Geri Git   Number 1 Forum Group > GENEL FORUM DUYURULARI > Kapalı Konular / Off Topic

LinkBack Konu araçları
Eski 10-03-2007, 12:44 PM   #1 (permalink)
kızıltılkı
Co Administrators

kızıltılkı'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2005
AB: Olumlu adım

AB: Olumlu adım

GÜVEN ÖZALP Brüksel

Rum Kesimi'nin Lokmacı Barikatı'nı yıkması, iyi niyet gösterisinden çok, Tasos Papadopulos yönetiminin son dönemde karşı karşıya kaldığı baskı düzeyini hafifletme çabasına dayanıyor. "Statükocu" etiketinden kurtulmak isteyen Rumların attığı bu adımın Komisyon ve Dönem Başkanı Almanya'nın KKTC'yi memnun edecek mesajlar verdiği bir döneme rastlaması dikkat çekiyor. Rumların adımına Avrupa Birliği'nden (AB) gelen tepkiler şöyle:
AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn: "Kararı memnuniyetle karşılıyorum. Tüm ilgili tarafları bu cesur kararın ve daha önce Kıbrıs Türk Toplumu'nun üstgeçidi kaldırma kararının yarattığı ivmeden yararlanarak Ledra Sokağı geçidinin etkin biçimde açılmasını sağlayacak adımları bir an önce atmaya çağırıyorum."
AP Sosyalist Grup: "Bu tür olumlu jestler ve eylemler AB'nin çözüm bulmak durumunda olduğu Kuzey Kıbrıs'la doğrudan ticaret ve bu topluma mali yardım konusundaki ortamın iyileşmesine katkıda bulunur."
AKPM Başkanı Rene Van Der Linden: "Papadapulos, Lefkoşa'nın Berlin Duvarı'nı yıkarak güven ortamı yaratılmasına katkıda bulunuyor. Barikatın yıkılması Lefkoşa sakinlerine pratik katkılar sağlayacak."

kızıltılkı Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Faydalı Linkler

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık