kadının çenesinden başka hiçbir yeri çalışmıyorsa, tıpta buna ne ad verilir?...
“-Evlilik...”
-Bir koca karısını nereye memnuniyetle götürür?...
“-Dişçiye... Çünkü bir tek orada susarlar...”
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-12-2007, 06:05 PM   #33 (permalink)
kemalseymen
Super Moderator

kemalseymen'ın Avatarı

kadınlar & erkekler
(...Erkekler ne ister?...)
> Maç seyrederken bebek viyaklamasın; kadın çay, meyve veya çerez servisi yapsın ister...
> Erkek çocuğu olsun ister... Kız olursa devam eder...
> Kendisini terk eden sevgilisinin pişman olmasını ister...
> Üç korner bir penaltı ve bütün frikikler gol olsun ister...
> Karısının bileziklerini
ister... Vergi kaçırmak ve kız kaçırmak ister...
> Bir süre sonra evini, arabasını ve eşini değiştirmek ister...
> Uzaktan kumanda aletinin tapusunu ister... Hem yüz, hem astar ister...
> Ne halt karıştırırsa karıştırsın, anlayış ister...
> Kahvehaneden ülkesini ve futbol takımını yönetmek ister...
> Saman altından su yürütmek ve hatta nehir geçirmek ister...
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-12-2007, 06:06 PM   #34 (permalink)
kemalseymen
Super Moderator

kemalseymen'ın Avatarı

kadınlar & erkekler
(Yolda kaybolan “erkek” halleri)
* Arabaya biner, yol haritasını arka koltuğa fırlatır...
* “Ben biliyorum, doğru yol buuu” diye bağıra-çağıra yanlış yola girer...
* Ormanın içine dalar, hâlâ doğru yolda olduğunu iddia eder...
* “Bu yolun sonu doğru yola çıkacak” diye 5 mil daha gider...
* Camı açar sağdan-soldan geçen adamları görür ama bir şey sormaz... Çünkü camı sadece hava almak için açmıştır...
* Bu arada ormanın sonu doğru yola çıkacak ya, biran önce orman yolu bitsin diye gaza bastıkça basar...
* Yol kenarındaki büfede durur, koca bir sosisli sandviç alır, adama elindeki haritayı uzatır ve nereden gitmesi gerektiğini haritada göstermesini ister...
* Arabaya geri döner, “Al işte... Haritaya ne gerek var, şuradan sapacakmışız” diye büsbütün kelalaka bir yola girer....
* Bir saat de o yolda gittikten sonra, artık hava kararmaya başlamıştır ve ıssız yollara girilmiştir...
* Bu arada bir geyik ezmekten kılpayı kurtulur... Geyiğe küfür eder...
* “Yanlış tarif etti” diye büfeciye söylenir...
* Radyoyu açar.. Bu arada “Zaten o evde kalmış kızkardeşine sırf sen istediğin için gidiyoruz” diye bir itirafta bulunur...
* Bu arada yolda birilerine daha rastlanır... Tekrar arabadan inip yol sorulur...
* Arabaya geri dönüp “İlerden dönecekmişiz, ordan da sağa dönecekmişiz” diye söylenir...
* İlerden dönünce sağa dönüş olmadığını görür...
* Ve büyük itiraf gelir; “Galiba kaybolduk”...
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-12-2007, 06:06 PM   #35 (permalink)
kemalseymen
Super Moderator

kemalseymen'ın Avatarı

kadınlar & erkekler
“Yılgın Türkler”in yazarı Bülent Akyürek’in “Seviyordum söyleyemedim” isimli kitabını çok beğendim...
Bu kadar güncel konuyu; bu acelecilik ve bu güzel ûslupla nasıl bir kitaba sığdırdıysa, bravo...
Alıntıyı, “Batı, başlık parasına neden karşıdır” bölümünden yapıyorum;
...
“Batının ömrü erkekliği öldürmekle geçti. Doğu toplumlarındaki Başlık Parası Geleneği’nin kaldırılması için yapmadıklarını bırakmadılar. Gerekçeleri şuydu;
“Kadınlar mal değildir, alınıp satılamazlar...”
Oysa ki başlık geleneği varken, kadınların en azından parasal bir değeri vardı.
Şimdi cinsel bir nesneye dönüştüler, hem de hiç karşılık almadan.
...
Kadınlar tarih boyunca; söz hakkı olmayan zayıf birer canlıyken, en güçlü dönemlerini yaşadılar.
Kadınlık görevleri, annelik gibi görkemli toplumsal haklarını, kadın hakları lakırdılarıyla kaybettiler.
Kadının toplumsal hayata katılması, evlerine maaş getirmeleri sonucunda hayatın müşterekliğiyle durumu eşitleyerek kaybettiler.
...
Modern batının modern hukukunda ne zaman kadınları yücelten bir yasa çıksa bizim erkeklerin bıyıklarından bir deste daha yolundu.
Peki bizden yolunan bıyıklar kime takılıyor?
Tabii ki kadınlara.
Çünkü tabiatta hiçbir şey yok olmaz. Biçim ya da mekan değiştirir.
...
Wirjinya Wolf’un başını çektiği kadın hareketi ilk etapta “Kendilerine ait bir oda” ile başlamıştı ama artık erkekler ikiyüz metre kare evlerde tıraş bıçağı koyacakları yer bulamıyor.
Şimdi bu satırlarda -yukarıda bahsi geçen kadının inadına- “Kel başıma bir tatke” hareketini başlatıyorum.
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-12-2007, 06:27 PM   #36 (permalink)
kemalseymen
Super Moderator

kemalseymen'ın Avatarı

kadınlar & erkekler

Bıyıkları yeni terleyen delikanlı; anne ve babası ile uzun bir tartışmadan sonra bavulunu toplamış;
“-Sakın beni durdurmaya kalkmayın... Ben heyecan istiyorum, coşku istiyorum, bol para ve güzel kızlar istiyorum... Bu evde bunların hiçbiri mümkün değil...”
Kapıya doğru yürürken, babası “Dur” diye bağırmış...
“-Size söylemiştim, beni durdurmaya teşebbüs etmeyin diye”...
“Dur” diye yeniden bağırmış adam, oğlu bahçe kapısından çıkarken...
“-Dur... Beni bekle...”
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-12-2007, 07:10 PM   #37 (permalink)
ByKuzguN
morali bozuk admin

ByKuzguN'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2005

süper hocam süper repliyorum seni
ByKuzguN Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla