|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Co Administrators
![]() Giriş Tarihi: Jun 2005
|
DTP lideri Türk: "Sayın Öcalan sıradan bir tutuklu değildir"
DTP lideri Türk: "Sayın Öcalan sıradan bir tutuklu değildir"
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Nevruz öncesinde partisine yönelik baskı uygulandığını, bazı kesimlerin gerginlik yaratarak bunu cumhurbaşkanlığı seçimi için kullanmak istediğini savundu. DTP Genel Başkanı Türk, Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında yaptığı konuşmada, bazı kesimlerin DTP üzerinden seçim politikası yürüttüğünü savundu. Türk, “Silahların gündemden düşmesi için çabalarımızı sürdüreceğiz ancak bu çabalarımız sürerken son 10 gün içinde 254 yöneticimiz gözaltına alındı. 72’si tutuklandı. Birileri bu ülkenin dokularıyla oynamak istiyor. Şoven ve milliyetçiliği geliştirerek iktidara gelmek istiyor" dedi. Türk şöyle devam etti: “Birileri bu ülkenin dokularıyla oynamak istiyor. Şoven ve milliyetçiliği geliştirerek iktidara gelmek istiyor ama bu halk buna izin vermeyecek. Biz bu ülkede barış ve kardeşlik içinde sorunlarımızın çözülmesinden yanayız. Ama inkarcı imhaya karşı da dimdik ayakta duracağız. 30 yıldır bu ülkede geliştirilen şey budur. Bu şekilde halkı susturabileceğinizi mi zannediyorsunuz. Hayır. Bunu artık herkesin görmesi gerekir. Kürt sorunu ancak sivil bir proje ve uzlaşmayla çözülür. Kürt halkını susturmaya çalışanlar gerçekten istedikleri sonuca ulaşamayacaklardır. Açıkça söylüyorum özgür bir yaşamı kısa bir hayata tercih ediyorum." IRAK’TAKİ KARDEŞLERİMİZİ DESTEKLİYORUZ DTP Genel Başkanı Türk, Irak’taki Kürtlere sahip çıktıklarını ancak bunun farklı yansıtıldığını söyledi. Kuzey Irak’taki Kürtlerin mutlu ve özgür olmasını istediklerini belirten Türk, “Onların özgürlüğüne müdahale edildiği zaman inciniriz. Kürtleri de Türkmenleri de kazanacak bir siyaset oluşsun. Tehditlerle sorun çözülemez" diye konuştu. Türk, ABD’nin Irak’a müdahalesiyle ortaya çıkan yeni durumu “Oradaki kardeşlerimiz yeni bir yapıya kavuştular" diye değerlendirdiği konuşmasında, “Biz kardeşlikten yanayız artık Kürtlerin yüzü de aydınlanmıştır. Ya demokrasi ya hiç" ifadelerini kullandı. “SAYIN ÖCALAN’IN RAPORU ORTADADIR" Türk, Diyarbakır Fuar Alanı’ndaki Nevruz kutlamalarında, Öcalan’ın zehirlendiği iddialarıyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Sayın Öcalan’ın raporu ortadadır. Bu raporun şifreleri de ortadadır. Halk bu konuda endişelidir. Sayın Öcalan sıradan bir tutuklu değildir, bu böyle biline. Bağımsız bir heyet gitmelidir ve Hükümet kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yapmalıdır. Açık söylüyorum bu raporun yalan çıkmasını ben de istiyorum, yeter ki bağımsız bir heyet gidip orada inceleme yapsın." (ANKA)
| Faydalı Linkler |
| Konu araçları | |
|
|
| Desteklediklerimiz | |
| Atabb Forum, TVPano Forum, Xyeni | |