|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Co Administrators
![]() Giriş Tarihi: Jun 2005
|
AB: Olumlu adım
AB: Olumlu adım
GÜVEN ÖZALP BrükselRum Kesimi'nin Lokmacı Barikatı'nı yıkması, iyi niyet gösterisinden çok, Tasos Papadopulos yönetiminin son dönemde karşı karşıya kaldığı baskı düzeyini hafifletme çabasına dayanıyor. "Statükocu" etiketinden kurtulmak isteyen Rumların attığı bu adımın Komisyon ve Dönem Başkanı Almanya'nın KKTC'yi memnun edecek mesajlar verdiği bir döneme rastlaması dikkat çekiyor. Rumların adımına Avrupa Birliği'nden (AB) gelen tepkiler şöyle: AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn: "Kararı memnuniyetle karşılıyorum. Tüm ilgili tarafları bu cesur kararın ve daha önce Kıbrıs Türk Toplumu'nun üstgeçidi kaldırma kararının yarattığı ivmeden yararlanarak Ledra Sokağı geçidinin etkin biçimde açılmasını sağlayacak adımları bir an önce atmaya çağırıyorum." AP Sosyalist Grup: "Bu tür olumlu jestler ve eylemler AB'nin çözüm bulmak durumunda olduğu Kuzey Kıbrıs'la doğrudan ticaret ve bu topluma mali yardım konusundaki ortamın iyileşmesine katkıda bulunur." AKPM Başkanı Rene Van Der Linden: "Papadapulos, Lefkoşa'nın Berlin Duvarı'nı yıkarak güven ortamı yaratılmasına katkıda bulunuyor. Barikatın yıkılması Lefkoşa sakinlerine pratik katkılar sağlayacak."
| Faydalı Linkler |
| Konu araçları | |
|
|